Trump-administrasjonen tillater for første gang bedrifter å sponse den årlige påskeeggfesten ved Det hvite hus. Selskaper kan kjøpe sponsorpakker for mellom 75. 000 og 200.
000 dollar for å få sin logo synlig på området. Dette har utløst kritikk, da mange ser det som en upassende kommersialisering av en tradisjonell begivenhet.
Tidligere ble arrangementet finansiert privat, hovedsakelig gjennom American Egg Board. Alle inntektene fra sponsoravtalene vil gå til White House Historical Association.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
10 dager siden
Melania Trump leder påskefeiringen i Det hvite hus med sponsorer for første gang, noe som bryter med tidligere regler. Samtidig beskyldes Elon Musk for et «haremdrama» etter at influenseren Ashley St. Clair avslørte at han er far til hennes barn. Musk skal ha tilbudt henne store summer for å tie om farskapet, men hun nektet. Saken behandles nå i retten, og St. Clairs advokater hevder at Musk bruker økonomiske pressmidler. En DNA-test bekrefter at Musk er faren.
5 dager siden
Verdien på Donald Trumps kryptovaluta, $Trump, skjøt i været etter at det ble annonsert eksklusive invitasjoner til de største eierne. Dette tilbudet om en "intim middag" og andre VIP-arrangementer har ført til betydelige investeringer og reist spørsmål om etikk.
10 dager siden
ABBA-medlem Björn Ulvaeus avslører at han skrev «The Winner Takes It All» mens han var full. Han sluttet å drikke i 2007, og sier at det sjeldent kom noe bra ut av låtskriving i beruset tilstand. Samtidig leder Melania Trump den tradisjonelle «Easter egg roll» i Det hvite hus, men i år er arrangementet sponset av store selskaper som Amazon, YouTube og Meta. Dette gir selskapene synlighet, men bryter med tidligere regler om å unngå privat vinning fra offentlige verv.
15 dager siden
NRKs «Påskelabyrinten» har fått blandet mottakelse etter årets sending, med klager rettet mot formatendringer som innføringen av kjendiser og redusert fokus på deltakernes resonnement. Samtidig viser tallene økt markedsandel og lyttetid. NRK responderer på kritikken og lover justeringer. I USA viser en meningsmåling utført av YouGov for CBS, at tilliten til president Donald Trump er synkende, spesielt knyttet til hans økonomiske politikk og handelskrig. Støtten til nye tollsatser har også gått ned siden januar, og et flertall mener Trump er ansvarlig for den økonomiske situasjonen.
4 dager siden
Donald Trump inviterer store investorer i sin egen kryptovaluta til en eksklusiv middag. Dette trekket møter sterk kritikk fra demokratiske senatorer som kaller det korrupt.
1 måned siden
Donald Trump, som tidligere har kritisert elbiler, har nå snudd og ønsker å kjøpe en sporty rød Tesla etter å ha blitt overtalt av Elon Musk. Trump inviterte pressen til en bilvisning i Det hvite hus, men sikkerhetsmessige årsaker hindrer ham fra å kjøre bilen selv; den vil bli brukt av hans ansatte. Samtidig har Tesla-aksjen falt betydelig etter at Musk begynte i Trump-administrasjonen. Trump innrømmer at visningen er et reklamestunt for å støtte Musk, som han mener er urettferdig behandlet. Det er også rapportert at Musk har signalisert at han vil gi en stor sum penger til lobbyister knyttet til Trump.
3 måneder siden
Flere store teknologiselskaper, inkludert Apple, Amazon og Google, har donert betydelige summer til Donald Trumps innsettelsesseremoni, som totalt har samlet inn over 200 millioner dollar. Disse donasjonene gir tilgang til eksklusive arrangementer med Trump og visepresident JD Vance. Senator Elisabeth Warren kritiserer donasjonene og mener de er et forsøk på å kjøpe seg fordeler, da flere av selskapene er under føderal granskning. Steve Bannon, tidligere rådgiver for Trump, ser på tech-ledernes deltakelse som et tegn på overgivelse. Professor Hilmar Mjelde mener donasjonene handler om å være på linje med makthaverne, påvirke Trumps politikk og frykt for represalier.
3 måneder siden
Donald Trumps presidentinnsettelse i Washington DC tiltrekker seg et bredt spekter av gjester, inkludert to nordmenn: Ketil Solvik-Olsen og Jens Stoltenberg. Trump bryter tradisjonen ved å invitere næringslivsledere, kjendiser og potensielt statsledere som Elon Musk, Mark Zuckerberg og Jeff Bezos. Det er usikkert om Kinas president Xi Jinping vil delta. Solvik-Olsen, som har fulgt amerikansk politikk tett, ser frem til begivenheten, men bemerker at Trumps stil er uortodoks. Flere tidligere presidenter er også ventet. Arrangementet er uvanlig da ingen statsoverhoder tidligere har deltatt på en amerikansk presidentinnsettelse.
3 måneder siden
Trumps innsettelsesseremoni samlet tradisjonelt de tre statsmaktene, men også teknologigiganter, TV-profiler og influensere. Donasjoner fra teknologiselskaper signaliserer at pengesterke kan få tilgang og påvirke politikken. Trump kunngjorde en AI-satsing på 500 milliarder dollar med selskaper som OpenAI, Softbank og Oracle. Tilstedeværelsen av kontroversielle mediefolk og influensere viser Trumps brede appell og at «bro-kulturen» er en del av hans politiske bevegelse. Trump har transformert amerikansk politikk, valgkamp og presidentembetet, og dette markerer et nytt politisk regime i USA.
3 måneder siden
De tidligere presidentene Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama har takket nei til å delta på den tradisjonelle lunsjen for Donald Trump. De vil likevel delta under innsettelsesseremonien. Michelle Obama vil ikke delta på noe av programmet, angivelig på grunn av tidligere kritikk av Trump. Ingen av de tidligere presidentene støttet Trumps kandidatur. I 2017 deltok Clinton-ekteparet på en lignende lunsj etter Trumps første innsettelse. Lunsjtradisjonen startet i 1897, og siden 1953 har Kongressen arrangert den for den påtroppende presidenten og gjester.
4 måneder siden
Etter tidligere å ha blitt sett på som motstandere, har flere toppsjefer fra store teknologiselskaper nå donert betydelige summer til Donald Trumps innsettelsesfond. Amazon, Meta og Open AI har alle gitt 1 million dollar hver. Dette skjer etter at flere toppsjefer deltok på et arrangement der Trump åpnet børsen i New York. Amazon-grunnlegger Jeff Bezos skal også møte Trump i Florida, etter at selskapet donerte penger og planlegger å sende seremonien på sin kanal. Meta-eier Mark Zuckerberg har også donert etter et møte med Trump. Open AI-toppsjef Sam Altman har også gitt en donasjon og uttrykt støtte til Trumps AI-satsing, til tross for en konflikt med Elon Musk.
3 dager siden
Donald Trump markerer sine første hundre dager i sin andre presidentperiode. En USA-ekspert beskriver perioden som den verste noensinne.
4 måneder siden
Trump-familien er kjent for sine overdådige feiringer, spesielt i Mar-a-Lago. Melania Trumps juledekorasjoner i Det hvite hus har imidlertid ofte blitt møtt med kritikk. I 2018 ble røde juletrær sammenlignet med kostymer fra 'The Handmaid's Tale', mens 2017-dekorasjonene ble kalt 'jula fra helvete'. En interiørekspert beskrev stilen som 'glorete' og 'jalla'. Nå som Donald Trump igjen skal bli president, vil Melania igjen dekorere Det hvite hus, men denne gangen etter egne regler og smak.
1 måned siden
President Donald Trump vurderer å ta kontroll over presserommet i Det hvite hus, der presselosjen (WHCA) tradisjonelt har fordelt plassene. Pressesekretær Karoline Leavitt anklager WHCA for å opprettholde et «inntektsbringende monopol» og hevder at presserommet tilhører det amerikanske folk, ikke elitejournalister. Endringen vurderes som et tiltak for å sikre bredere tilgang og representasjon i pressen.
3 måneder siden
Donald Trump er gjeninnsatt som president, til tross for at han ikke anerkjente valgnederlaget i 2020 og forsøkte å kuppe makten. Ekstremkulde har tvunget innsettelsesseremonien innendørs, noe som skuffer mange tilhengere. Tidligere presidenter deltar for å understreke en fredelig maktovertakelse, i kontrast til Trumps tidligere forsøk på å kuppe makten. Artikkelen kritiserer Trumps splittende retorikk og manglende evne til å samle nasjonen, og beskriver hvordan tech-milliardærer deltar i innsettelsen i bytte mot statlige kontrakter. Det spekuleres i om USA er på vei mot en ny borgerkrig.