Nordkoreanske hackere har hvitvasket minst 300 millioner dollar etter å ha stjålet 1,5 milliarder dollar fra kryptobørsen ByBit. Hackerne, kjent som Lazarus-gruppen, kom seg inn ved å hacke en av ByBits leverandører.
ByBit har opprettet et belønningsprogram for å spore midlene, og har delt ut over 4 millioner dollar. USA og allierte anklager Nord-Korea for å finansiere militær utvikling gjennom hacking.
Eksperter er pessimistiske med tanke på å gjenvinne de resterende midlene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Kryptobørsen Bybit ble utsatt for et ran hvor hackergruppen Lazarus, med tilknytning til Nord-Korea, stjal kryptovaluta for 1,5 milliarder dollar. En anonym kryptodetektiv identifiserte hackergruppen, og mottok dusør. Bybit har sikret tilbake en del av midlene og forsikrer at de har reserver til å dekke tapene. Hendelsen førte til fall i kryptovalutaen ether og understreker sårbarheten i kryptoindustrien, hvor det i 2024 ble stjålet 2,2 milliarder dollar.
2 måneder siden
FBI anklager Nord-Korea for å stå bak et historisk kryptotyveri til en verdi av 17 milliarder kroner. Tyveriet ble utført av hackergruppen TraderTraitor, også kjent som Lazarus-gruppen. Hackerne konverterte raskt den stjålne kryptovalutaen Bybit til Bitcoin via tusenvis av adresser og blokkjeder. FBI forventer at verdiene vil bli hvitvasket og konvertert til vanlige penger. Lazarus-gruppen er tidligere kjent for å ha hacket Sony Picture som hevn for filmen «The Interview». Nord-Korea har hatt et program for datakrigføring siden midten av 1990-tallet.
2 måneder siden
FBI anklager Nord-Korea for å stå bak et kryptotyveri tilsvarende nesten 17 milliarder kroner, utført av hackergruppen TraderTraitor (Lazarus-gruppen). Tyveriet, som er det største i historien, involverte kryptovalutaen Bybit. Hackerne konverterte raskt deler av valutaen til Bitcoin via tusenvis av adresser. Lazarus-gruppen er tidligere kjent for å ha hacket Sony Picture. Nord-Korea har hatt et program for datakrigføring siden midten av 1990-tallet, og amerikansk etterretning anslår at rundt 6000 hackere jobber i «Byrå 121».
2 måneder siden
FBI anklager Nord-Korea for å stå bak et historisk kryptotyveri av Bybit-valuta til en verdi av nesten 17 milliarder kroner. Tyveriet ble utført av hackergruppen TraderTraitor, også kjent som Lazarus-gruppen. Hackerne konverterte raskt deler av valutaen til Bitcoin via tusenvis av adresser. FBI forventer at verdiene vil bli hvitvasket og konvertert til vanlige penger. Lazarus-gruppen er tidligere kjent for å ha hacket Sony Picture som hevn for filmen «The Interview». Nord-Korea har hatt et program for datakrigføring siden midten av 1990-tallet, og amerikansk etterretning anslo i 2020 at rundt 6000 hackere jobbet i Byrå 121.
2 måneder siden
Kryptobørsen Bybit er rammet av et omfattende hackerangrep der kryptovaluta til en verdi av 1,5 milliarder dollar er stjålet. Angrepet skjedde i forbindelse med en rutinemessig overføring av Ethereum, hvor en angriper manipulerte overføringen til en ukjent adresse. Bybits administrerende direktør, Ben Zhou, forsikrer at selskapet kan dekke tapet og vil forbli solvent. Nyheten har ført til en økning i uttaksforespørsler, men Bybit understreker at kundenes kryptobeholdninger er trygge. Tyveri av kryptovaluta er en vanlig taktikk blant hackere, og nordkoreanske statshackere har tidligere blitt koblet til slike hendelser.
2 måneder siden
Kryptobørsen Bybit er rammet av et omfattende dataangrep der hackere stjal kryptovaluta for over 1,5 milliarder dollar. Angrepet skjedde da en «cold wallet» med ether ble kompromittert under en overføring. Gründer Ben Zhou understreker at uttak fungerer som normalt, selv om forsinkelser kan oppstå på grunn av høy trafikk. Bybit samarbeider med eksperter for å spore midlene og forsikrer at de har tilstrekkelige reserver for å dekke tapene, eventuelt ved bruk av brolån. Hendelsen er den siste i en rekke angrep mot kryptoindustrien, som har opplevd en økning i tap fra slike angrep.
4 måneder siden
USAs finansdepartement hevder å ha blitt hacket av en statsfinansiert kinesisk aktør. Hackerne skal ha fått tilgang til uklassifiserte dokumenter via en sikkerhetsnøkkel. Hendelsen ble oppdaget 8. januar. Det antas at Kina står bak en rekke hackehendelser den siste tiden, inkludert overvåking av telefonsamtaler og tekstmeldinger til hundrevis av personer, deriblant politikere. Både republikanske og demokratiske politikere ble rammet av spionasjekampanjen. Hackergruppen Salt Typhoon var involvert i angrepet i oktober.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Kinas omfattende cyberangrep mot USA og andre land. Det amerikanske finansdepartementet ble utsatt for et massivt angrep, der sensitiv informasjon kan ha blitt kompromittert. Kina har bygget opp et stort cyberkrigføringsprogram med både statlige og private aktører. Hackergruppen Volt Typhoon har angrepet amerikansk infrastruktur og militære mål. Kinesiske hackere har også forsøkt å infiltrere telekommunikasjonen til amerikanske politikere, inkludert Donald Trump. I tillegg har Norge opplevd flere cyberangrep fra Kina, rettet mot både statlige og private aktører. Artikkelen understreker at Kinas cyberprogram er omfattende og langsiktig, og at de rekrutterer unge hackere gjennom talentkonkurranser.
4 måneder siden
Kina avviser anklager om at de sto bak et hackerangrep mot det amerikanske finansdepartementet tidligere i desember. Ifølge et brev til Kongressen fikk hackere tilgang til arbeidsstasjoner og stjal dokumenter. USA mener angrepet ble utført av en kinesisk statsstøttet aktør, men Kina avviser dette og hevder de er motstandere av alle former for hackerangrep og spredning av falsk informasjon. Kina har tidligere avvist lignende anklager fra USA.
3 måneder siden
Kinesiske hackere fikk tilgang til finansminister Janet Yellens datamaskin i et angrep mot det amerikanske finansdepartementet i desember. Hackerne fikk tilgang til ikke-klassifiserte filer på Yellens maskin, samt maskinene til to visefinansministre. På Yellens maskin ble mindre enn 50 filer kompromittert. Angrepet omfattet over 400 datamaskiner i departementet, der hackere fikk tilgang til brukernavn, passord og over 3000 filer. De fikk også tilgang til sensitiv informasjon om etterforskninger ledet av Committee on Foreign Investment in the US. Kinesiske myndigheter avviser anklagene om involvering i dataangrepet.
2 måneder siden
Kryptomarkedet opplever et kraftig fall, med Bitcoin under 90.000 dollar og et tap på 200 milliarder dollar i markedsverdi. Over 364.000 investorer er rammet, og tvangssalg av posisjoner har nådd 1,3 milliarder dollar. Flere faktorer bidrar til nedgangen, inkludert utstrømning fra Bitcoin-ETF-er og et hackerangrep mot kryptobørsen Bybit. Analytikere advarer om potensielt videre prisfall hvis Bitcoin ikke holder seg over 93.700 dollar, men understreker at slike korreksjoner er normale i markedets sykluser.
2 måneder siden
Fire nordmenn er tiltalt for bedrageri og hvitvasking etter å ha svindlet over 900 millioner kroner fra tusenvis av personer i utlandet. Gjennom et pyramidespill ble ofrene lokket til å investere i fiktive prosjekter innen gass, gruvedrift og eiendom. Pengene ble hvitvasket via et norsk advokatfirma og selskaper i Asia, noe som vanskeliggjorde sporingen. Økokrim understreker at investeringsbedragerier er et økende problem, og advarer mot at kriminelle i større grad bruker profesjonelle tilretteleggere for å skjule sine spor.
1 måned siden
Den tyske avisen Bild anklager Norge for å ha forsøkt å hacke NFC-brikker i hoppdressene, som brukes til kontroll. Flere kilder hevder å ha hørt rykter om dette, men hoppsjef Jan-Erik Aalbu avviser påstandene. Anklagene kommer etter at Norge innrømmet juks med ulovlig stiving av sømmer under VM i Trondheim, noe som førte til diskvalifikasjoner. Aalbu foreslår nå et system der dressene testes og låses inn før konkurranser for å hindre manipulering. Bild hevder det er mulig å omgå sikkerhetsmekanismene til FIS og flytte brikkene mellom drakter ved hjelp av spesialutstyr.
2 måneder siden
Fire menn er tiltalt for å ha svindlet investorer for 963 millioner kroner gjennom et falskt kryptovalutaprosjekt. Ifølge Økokrim ble pengene samlet inn fra tusenvis av personer i inn- og utland via presentasjoner og store arrangementer. Investorene ble villedet til å tro at de investerte i gassfelt, gruvedrift og eiendom. Økokrim hevder at det ikke ble foretatt reelle investeringer, og at midlene ble hvitvasket gjennom kompliserte strukturer, inkludert klientkontoer i et advokatfirma og selskaper i Asia. Økokrim fremhever at denne saken illustrerer et økende problem med investeringsbedragerier og bruk av tilretteleggere for å skjule kriminalitet.
1 måned siden
To hackere er arrestert i Queens, New York, anklaget for å ha stjålet og solgt rundt 900 digitale konsertbilletter, hovedsakelig til Taylor Swifts Eras Tour. De skal ha tjent over 6,5 millioner kroner på svindelen. Hackerne samarbeidet med ansatte i et StubHub-tilknyttet selskap i Jamaica for å stjele billett-URLer. De er siktet for grovt tyveri, datatampering og konspirasjon, og risikerer opptil 15 års fengsel. Etterforskningen fortsetter for å identifisere flere involverte og omfanget av svindelen, som også rammet billetter til andre artister og arrangementer.