Artikkelen omhandler Silje Nergaards nye album «Tomorrow We'll Figure Out the Rest», som beskrives som artistens beste til nå. Albumet inneholder både egne låter og en versjon av «Lover Man», og viser Nergaards utvikling og modenhet som artist.
Barndommen hennes trekkes frem med et gammelt kassettopptak av foreldrene som synger jazz. Vince Mendoza har bidratt med arrangementer, og flere kjente musikere deltar.
Anmelderen mener Nergaard fremstår som tryggere, sterkere og mer ekte enn noen gang.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Artikkelen omhandler Mari Boines utvikling som artist og person, med fokus på hennes nye album «Alva». Det beskrives hvordan hun har gått fra å være en forsiktig artist til en trygg og utadvendt kvinne. Albumet representerer et oppgjør med hennes strenge religiøse oppvekst. Boine har skrevet de fleste tekstene selv, med bidrag fra andre samiske forfattere. Musikalsk samarbeider hun med et sterkt band, og sammen skaper de et unikt lydlandskap. Artikkelen konkluderer med at Mari Boine er en artist i verdensklasse.
2 måneder siden
Artikkelen hyller Ine Hoems nye album «Minnelandet», og beskriver Hoem som en av landets største historiefortellere. Albumet er skrevet og produsert av Hoem selv, og tar for seg personlige minner og erfaringer. Musikalsk sett beskrives albumet som singer-songwriter med jazzimpulser. Kjente musikere som Pål Hausken, Markus Lillehaug Johnsen, Jo Berger Myhre og Andreas Ulvo bidrar, i tillegg til gjestevokalister som Trygve Skaug og Marthe Wang.
14 dager siden
Artikkelen introduserer Vaarin, en singer-songwriter fra Hokksund, og hennes nye album «Heading Home». Albumet beskrives som en reise tilbake til artistens røtter og oppvekst i et kreativt hjem. Gjennom tekstene utforsker Vaarin temaer som minner, nostalgi og følelsen av å høre hjemme, selv etter å ha flyttet til hovedstaden. Albumet er et samarbeid med flere musikere, inkludert artistens far, og fremheves som et nydelig og inderlig visittkort som viser Vaarins talent og stemme.
26 dager siden
Artikkelen er en hyllest til Bugge Wesseltofts album «Am Are», som beskrives som en musikalsk gumbo der han samarbeider med musikere fra ulike generasjoner og musikalske uttrykk. Albumet inneholder både solo piano, duo med trommer, trio med saksofon og vokal, samt opptak med Jon Christensen og Sveinung Hovensjø. Anmelderen fremhever Wesseltofts kreativitet, nysgjerrighet og gjennomføringskraft, og konkluderer med at albumet er en sterk manifestering av disse kvalitetene.
26 dager siden
Artikkelen omhandler Julie Alapnes' tredje album «Reinkalvria», der hun kombinerer folkemusikk med rock og joik. Alapnes skriver selv tekstene, som omhandler temaer som kjærlighet, tvil og håp. Hun får skryt for sin stemme og sitt musikalske uttrykk, og for å ha med seg dyktige musikere som Petter Carlsen, Aleksander Kostopoulos og Halvard Rundberg. Instrumentalsporet «Gazas håp» fremheves spesielt.
29 dager siden
Artikkelen omhandler Kristoffer Cezinando Karlsens nye album «Sinekyre 3», som markerer et tydelig brudd med hans tidligere pop-orienterte stil. Albumet beskrives som udefinerbart, med et lydbilde preget av industriell elektronika, 90-talls hiphop og moderne klassisk musikk. Tekstene er underordnet og fungerer mer som en del av lydbildet. Albumet gir et innblikk i artistens kaotiske tankesett, men er ikke nødvendigvis lett å lytte til. Anmelderen mener at albumet er gjennomtenkt, men ikke plettfritt i gjennomføringen, og at lytterens opplevelse vil være avgjørende for hvordan det mottas.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler det nye albumet «Remembrance» av In the Country, Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud, som også inkluderer Sidsel Endresen. Albumet inneholder musikk skrevet av Morten Qvenild, basert på lyrikk av Emily og Charlotte Brontë, samt Emily Dickinson. Solveig Slettahjell synger tekstene, mens Sidsel Endresen resiterer deler av diktene. Musikken er utviklet over en toårsperiode i Morten Qvenilds studio. Anmelderen beskriver albumet som en tidløs opplevelse med sterke personlige uttrykk fra alle involverte, og fremhever spesielt Slettahjells evne til å formidle tekstene og Endresens resitasjon.
4 måneder siden
Artikkelen gir en oversikt over ny julemusikk fra en rekke norske artister. Blant utgivelsene er det både tradisjonelle og nyskapende tolkninger av kjente og ukjente julesanger. Øyvind Kristiansen og Jonas Kilmork Vemøy leverer vakre versjoner, mens Trude Kristin Bjørnstad presenterer et album bygd på kjærlighet. Trio Mediæval skiller seg ut med 18 julesanger på flere språk. Gjermund Larsen Trio kombinerer folkemusikk og jazz, og Uranienborg Vokalensemble tilfører et unikt korpreg. Berit Opheim fortsetter sin tradisjon, mens Liv Ellen Rønning gir en live jazz-konsert. Gitarist Knut gir ut to album, og Ytre Suløens Jass-ensemble spiller tradjazz. Audun Barsten og Marlen Tjøsvoll gir ut tre julesanger.
4 måneder siden
Sanger og forsker Lisa Bonnár Stjernø har utgitt et album med elleve kjente norske vuggesanger. Hun har tidligere forsket på vuggesangers betydning, og gir nå sine personlige tolkninger av sanger som «Eg veit ei lita jente» og «Blåmann, blåmann». Med seg har hun jazzmusikerne Sigurd Hole på bass og Andreas Ulvo på piano. Sammen skaper de et nedstemt og vakkert lydbilde som fremhever vuggesangenes evne til å skape ro. Albumet presenterer en viktig del av norsk kulturarv.
2 måneder siden
Denne ukens musikkanmeldelser fremhever flere norske artister, inkludert Signe Førre, Sigurd Hole og Wako, som alle får gode kritikker. Ghawgha Tabans musikk, som kombinerer elementer fra hennes hjemland med andre impulser, får terningkast 5. Det gis også ut et nydelig gjenhør med gitaristen Emily Remler, som gikk bort i ung alder. Hennes liveopptak fra 1980-tallet er utgitt for første gang på 33 år. Sigurd Hole Ensembles verk er inspirert av hans miljøengasjement og bekymring for naturen. I tillegg anmeldes Blood Sweat Drum + Bass, som viser at det danske jazzmiljøet er mer enn bare København. kÖök har tatt en radikal u-sving og går fra elektrisk til akustisk lyd på sitt nye album.
2 måneder siden
Signe Førre fra Voss debuterer med albumet «Fagert», som henter inspirasjon fra musikalske tradisjoner fra Balkan og Norge. Hun har reist i land som Tyrkia, Kroatia og Bulgaria, og kombinerer tradisjonelle melodier med egne komposisjoner. Førre synger på flere språk, men formidler en sterk troverdighet i sin musikk. Med seg har hun et band bestående av Jo Asgeir Lie, Kåre Opheim og Torbjørn Økland. Musikken er en blanding av folkemusikk, verdensmusikk, rock og jazz, og albumet fremstår som en lovende debut.
14 dager siden
Artikkelen omhandler Mats Eilertsens nye soloalbum «1», som er hans andre solo-utgivelse. Eilertsen er en anerkjent og allsidig bassist, kjent for sitt arbeid med en rekke band innen jazz og folkemusikk. Albumet beskrives som en svenneprøve der Eilertsen utforsker bassens muligheter med inspirasjon fra folkemusikk, jazz og klassisk musikk. Han bruker mye bue og viser stor innlevelse og teknisk dyktighet. Artikkelen fremhever Eilertsens lyriske tonespråk og evne til å skape varme og inderlighet i musikken sin.
2 måneder siden
Jazzkvartetten Wako har gitt ut sitt nye album «Evig liv, perfekt orden». Bandet består av fire individualister som møttes på jazzlinja i Trondheim og som nå er bosatt i Oslo og København. De har spilt hundrevis av konserter og gitt ut seks album før dette. Musikken beskrives som variert, fra vakre ballader til storslåtte komposisjoner, med lek og åpenhet som viktige elementer. Martin Myhre Olsen er hovedkomponisten, men også Kjetil A. Mulelid og Bárður Reinert Poulsen har bidratt. Albumet avslutter med Myhre Olsens «To Mom and Dad, it´s Okay», som beskrives som noe av det vakreste anmelderen har hørt på lenge.
12 dager siden
Artikkelen presenterer musikkanmeldelser av Carola, Simin Tander, EH3, Mats Eilertsen, Berke Can Özcan & Jonah Parzen-Johnson og Vaarin. Carola får toppscore for sitt pasjonsspill med Erik Hillestad. Simin Tander roses for sitt personlige og varierte album «The Wind». EH3 hylles for sin jazzrock med elementer av soul og funk. Mats Eilertsen utforsker bassens muligheter på soloalbumet «1». Vaarin tar lytterne med på en nostalgisk reise til sin barndom i Hokksund med albumet «Heading Home». Berke Can Özcan & Jonah Parzen-Johnson får terningkast 4 for «It Was Always Time».
14 dager siden
Artikkelen omhandler Simin Tanders nye album «The Wind», der den tysk-afghanske vokalisten med base i Oslo utforsker sin musikalske identitet. Albumet er inspirert av ulike kulturer og språk, inkludert pasjto, og kombinerer elementer fra Spania, Italia, England og Norge. Tander har satt sammen et band bestående av Harpreet Bansal, Björn Meyer og Samuel Rohrer, som sammen skaper et sjangersprengende lydbilde. Musikken beskrives som et personlig visittkort som løfter Tander opp på et høyt og originalt nivå.