Erna Solberg planlegger å offentliggjøre ektemannen Sindre Finnes' kundelister og kontoutskrifter for å sikre åpenhet rundt hans selskap, Vest Analyse AS, spesielt hvis hun blir statsminister. Finnes har foreløpig få kunder, men har en god sluttpakke fra Norsk Industri.
Solberg vil bo alene i Statsministerboligen, men Finnes vil ha tilgang. Det er usikkert om paret vil gi et felles intervju om aksjeskandalen før valget.
Finnes understreker at selskapet ikke skal drive med investeringer mens Solberg er statsministerkandidat eller statsminister.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Erna Solberg har uttalt at hun vil offentliggjøre ektemannen Sindre Finnes' kundeliste dersom hun blir statsminister igjen, for å unngå eventuelle habilitetsspørsmål. Finnes har nylig etablert selskapet Vest Analyse AS og har for øyeblikket én kunde. Solberg antyder at Finnes vurderer ulike karriereveier, inkludert muligheten for å søke en vanlig jobb. Det er også kjent at Solberg planlegger å bo alene i statsministerboligen hvis hun skulle bli statsminister.
1 måned siden
Artikkelen omhandler Erna Solbergs beslutning om å ikke stille opp til intervju sammen med ektemannen Sindre Finnes under Høyres landsmøte, i motsetning til tidligere år da han har vært en synlig støtte. Etter aksjeskandalen har paret ikke opptrådt offentlig sammen i intervjuer. Høyre prioriterer nå landsmøtets politiske agenda, og Finnes vil ikke delta på landsmøtet. TV 2 har forsøkt å få et felles intervju, men har fått avslag. Det er usikkert om paret vil stille opp sammen før høstens stortingsvalg.
2 måneder siden
Sindre Finnes, Erna Solbergs ektemann, har startet et nytt selskap kalt Vest Analyse AS som skal drive med bedriftsrådgivning. Dette skjer etter at han sluttet i Norsk Industri og etter en periode med kritikk knyttet til hans omfattende aksjehandel mens Solberg var statsminister. Aksjehandelen førte til at Solberg var inhabil i flere saker. Selskapet er registrert på deres felles adresse i Bergen, og aksjekapitalen er 100.000 kroner. Solberg har fortsatt stillingen som leder for Høyre etter skandalen.
2 måneder siden
Sindre Finnes, ektemannen til Høyre-leder Erna Solberg, har startet et eget firma ved navn Vest Analyse AS. Firmaet skal drive med bedriftsrådgivning. Finnes sier til Fanaposten at han er i startfasen som selvstendig næringsdrivende. Han sluttet i sin tidligere jobb i Norsk Industri for å starte egen bedrift og tilbringe mer tid hjemme i Bergen og på Vestlandet. Han begrunnet også sin avgang fra Norsk Industri med at han ønsket å unngå at ressurser ble brukt på å svare på spørsmål fra pressen om hans rolle der.
3 måneder siden
Høyre-leder Erna Solberg har uttalt at hun er åpen for å være statsråd i en eventuell regjering ledet av Frp-leder Sylvi Listhaug. Dette kom frem i et intervju på NRK. Solberg understreker at hun ikke er opptatt av posisjoner, men at hun ønsker å kjempe mot Listhaug frem mot valget i september. Frp har i det siste hatt gode målinger og er større enn Høyre. Solberg sier at det er ni måneder til valget og at hun vil kjempe for å vinne.
1 måned siden
Artikkelen analyserer Høyres strategiske endringer under Erna Solberg, med økt vekt på forsvar, EU-tilnærming og støtte til Ukraina. Solberg argumenterer for at Norge må være en del av EU for å ha innflytelse. Partiet tar avstand fra tidligere skandaler, spesielt aksjeskandalen knyttet til Solbergs ektemann, og fremmer forslaget om å fjerne formuesskatten. Til tross for disse grepene, utfordres Høyre til å skille seg tydeligere fra Arbeiderpartiet i en kommende valgkamp preget av personfokus og behov for klare politiske differensieringer.
4 måneder siden
Erna Solberg, leder av Høyre, avviser spekulasjoner om at hennes tid som partileder går mot slutten etter meningsmålinger som viser Fremskrittspartiet (Frp) foran Høyre. Hun understreker at hun er motivert og har én plan: å vinne valget. Solberg peker på at Høyre fortsatt er nest størst på målingene og at hun topper statsministermålingene. Hun avviser ikke muligheten for en regjering med Sylvi Listhaug som statsminister, men oppfordrer velgere som ønsker en Høyre-ledet regjering til å stemme Høyre. Solberg fremhever Høyres politikk som løsningen på utfordringer som helsekøer, skatter og skole, og ser frem til valgkampen.
1 måned siden
Både Erna Solberg (Høyre) og Guri Melby (Venstre) åpner for at Sylvi Listhaug (Frp) kan bli statsminister etter valget, dersom de borgerlige vinner. Listhaug mener det største partiet bør ha statsministeren. Erna Solberg har tidligere sagt at hun kan være finansminister. Frp er på målingene nesten like store som Høyre, Venstre og KrF til sammen. Listhaug ønsker seg en Frp/Høyre-regjering, men er åpen for å forhandle med andre partier for å få det til.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Erna Solbergs posisjon i en potensiell borgerlig regjering etter valget, spesielt med tanke på FrPs fremgang på meningsmålingene. Solberg understreker at et regjeringsskifte er viktigst, men erkjenner at det vil være et nederlag for Høyre om de ikke får statsministeren. Hun er åpen for å være statsråd under Sylvi Listhaug, men antyder at borgerlig side trolig trenger støtte fra flere partier enn Høyre og Frp for å få flertall. Valgkampen blir en kamp for Høyre både mot de rødgrønne og mot Frp om å være det største partiet på borgerlig side.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg konsekvensene av Sindre Finnes' aksjehandel for ham selv og Erna Solberg. Finnes flytter til Bergen for å starte eget konsulentselskap etter å ha forlatt sin stilling i Norsk Industri. Solberg fortsetter som statsminister, men kritiseres for sin håndtering av saken, spesielt hennes tidligere aksept av Finnes' CV-juks. Forfatteren uttrykker mistillit til Solberg og antyder at hun kan ha hatt kjennskap til Finnes' aksjehandel. Finnes' overgang til en usikker tilværelse som konsulent beskrives som et "surt eksil", men forfatteren mener likevel at han ikke fortjener sympati.
1 måned siden
Høyre-leder Erna Solberg mener Jens Stoltenbergs inntreden i regjeringen ikke er den eneste årsaken til Arbeiderpartiets økte oppslutning, og utfordrer han til mer aktiv deltakelse i den politiske debatten. Solberg innrømmer at aksjeskandalen var en stor nedtur, men er nå klar for å lede Høyre i valgkampen. Høyres strategi fremover er å gjøre Solberg mer synlig i den politiske debatten.
4 måneder siden
Erna Solberg uttrykker bekymring for demokratiets stilling globalt og understreker at Norge må øke forsvarsbudsjettet betydelig. Hun mener også at Arbeiderpartiets Tonje Brenna mangler nødvendig internasjonal erfaring for å være statsminister. Solberg fremhever viktigheten av en statsminister med bred utenriks- og sikkerhetspolitisk kunnskap. Videre presenterer hun Høyres hovedprioriteringer, som inkluderer bedre helsevesen, styrket privatøkonomi, økt trygghet og skattelette. Hun kommenterer også sin manns avgang fra Norsk Industri og at han vil oppholde seg i statsministerboligen ved behov. Solberg avslutter med å si at hun vil prioritere mer søvn i det kommende året.
4 måneder siden
Erna Solberg uttrykker bekymring for demokratiets tilbakegang globalt og mener Norge må øke forsvarsbudsjettet betydelig. Hun kritiserer også Tonje Brennas manglende internasjonale erfaring, og fremhever viktigheten av en statsminister med slik kompetanse. Solberg understreker at Høyre vil prioritere helse, økonomi, sikkerhet og skattelette. Hun kommenterer også sin egen posisjon som partileder etter fallende målinger, og bekrefter at hun og mannen har lagt bak seg aksjeskandalen. Solberg avslører at nyttårsforsettet er å sove mer.
3 måneder siden
Artikkelen diskuterer mulige scenarier foran valget i 2025, der Jonas Gahr Støre kan bli presset til å gå av som statsminister og Ap-leder. Tonje Brenna nevnes som en mulig etterfølger. Samtidig har Frp og Sylvi Listhaug hatt en sterk fremgang, og Listhaug fremstår som en samlende leder. Høyre og Erna Solberg kan ha undervurdert effekten av aksjesaken og Listhaugs fremgang. Det spekuleres i om et generasjonsskifte i norsk politikk kan være på vei, med en yngre Ap-leder og en mer samlende Frp-leder, noe som kan endre dynamikken i valgkampen.
3 måneder siden
Ferske meningsmålinger viser at velgerne ønsker et regjeringsskifte, men foretrekker Erna Solberg som statsminister fremfor Sylvi Listhaug. Selv om Fremskrittspartiet har stor oppslutning, mangler Listhaug tillit som statsministerkandidat. Erna Solberg har sterkest støtte blant kvinner og yrkesaktive, mens Listhaug appellerer mest til menn og unge. Arbeiderpartiet opplever intern uro og lederkamp, med usikkerhet rundt Jonas Gahr Støres fremtid. Høyre og Arbeiderpartiet er like store, mens Fremskrittspartiet er større, men i tilbakegang. Det er uavklart hvem som blir Arbeiderpartiets statsministerkandidat.