Saken om Anne Mathea Morkens dødsfall i Spania henlagt
Saken rundt dødsfallet til Anne Mathea Morken i Spania er nå endelig henlagt. Ankedomstolen har opprettholdt politiets tidligere avgjørelse.
Saken rundt dødsfallet til Anne Mathea Morken i Spania er nå endelig henlagt. Ankedomstolen har opprettholdt politiets tidligere avgjørelse.
Saken knyttet til dødsfallet til 21 år gamle Anne Mathea Morken, som ble funnet død på gaten i Torremolinos i Spania 13. september 2023, er nå endelig henlagt. Etter at spansk politi opprinnelig henla etterforskningen i fjor høst, anket de pårørende denne avgjørelsen.
Torsdag denne uken ble det imidlertid klart at ankedomstolen i Fuengirola har opprettholdt politiets henleggelse. Advokat Are Bohne bekrefter overfor Dagbladet at de pårørende er skuffet over utfallet.
Han legger til at det nå ikke lenger finnes flere rettslige muligheter for å forfølge saken videre. Det ble tidligere kjent at Morken hadde narkotika i kroppen da hun døde.
Anne Mathea Morken
Are Bohne
spansk politi
ankedomstolen i Fuengirola
Dagbladet
Gudbrandsdølen Dagningen
Spania
Torremolinos
Fuengirola
Konflikten mellom India og Pakistan har eskalert med gjensidige rakettangrep, til tross for at USAs president Trump hevdet en våpenhvile var meglet frem. Pakistan melder om indiske angrep på militærbaser og egne motangrep, mens India bekrefter angrep mot pakistanske mål. Eksperter advarer om at situasjonen er farlig og annerledes enn tidligere, med økt synlighet som vanskeliggjør nedtrapping. Begge land signaliserte tidligere vilje til nedtrapping, men har foreløpig ikke bekreftet Trumps våpenhvilepåstand.
Tysklands, Frankrikes og Storbritannias ledere, sammen med Polens statsminister, har ankommet Kyiv for å møte Ukrainas president Zelenskyj. Målet er å forhandle frem en 30-dagers våpenhvile i krigen mot Russland. I en felles uttalelse oppfordrer de Russland og USA til å godta en ubetinget våpenhvile for å muliggjøre samtaler om varig fred, og understreker at Russland må stanse invasjonen. Lederne er klare til å øke støtten til Ukraina inntil en våpenhvile aksepteres.
En planlagt intensivert israelsk militæroffensiv i Gaza, beskrevet som «total ødeleggelse», møter sterk kritikk internt i Israel. Familier til gisler frykter for deres sikkerhet og mener en våpenhvile er eneste vei. Israels tidligere forsvarssjef Moshe Yaalon kaller planen om å erobre Gaza og drive innbyggerne sørover en krigsforbrytelse og etnisk rensing, og kritiserer Netanyahus regjering. IDF har også advart om at gisler kan dø av sult.
En føderal dommer har midlertidig stanset president Trumps planer om masseoppsigelser i amerikanske departementer, med begrunnelse om manglende lovhjemmel. Samtidig har Trump bedt om en prosess for å innføre 100 prosent toll på utenlandsk film, noe som skaper usikkerhet i den globale filmbransjen. Norsk filminstitutt frykter for filmøkonomien og ser det som et mulig angrep på ytringsfriheten.
Statnett varsler et betydelig økt strømforbruk i Midt-Norge, drevet av nye kraftkrevende industriprosjekter. Samtidig har planlagte datasentre i Norge reservert og søkt om nettkapasitet som overstiger det totale forbruket til norske husholdninger. Dette skaper debatt om kraftprioritering og nasjonal beredskap, hvor Rødt foreslår restriksjoner mens NHO ser datasentre som kritisk infrastruktur. Statnett planlegger nettforsterkninger, men understreker behovet for mer kraftproduksjon.
Ukrainas sikkerhetstjeneste (SSU) hevder å ha avslørt et ungarsk militært spionnettverk i Zakarpatska-regionen. To ukrainske statsborgere er pågrepet, mistenkt for å ha samlet informasjon for Ungarn. SSU beskriver det som første gang et NATO-lands spionnettverk er avslørt. Hendelsen har ført til gjensidig utvisning av diplomater mellom Ungarn og Ukraina. Ungarn avviser anklagene som propaganda, i et allerede anspent forhold mellom landene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!