Robert Johansson, en av de suspenderte hopperne etter VM-jukset i Granåsen, åpner seg om sine følelser i et intervju. Han beskriver de siste ukene som spesielle og føler han har mistet fotfestet.
Sammen med fire andre hoppere ble Johansson suspendert, og Det internasjonale skiforbundet (FIS) har startet gransking. Johansson reagerer på situasjonen og mener den burde vært enklere å løse.
Han har nå søkt advokatbistand i saken.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
22 dager siden
Robert Johansson ble suspendert fra de fire siste verdenscuprennene etter mistanke om manipulerte hoppdresser under VM i Trondheim. Advokatene hans kritiserer FIS for å ha brutt regelverket og mener suspensjonen manglet et formelt grunnlag. De hevder at FIS ikke hadde en formell siktelse før suspensjonen ble iverksatt, noe som er et brudd på utøverens rettssikkerhet. Suspensjonen ble opphevet etter sesongslutt, men etterforskningen fortsetter. Johansson selv avviser anklagene, beskriver prosessen som vanskelig og forteller at han nå lever på sparepenger på grunn av tapt inntekt.
22 dager siden
Robert Johansson bryter tausheten etter at han og fire andre norske hoppere ble suspendert under VM i Trondheim på grunn av mistanke om manipulerte hoppdresser. Johansson uttrykker frustrasjon over manglende kommunikasjon fra FIS og føler seg maktesløs i situasjonen. Treneren har innrømmet bruk av stiv tråd i dressene til to av hopperne, mens årsaken til suspensjonen for Johansson og de to andre er uklar, men det skal dreie seg om en disputt om sømmen. Flere i hoppmiljøet kritiserer FIS for manglende overholdelse av protokoller, og en advokat antyder at Johansson ble suspendert fordi han er norsk. Selv om suspensjonene er opphevet, fortsetter FIS etterforskningen.
1 måned siden
FIS' generalsekretær har bekreftet mistanke om manipulerte hoppdresser hos flere norske hoppere. Etter suspensjonen av Robin Pedersen, Kristoffer Eriksen Sundal og Robert Johansson, mistenker FIS at dressene til samtlige norske hoppere er manipulert på samme måte som under VM i Trondheim. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu uttrykker frustrasjon over manglende informasjon fra FIS og beklager sin egen naivitet i saken. Han stiller spørsmål ved grunnlaget for suspensjonene, da hopperne ikke har blitt diskvalifisert i konkurranser og dressene ble godkjent før deltakelse. Norges Skiforbund har engasjert advokatfirmaet Elden for juridisk bistand.
1 måned siden
Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) har suspendert Robin Pedersen, Kristoffer Eriksen Sundal og Robert Johansson. Suspensjonene kommer etter mistanke om manipulasjon av hoppdressene, som ikke anses å være i tråd med regelverket. De suspenderte utøverne kan dermed ikke delta i FIS-arrangementer. Tidligere er også Marius Lindvik og Johann Forfang suspendert i forbindelse med en gransking av ulovlige dresser brukt i VM.
1 måned siden
Tre nye norske hoppere, Robin Pedersen, Kristoffer Eriksen Sundal og Robert Johansson, er suspendert av FIS etter mistanke om juks med utstyret under et arrangement i Holmenkollen. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu uttrykker overraskelse over de nye suspensjonene, da han kun var kjent med manipulering av to drakter. Han forklarer at FIS sitter på de aktuelle draktene, noe som vanskeliggjør Norges egne undersøkelser. Aalbu håper det ikke er snakk om systematisk juks og understreker at han har tillit til både støtteapparat og utøvere, men innrømmer at han muligens er for naiv.
1 måned siden
Flere norske hoppere ble suspendert etter hoppskandalen under VM i Trondheim, og sesongen er over. Sportssjef Jan-Erik Aalbu uttrykker forståelse for utøvernes skuffelse over å miste konkurranser etter VM. Aalbu vet ikke hvor lenge utestengelsen vil vare, men understreker at granskningen må gå sin gang. Han forteller at utøverne opplever situasjonen som vanskelig fordi de ikke får utøve yrket sitt. Aalbu opplyser at de ikke har mottatt informasjon fra FIS om granskningen.
1 måned siden
FIS mistenker at dressene til Kristoffer Sundal, Robin Pedersen og Robert Johansson er manipulert i skrittet, på samme måte som hos Johann André Forfang og Marius Lindvik. FIS har informert Norges Skiforbund om mistanken, men har vært tilbakeholdne med detaljer rundt saken. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu stiller spørsmål ved suspensjonene, siden dressene ble godkjent i konkurranser. Norges Skiforbund har engasjert advokater fra Elden for å bistå i saken. Granskingen av de norske herrehopperne starter neste uke, og den ledes av FIS sin uavhengige direktør for etikk og etterlevelse, assistert av et britisk etterforskningsfirma.
1 måned siden
Johannes Høsflot Klæbo har uttalt seg om hoppskandalen, der Lindvik og Forfang er suspendert. Klæbo beskriver situasjonen som «spesiell» og understreker at det er leit at mesterskapet fikk en slik avslutning. Han forteller at han har vært opptatt med egne prestasjoner den siste tiden, og at han ikke kjenner alle detaljer i saken. Lindvik og Forfang har avvist å ha hatt noen befatning med juks.
25 dager siden
Etter at Johann André Forfang og Marius Lindvik ble tatt for ulovlig hopping i ski-VM, mener Slovenias trener Robert Hrgota at det er meningsløst å straffe de norske hopperne. Han mener man heller bør se etter løsninger og at regelverket må forenkles og overvåkes bedre. Slovenia var blant nasjonene som protesterte mot Norge etter rennet. Det er også mistanke om juks med hoppdressene til flere andre norske utøvere. Trener Magnus Brevig og flere er suspendert, og granskingen pågår fortsatt. Hoppsjef Jan Erik Aalbu håper det ikke kommer nye negative funn og at de kan lære av hendelsen.
1 måned siden
Fem norske herrehoppere, inkludert Marius Lindvik og Johann André Forfang, har fått advokathjelp etter å ha blitt suspendert av FIS for mistanker om draktsjuks under VM. Norges Skiforbund (NSF) dekker de juridiske kostnadene for utøverne. Ifølge konstituert generalsekretær Ola Keul er det viktig å ivareta rettssikkerheten i en komplisert juridisk prosess. FIS har foreløpig ikke svart på henvendelser om når granskingen forventes å være ferdig. NSF har ikke full oversikt over de totale kostnadene, men følger dem nøye.
1 måned siden
Fem hoppere, inkludert Marius Lindvik og Johann Andre Forfang, har fått advokathjelp etter å ha blitt utestengt og gransket for juks under VM i Trondheim. Norges Skiforbund dekker utøvernes advokatutgifter for å sikre deres rettssikkerhet, da de ikke har informasjon som tilsier at utøverne var klar over regelbruddene. Støtteapparatet, suspendert for sin rolle, får ikke dekket juridisk hjelp, men forbundet tilbyr menneskelig støtte. Kombinerttrener Truls Johansen får også juridisk støtte. Forbundet understreker at utøverne har et objektivt ansvar for draktene de bruker, men støtter deres påstand om uvitenhet.
1 måned siden
Hoppskandalen i norsk hoppsport fortsetter med utestengelse av Marius Lindvik og Johann André Forfang etter juks under VM, i tillegg til Truls Johansen i kombinert. Flere tidligere hoppere, deriblant Daniel-André Tande, Johan Remen Evensen og Anders Jakobsen, har innrømmet systematisk juks med ulovlig utstyr. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu har blitt konfrontert med påstandene om ukultur, men uttrykker overraskelse. Kommentatorer krever nå full åpenhet fra utøverne for å gjenopprette tilliten til sporten, mens FIS gransker saken.
1 måned siden
FIS' renndirektør, Sandro Pertile, åpner for at flere norske hoppere kan miste sine plasseringer fra VM i Granåsen etter diskvalifikasjonen av Marius Lindvik for manipulasjon med hoppdressen. Pertile antyder at Andreas Wellinger kan tildeles VM-gullet fra normalbakken. FIS har iverksatt en ekstern gransking av saken, og flere utøvere er suspendert grunnet mistanke om juks. Det er også mistanke om at dressene til Johansson, Pedersen og Sundal er manipulert, noe Norges Skiforbunds advokat bestrider. En endelig konklusjon i saken kan ta flere uker eller måneder, og den etiske komiteen i FIS vil vurdere om det er grunnlag for å åpne disiplinærsak.
1 måned siden
Norsk hoppsport opplever en ny skandalehelg etter at tre nye hoppere, Robin Pedersen, Kristoffer Eriksen Sundal og Robert Johansson, er tatt for juks med hoppdressene sine. Dette skjer i kjølvannet av avsløringer om systematisk juks i det norske laget, noe som har ført til at sponsorer trekker seg. Hoppkomiteens leder har trukket seg, og den tiltenkte landslagstreneren har reist hjem. Marius Lindvik og Johann André Forfang oppfordres til å forklare seg om sin rolle i jukset, og FIS har igangsatt en uavhengig granskning.
1 måned siden
FIS' renndirektør, Sandro Pertile, antyder at flere norske hoppere kan bli diskvalifisert etter VM i Granåsen på grunn av manipulerte hoppdresser. Dette følger diskvalifikasjonene av Marius Lindvik og Johann André Forfang. FIS har satt i gang en ekstern gransking, og dressene til Robert Johansson, Robin Pedersen og Kristoffer Eriksen Sundal er også under mistanke. Norges Skiforbunds advokat bestrider disse mistankene. En avgjørelse kan ta flere uker eller måneder, og FIS' etiske komité vil vurdere om det skal åpnes disiplinærsak.