Artikkelen beskriver hvordan Jonas Gahr Støre håndterte et internt opprør i Arbeiderpartiet som ønsket å fjerne ham som partileder. Støre snudde den negative trenden ved å vise handlekraft og tydelighet.
Han sikret seg støtte fra LO og partiledelsen, sto fast på viktige politiske beslutninger som innføring av EU-direktiver, og utnyttet Senterpartiets uttreden til å relansere partiet med Jens Stoltenberg tilbake i regjeringen. Innføringen av Norgespris på strøm bidro også til å bedre situasjonen for partiet.
Den usikre internasjonale situasjonen har også fremhevet Støres lederegenskaper. Støre selv mener fremgangen skyldes at Arbeiderpartiet tar ansvar og jobber for norske interesser.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Jonas Gahr Støre forteller om en turbulent periode hvor hans lederskap ble utfordret internt i Arbeiderpartiet. Svake meningsmålinger førte til forsøk på å presse ham til å gå av. Støre sto fast på sitt, spesielt i spørsmålet om EØS-avtalen og de tre EU-direktivene, noe som resulterte i at Senterpartiet forlot regjeringen. Etter samtaler med partiledelsen og LO, følte Støre seg trygg på å fortsette. Han hentet deretter inn Jens Stoltenberg som finansminister, noe som bidro til å snu situasjonen for partiet. Støre opplever nå økt tillit og ser fremover mot stortingsvalget.
3 måneder siden
Regjeringskrisen og Senterpartiets utgang har styrket Jonas Gahr Støres posisjon som leder i Arbeiderpartiet. Den interne maktkampen har stilnet, og flere kilder i partiet mener Støre nå er fredet som partileder. Støre har vist styrke i håndteringen av Senterpartiets unionskritikk og intern motstand. Nestleder Tonje Brenna avviser påstander om at hun har brukt strømstriden til å svekke Støre. Partiledelsen står samlet bak beslutningen som førte til at Senterpartiet gikk ut av regjeringen, og understreker viktigheten av EØS-avtalen for norske arbeidsplasser. Støre opplever å ha et sterkt og samlet parti med seg.
24 dager siden
Artikkelen beskriver Jonas Gahr Støres comeback etter en periode med vanskeligheter som statsminister. Støres lederskap har styrket seg, noe som ble tydelig under et landsmøte preget av støtte og optimisme. Til tross for eksterne utfordringer som krig i Europa og klimaendringer, samt intern kritikk og et tidligere kuppforsøk fra anonyme partifeller, opplever Ap nå økt tillit i meningsmålingene. Selv om uenighet om EU-direktiver førte til at Senterpartiet forlot regjeringen, gir en mer positiv holdning til Europa regjeringen større fleksibilitet. Støres forbedrede form tilskrives hans evne til å navigere i en urolig verden, og han fremstår nå som en samlende leder.
3 måneder siden
Etter en periode med intern uro og krav om Jonas Gahr Støres avgang, har situasjonen i Arbeiderpartiet roet seg. Støre har intensivert sin innsats og fremstår tryggere. Samtidig har den internasjonale situasjonen, spesielt frykten for en ny Trump-periode, bidratt til å samle partiet. Arbeiderpartiet ser nå Frp som sin hovedmotstander, mens Høyre oppfattes som mindre relevant. Valgkomiteens sammensetning viser at splittelsen i partiet er dyp, men Støres posisjon virker styrket. Det er likevel enighet om at Støre må vinne valget for å fortsette som leder.
2 måneder siden
Artikkelen beskriver hvordan medienes syn på Jonas Gahr Støre endret seg raskt. Før jul anså flere kommentatorer hans avgang som sannsynlig, basert på anonyme kilder og Arbeiderpartiets utfordringer. Etter at Senterpartiet forlot regjeringen og Jens Stoltenberg ble finansminister, har tonen snudd. Kommentatorer ser nå Støre som en strategisk leder, og regjeringen som styrket. De spår bedre tider for Arbeiderpartiet, og mener Støre har revitalisert partiet gjennom sine grep.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Jonas Gahr Støres usikre posisjon som partileder i Arbeiderpartiet, til tross for et tidligere opprør. Støre har fremstått mer offensiv og sårbar i det siste, og har fått god respons i sosiale medier. Målinger viser blandede resultater for Ap, men noen indikerer fremgang for Støre. Hans utenrikspolitiske erfaring og håndtering av internasjonale saker kan styrke hans posisjon. Økonomiske faktorer som rentekutt og høy fyllingsgrad i vannmagasiner kan også være gunstige for Støre. Det spekuleres i om et lederskifte er det som skal til for å lokke misfornøyde velgere tilbake.
28 dager siden
Jonas Gahr Støre bekrefter sin motivasjon for å fortsette som partileder og statsminister for Arbeiderpartiet før landsmøtet. Han fremhever partiets gjenvunne posisjon som landets største etter en periode med lav oppslutning. Støre advarer mot høyresidens politikk, spesielt skattelettelser for de rikeste, og understreker regjeringens ambisjoner om å bedre folks økonomi, redusere ventetider i helsevesenet og styrke forsvaret. Han viser også til Jens Stoltenbergs inntreden i regjeringen som et positivt grep for å stå opp for norske interesser i en uforutsigbar verden.
27 dager siden
Jonas Gahr Støre ble gjenvalgt som leder av Arbeiderpartiet under partiets landsmøte, uten motkandidater. I sin tale refererte Støre til den tidligere uroen rundt hans lederskap, spesielt etter historisk dårlige målinger for partiet. Han uttrykte takknemlighet for støtten han har mottatt fra medlemmer og tillitsvalgte over hele landet. Etter en periode med lav oppslutning har Arbeiderpartiet opplevd en markant økning i popularitet og er nå landets største parti på flere målinger, mye takket være endringer i regjeringen og Jens Stoltenbergs comeback.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Arbeiderpartiets forsøk på å snu den negative trenden før valget. Statsminister Jonas Gahr Støre har iverksatt flere tiltak, inkludert Senterpartiets avgang fra regjeringen og utnevnelsen av nye statsråder. Et hovedgrep er Jens Stoltenbergs comeback som finansminister, ment å styrke Aps troverdighet og tillit hos velgerne, spesielt i næringslivet. Artikkelen nyanserer Stoltenberg-effekten og understreker at politikk er viktigst for velgerne, og at det er usikkert om dette vil være nok til å snu den negative trenden for Arbeiderpartiet.
3 måneder siden
Det er intern splid i Arbeiderpartiet om Jonas Gahr Støres lederskap og håndteringen av regjeringskrisen. Noen mener Støre utnytter krisen til å styrke sin posisjon, mens andre støtter hans linje. Partiledelsen er delt i synet på hvor hardt man skal gå ut mot Senterpartiet. Sentralstyret i Ap har bedt Støre om å forhandle med Sp for å unngå regjeringsbrudd. Samtidig er konflikten mellom Ap og Sp om energipolitikken fastlåst, der Ap vil innføre direktiver og Sp vil fjerne dem fra bordet.
3 måneder siden
Arbeiderpartiet, ledet av Jonas Gahr Støre, lover å fortsette strømstøtten i fire nye år og fjerne momsen på nettleie dersom de vinner valget. Støre understreker at strømprisene er en viktig del av folks økonomi og at partiet vil sikre lave og stabile priser. I tillegg vil de gjøre fastprisavtaler tilgjengelig for husholdninger og innføre strengere regulering av strømsalgselskapene. Disse grepene kommer etter en periode med intern uro rundt Støres lederskap, men partiet har nylig opplevd en oppgang på meningsmålingene.
3 måneder siden
Arbeiderpartiet, ledet av Jonas Gahr Støre, presenterer fire nye strømgrep i forkant av sentralstyremøtet. Partiet garanterer strømstøtte i fire nye år og vil fjerne momsen på nettleie. De vil også gjøre fastprisavtaler tilgjengelig for husholdninger og innføre strengere regulering av strømsalgselskapene. Støres lederposisjon er under press, men partiet har vist fremgang på meningsmålingene. Det er knyttet spenning til om Støre blir gjenvalgt som partileder på landsmøtet i april.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler Jonas Gahr Støres posisjon som partileder i Arbeiderpartiet. Etter en periode med oppgang på målingene, har partiet igjen havnet i krise, og det spekuleres i om Støre vil bli byttet ut. Støres personlige kvaliteter og statsmannsegenskaper trekkes frem som årsaker til at han har overlevd så lenge som partileder, til tross for flere valgnederlag og kriser. Det er stillhet rundt hans fremtid i partiet, men bekymringer om mulige etterfølgere har dukket opp. Støre oppfordres til å reflektere over sin rolle i juleferien, mens partiet vurderer alternativer.
2 måneder siden
Artikkelen beskriver den interne maktkampen i Arbeiderpartiet som kulminerte med at Senterpartiet forlot regjeringen. Jonas Gahr Støre gikk seirende ut av striden etter at et opprør mot hans lederskap mislyktes. Opprørerne feilet da de lanserte Hadia Tajik som en potensiell etterfølger, noe som gjorde henne til en like viktig karakter i spillet som Støre. Etterspillet handler om å premiere lojalitet og sikre ro i partiet frem mot valget. AUF og LO-ledelsen har fått løfter om politiske seire, mens Senterpartiet inviteres til fortsatt samarbeid. Arbeiderpartiet er optimistiske, men ligger fortsatt dårlig an på meningsmålingene, og en ny lederstrid kan oppstå ved et valgnederlag.
3 måneder siden
Statsminister Jonas Gahr Støre uttrykte lettelse og optimisme etter et gruppemøte i Arbeiderpartiet, der han opplevde sterk støtte fra partifellene. Støre skal nå i gang med å sette sammen en ny regjering etter at Senterpartiet trakk seg. Han understreket viktigheten av samhold og samarbeid i partiet fremover, og beskrev nestleder Tonje Brenna som en sentral person. Støre avviser at han har endret seg som leder, men lar andre vurdere om han har kommet styrket ut av den siste tidens politiske uro.