FBI-direktøren ønsker å sende agenter til UFC for MMA-trening. Målet er å styrke agentenes ferdigheter i nærkamp.
Artikkelen beskriver FBI-direktør Kash Patels ønske om å sende FBI-agenter til Ultimate Fighting Championship (UFC) for å trene mixed martial arts (MMA). Patel har diskutert ideen med UFC-president Dana White.
Forslaget ble først møtt med skepsis internt i FBI, men White bekrefter at Patel er seriøs. White uttaler til Fox News at UFC-utøvere har lang erfaring med å trene politi og militære i nærkampteknikker som jiu-jitsu og thaiboksing.
Han mener slik trening vil være svært nyttig for agenter som trenger å kunne forsvare seg uten våpen. Selv om ingen formell avtale er på plass, er White sikker på at det vil skje og at UFC er klare til å bidra.
Kash Patel
Dana White
FBI
UFC
Fox News
USA
Miami
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Senatet har godkjent Kash Patel som ny FBI-sjef, en utnevnelse som har skapt debatt. Patel har tidligere kommet med kontroversielle uttalelser om FBI, QAnon og presidentvalget i 2020. Kritikere frykter hans innflytelse i stillingen, mens han selv hevder at tidligere uttalelser var ment for å fremme endringer i FBI. Republikanerne Susan Collins og Lisa Murkowski stemte imot utnevnelsen.
2 måneder siden
Senatet i USA har godkjent Kash Patel som ny sjef for FBI. Patel har tidligere vært stabssjef i forsvarsdepartementet under Christopher Miller og rådgiver for USAs etterretningssjef. Han er kjent som en lojal forsvarer av Donald Trumps politikk og har tidligere kritisert FBI offentlig. Donald Trump nominerte Patel til sjefsstillingen i desember.
1 måned siden
Artikkelen omhandler godkjenningen av Kash Patel som ny FBI-direktør, en avgjørelse som har skapt bekymring på tvers av det politiske spekteret. Demokrater og enkelte republikanere frykter at Patel vil misbruke sin posisjon til å forfølge politiske fiender av Donald Trump, inkludert Joe Biden, Kamala Harris og Hillary Clinton. Patel har tidligere blitt kritisert for å ha en fiendeliste og for å spre konspirasjonsteorier. Han har også uttalt seg kritisk om pressen og anklaget medier for å spre «fake news». Hans barnebokserie, der han fremstiller seg selv som en trollmann som hjelper Trump mot sine fiender, illustrerer ifølge artikkelen alvoret i situasjonen.
2 måneder siden
Kash Patel, kjent for sin lojalitet til Donald Trump, er godkjent som ny FBI-sjef etter enSenatet-avstemning der han fikk 51 mot 49 stemmer. Republikanerne Susan Collins og Lisa Murkowski stemte ikke for utnevnelsen. Demokrater har uttrykt sterk kritikk og mener valget er svært uheldig. Patel har bakgrunn som offentlig forsvarsadvokat og rådgiver til Kongressens etterretningskomité. Utnevnelsen har skapt bekymring for FBIs uavhengighet, ifølge New York Times.
4 måneder siden
FBI-direktør Christopher Wray vil gå av dersom Donald Trump blir president igjen, melder New York Times. Trump har varslet at han vil erstatte Wray med Kash Patel, en støttespiller av Trump, til tross for at Wrays åremål ikke er fullført. Wrays tid som direktør har inkludert flere etterforskninger av Trump, blant annet ransakingen av Mar-a-Lago i 2022. Trump har uttrykt misnøye med Wrays ledelse.
2 måneder siden
Høyre vurderer å snu i spørsmålet om generell bevæpning av politiet, etter at flere fylkeslag har signalisert støtte til en slik endring. Nestleder i Høyre, Henrik Asheim, har selv endret syn og mener tiden er inne for generell bevæpning grunnet mer uforutsigbare og alvorlige oppdrag. Frp ønsker dette velkommen og håper på flertall i Stortinget. Senterpartiet og KrF vurderer også å endre sitt syn. SV advarer mot en 'budkrig' om å være tøffest på kriminalitetspolitikk, mens politibetjenter argumenterer for at generell bevæpning vil trygge dem i farlige situasjoner.
1 måned siden
Senterpartiet vurderer å innføre generell bevæpning av politiet under sitt landsmøte. Partileder Trygve Slagsvold Vedum har endret sitt syn og støtter nå forslaget, med henvisning til støtte fra politiet. Argumentene for inkluderer et økende antall oppdrag knyttet til psykisk helse, der politiet håndterer stadig flere situasjoner. Motstandere frykter at generell bevæpning vil svekke tilliten til politiet og etterlyser forbedringer innen psykisk helsevern. Høyre og KrF støtter allerede bevæpning, noe som kan føre til flertall på Stortinget dersom Senterpartiet vedtar det samme.
1 måned siden
Høyre vedtok på sitt landsmøte et forslag om å tilby militærkurs til ungdom som ikke avtjener førstegangstjeneste. Peter Frølich, initiativtakeren bak forslaget, fremhever betydningen av forsvarsvilje og kunnskap om motstand, inspirert av inntrykk fra Ukraina. Kurset skal gi deltakerne ferdigheter i å overleve og yte motstand i krig og krisesituasjoner, med interesse for deltakelse fra organisasjoner som Reservistforbundet. Frølich argumenterer for at dette tiltaket er mer målrettet enn Arbeiderpartiets forslag om samfunnsplikt, da det fokuserer på å forberede befolkningen på de mest kritiske aspektene ved krisehåndtering.
1 måned siden
Høyre-representantene Peter Frølich og Stefan Heggelund foreslår et obligatorisk grunnkurs i militær motstand for alle 18-åringer, uavhengig av innkalling til førstegangstjeneste. Forslaget er en del av Høyres nye partiprogram. I tillegg ønsker de et frivillig kurs for resten av befolkningen, med fokus på grunnleggende ferdigheter og overlevelse. Målet er å styrke totalforsvaret, den nasjonale identiteten, fellesskapsfølelsen og forberede befolkningen mentalt på kriser og ytre trusler.
2 måneder siden
Tidligere justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) har snudd i spørsmålet om generell bevæpning av politiet, og mener tiden nå er moden for dette. Hun begrunner sin endring med erfaringer fra sin tid som justisminister, samt en økning i kriminalitet og en endret sikkerhetspolitisk situasjon. Mehl oppfordrer spesielt Arbeiderpartiet til å ta debatten. Statsminister Støre sier regjeringen lytter til tilbakemeldinger, men ikke har konkludert. Politiet selv støtter forslaget om generell bevæpning. SV er kritisk og advarer mot økt risiko for ulykker og vold, og viser til erfaringer fra andre land.
1 måned siden
Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum har snudd i spørsmålet om generell bevæpning av politiet og støtter nå forslaget. Vedums endring kan sikre flertall i Stortinget, da Høyre, FrP og KrF også støtter bevæpning. Landsmøtet i Senterpartiet skal stemme over forslaget, der tidligere justisminister Emilie Enger Mehl har argumentert for at utviklingen i kriminaliteten gjør det nødvendig. Sigve Bolstad, en sentral talsperson i partiet med bakgrunn fra politiet, tror landsmøtet vil vedta bevæpning, og at dette vil bli innført i Norge.
2 måneder siden
Stortinget har vedtatt et forslag om å innføre visitasjonssoner, som gir politiet utvidede fullmakter til å visitere personer i utsatte områder uten konkret mistanke. Vedtaket har skapt sterke reaksjoner. Venstre kritiserer manglende utredning og mener forslaget er for inngripende, mens Likestillings- og diskrimineringsombudet advarer mot etnisk profilering. Høyre, som først ønsket en utredning, støtter nå forslaget og mener det er nødvendig for å bekjempe økende kriminalitet og gi politiet de verktøyene de trenger. Forslaget skal nå sendes på høring.
3 måneder siden
Politidirektoratet har gitt grønt lys for et forprosjekt som skal vurdere bruk av kroppskamera i norsk politi. Flere politidistrikt har vist interesse for å delta i et mulig pilotprosjekt. Forprosjektet skal vare i 12-16 måneder og undersøke hvordan kameraene kan brukes, samt vurdere personvern og datalagring. Kroppskamera kan gi bedre dokumentasjon i situasjoner der politiet er involvert, men det er også bekymring for personvern og hvordan bruken vil påvirke konfliktnivået. Datatilsynet er ikke avvisende, men understreker behovet for streng regulering. Tidligere forsøk med kroppskamera i Oslo i 2015 ble ikke videreført, men erfaringer fra andre land og egen etat har ført til ny interesse.
1 måned siden
Senterpartiet har snudd i spørsmålet om generell bevæpning av politiet, noe som kan føre til at norsk politi for første gang blir permanent bevæpnet. Justisminister Emilie Enger Mehl endret mening etter å ha mottatt en rapport fra Maktmiddelutvalget, sett en endring i kriminalitetsbildet og fått tilbakemeldinger fra politiet. Flere partier støtter nå forslaget, og Fremskrittspartiet har allerede et forslag klart for behandling i Stortinget. Kjersti Toppe er imot bevæpning og frykter for tilliten til politiet, og mener at bedre tilbud for psykisk syke er viktigere.
6 dager siden
KrF ønsker å gi politiet utvidede fullmakter for å bekjempe narkotikabruk i norske skoler, blant annet ved å gjeninnføre bruk av narkotikahunder i skolegårdene. Forslaget, som støttes av KrFUs leder Hadle Rasmus Bjuland og moderpartiet, innebærer at skoler kan kontakte politiet for narkorazziaer. KrF argumenterer for at politiet må ha nødvendige verktøy for å håndheve forbudet mot narkotika, og mener dagens tiltak ikke er tilstrekkelige. Forslaget møter motstand fra potensielle regjeringspartnere som Venstre og Høyre, som viser til Politidirektoratets vurdering om at narkotikahunder skaper stigmatisering og forstyrrer læringsmiljøet. Fremskrittspartiet har også fremmet lignende forslag. KrF understreker at økt narkotikabruk i skolemiljøet er dokumentert gjennom rapporter fra skoler og elevledere, og mener det er nødvendig med nye grep for å bekjempe problemet.