Store deler av publikum forlot VM-anlegget i Granåsen etter langrennsdelen, før kombinertrennet for kvinner skulle starte.
Kombinertsjef Ivar Stuan uttrykker skuffelse over at publikum reiser før kvinnene skal konkurrere, men forstår at mange kommer for å se Johannes Høsflot Klæbo.
Han påpeker at kombinert tradisjonelt sett ikke trekker like mye publikum som langrenn, spesielt i Norge, og oppfordrer det trønderske publikumet til å støtte utøverne hele veien.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Et stort antall tilskuere forlot hoppbakken i Granåsen etter lagkonkurransen i kombinert under VM. Mange av de som dro var skolebarn som hadde fått billetter til formiddagens arrangement. Hoppkommentator Petter Tenstad bemerket at det virket som nesten alle var borte før kvinnenes medaljekamp i hoppbakken. VM-sjef Åge Skinstad opplyser at de fleste skolebarna måtte reise hjem da skoledagen var over, og anslår at det er rundt 5000 tilskuere igjen i anlegget, som har en kapasitet på over 18 000.
1 måned siden
Flere langrennsløpere, inkludert Pål Golberg og Simen Hegstad Krüger, uttrykker skuffelse over årets Holmenkollen-arrangement. For første gang siden 1909 ble femmila droppet, og løypen gikk ikke via Frognerseteren på grunn av snømangel. Løperne savnet den tradisjonelle folkefesten og den unike Kollen-stemningen. Golberg mener femmila bør gjeninnføres for å ivareta den historiske betydningen, mens Krüger savnet trykket fra tidligere år. Johannes Høsflot Klæbo påpeker at mange tilskuere trolig var slitne etter VM i Trondheim uken før. Martin Løwstrøm Nyenget og Therese Johaug vant løpene.
2 måneder siden
Under VM i Granåsen har mange tilskuere forlatt arenaen før kvinnehopprennene, til tross for utsolgte billetter. VM-sjef Åge Skinstad bekrefter at de vil innføre egne hoppbilletter for å løse problemet. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu uttrykker skuffelse over publikumsoppmøtet og støtter tiltaket med egne billetter. Skinstad forklarer at erfaringene fra tidligere arrangementer samme dag har ført til denne beslutningen, og at de jobber med Ticketmaster og sikkerhet for å implementere løsningen allerede fra søndag.
2 måneder siden
Svenske skiløperes fokus på buing fra det norske publikummet under VM i Trondheim skaper reaksjoner. Lotta Udnes Weng oppfordrer svenskene til å «vokse opp» og heller være fornøyde med publikums tilstedeværelse, og ser på buingen som humor. Edvin Anger avfeier kritikken med at Udnes Weng får mene hva hun vil. Andre svenske løpere, som Johanna Hagström og Maja Dahlqvist, rapporterer at de enten ikke hørte buing eller var forberedt på det, og ser det som et tegn på engasjement fra publikum.
1 måned siden
Flere kvinnelige utøvere reagerer på at det ikke er planlagt noen kvinneøvelser under ski-VM på kvinnedagen. Therese Johaug uttrykker skuffelse, og flere stiller spørsmål ved programplanleggingen. Kvinnene er enten ferdige med sine konkurranser eller har fått fri, mens herrene skal konkurrere i langrenn, hopp og kombinert. Marit Bjørgen, nå assistenttrener, antyder at arrangørene ikke var oppmerksomme på at programmet falt på kvinnedagen.
2 måneder siden
Svenske langrennsutøvere har bedt norske publikummere om å slutte med buing under VM i Trondheim, etter å ha opplevd dette under prøve-VM. Moa Ilar og Maja Dahlqvist mener buing er usportslig og ønsker heller heiarop. Johannes Høsflot Klæbo er enig og håper det unngås under VM. Jonna Sundling forteller at hun brukte buing som motivasjon under et renn på Lillehammer. Kristine Stavås Skistad skiller seg ut, da hun elsker å bli buet på og oppfordrer svenskene til å gjøre det. Frida Karlsson synes buing er usportslig og ønsker en positiv stemning.
4 måneder siden
Jan Åge Fjørtoft uttrykker sterk misnøye med at kvinnelige kombinertutøvere nektes OL-deltakelse i 2026. Han mener det er «helt bak mål» og oppfordrer alle til å støtte kvinnene i deres kamp. IOC begrunner avgjørelsen med sportens popularitet og mangfold, men dette møter motstand fra utøvere som Gyda Westvold Hansen, som understreker det merkelige i at kun menn får representere sporten i OL. Til tross for motgangen, fortsetter kombinertmiljøet å jobbe for å inkludere kvinnene i fremtidige OL, og Westvold Hansen forteller om stor støtte fra omgivelsene.
1 måned siden
Flere langrennsløpere, deriblant Pål Golberg og Simen Hegstad Krüger, uttrykker skuffelse over manglende folkefest under Holmenkollen Skifestival. Golberg kritiserer arrangørenes forsøk på å skape et rusfritt arrangement for ungdom, og mener det er naivt å tro at det vil trekke folk. Krüger savnet også engasjementet fra publikum, men understreker viktigheten av at folk drikker med måte. Harald Østberg Amundsen var derimot fornøyd med de roligere omstendighetene etter VM i Trondheim, og satte pris på stillheten.
17 dager siden
Artikkelen analyserer nivået på norske kvinnelige langrennsløpere etter skuffende resultater i VM i Trondheim, der Sverige dominerte. Spørsmål stilles om hvorfor Norge ikke utvikler flere unge løpere til verdenscupen, samtidig som resultatene til flere av dagens landslagsløpere kritiseres som for dårlige. Marit Bjørgens rolle som trener har ikke gitt forventet effekt. En gjennomgang av resultater viser at kun et fåtall løpere har prestert godt nok til å forsvare en landslagsplass, og konkluderer med at flere utøvere bør byttes ut.
2 måneder siden
VM i Trondheim er i gang, men lange busskøer skaper problemer for publikum som skal til Granåsen. Tusenvis har funnet veien til arenaen, hvor de blant annet fikk se Jonna Sundling vinne sprintprologen for kvinner. Mange tilskuere opplever lange ventetider i Trondheim sentrum, og et par forteller om et kvarters venting for å komme seg på bussen.
3 måneder siden
Det internasjonale skiforbundet (FIS) har som mål å samle kvinners og menns skihoppkonkurranser i én felles verdenscup innen sesongen 2026-27. En overgangssesong er planlagt i 2025-26, med hensyn til vinter-OL i Italia. Kvinnelige skihoppere har lenge kjempet for like rettigheter, men konkurrerer ofte i mindre bakker med færre tilskuere. Dette ble tydelig under den nylige kvinneturneringen i Tyskland, der tilskuertallene var betydelig lavere enn for mennenes kvalifisering.
3 måneder siden
Norsk langrenn er i en økonomisk krise etter at flere sponsoravtaler ikke ble fornyet, noe som har ført til et underskudd på over 11 millioner kroner. Som en konsekvens legges junior- og rekruttlandslaget ned. Veteran Pål Golberg mener at Skiforbundet må se kritisk på egen administrasjon og prioritere ressursene annerledes. Han påpeker at langrenn har mistet popularitet og sliter med å konkurrere med andre idretter om sponsorer og TV-tid. Golberg oppfordrer også stjernene Johannes Høsflot Klæbo og Kristine Stavås Skistad til å engasjere seg mer i landslaget for å opprettholde fellesskapet og interessen for sporten.
4 måneder siden
Astrid Øyre Slind og Kristin Austgulen Fosnæs overrasket med en sterk andreplass i lagsprinten i Davos, til tross for at de kun var nummer tolv i semifinalen. De norske jentene imponerte stort i fraværet av profiler som Kristine Stavås Skistad og Julie Myhre. Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug kritiserte imidlertid Norges valg om å kun stille med ett lag, og mente det var for dårlig av en stor langrennsnasjon. Landslagstrener Sjur Ole Svarstad begrunnet valget med viktige uttaksrenn og skandinavisk cup. Emma Ribom og Jonna Sundling fra Sverige vant rennet.
1 måned siden
Artikkelen reflekterer over at flere store navn i kvinnelangrenn nærmer seg slutten av sine karrierer, deriblant Therese Johaug, som bekrefter at VM i Trondheim er hennes siste. Samtidig fremheves den spennende 20-kilometeren i VM, der uhell preget flere løperes sjanser, og Ebba Andersson til slutt vant i en dramatisk spurt mot Johaug. Artikkelen antyder at et generasjonsskifte i norsk langrenn er nært forestående, og oppfordrer til å nyte de nåværende stjernenes prestasjoner mens man kan.
21 dager siden
Skiskytterforbundet har offentliggjort landslagene for neste sesong. På herresiden erstatter Martin Uldal og Vebjørn Sørum de nylig pensjonerte brødrene Bø. Sturla Holm Lægreid, Johannes Dale-Skjevdal, Vetle Sjåstad Christiansen og Endre Strømsheim er også med på laget. Karoline Knotten forlater kvinnelandslaget etter uenighet med ledelsen om treningsplaner, men vil fortsatt få støtte. Ingrid Landmark Tandrevold, Ragnhild Femsteinevik, Juni Arnekleiv, Ida Lien, Maren Hjelmeset Kirkeeide og Marthe Kråkstad Johansen utgjør kvinnelandslaget.