Syver Blindheim fra Team Pølsa har samlet inn over 11 millioner kroner via Spleis til forskning på barnedemens, en sykdom han selv har. Innsamlingen har satt ny rekord på Spleis.
Pengene skal gå til professor Magnar Bjørås og hans team ved NTNU, som jobber med å utvikle en kur. I laboratoriet dyrker de mini-hjerner fra pasientprøver for å teste medisiner og forsøke å sette inn et friskt gen.
Bjørås takker Syver for innsatsen og understreker at forskningen også kan hjelpe andre med sjeldne sykdommer. Syver hadde ikke forventet en så stor respons, men er optimistisk med tanke på å nå målet om 15 millioner kroner.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Etter Syver Blindheims deltakelse i NRK-serien «Team Pølsa» har en spleis til forskning på barnedemens samlet inn over 8,2 millioner kroner. Syver har diagnosen JNCL, en sjelden og alvorlig sykdom som fører til demens og motoriske vansker. Innsamlingen skal støtte forskning ved NTNU og Oslo Universitetssjukehus, ledet av Magnar Bjørås. Bjørås forklarer at midlene vil muliggjøre ansettelse av flere forskere og innkjøp av nødvendig utstyr, noe som vil intensivere arbeidet med å finne en behandling. Han påpeker også at forskningen kan ha positive ringvirkninger for andre genetiske sykdommer. Familien Blindheim uttrykker stor takknemlighet og håp for fremtiden.
1 måned siden
Syver Blindheim (13), kjent fra TV-serien Team Pølsa, har sammen med familien samlet inn over en million kroner på én uke til forskning på barnedemens (JNCL). Familien er overveldet over engasjementet og pengene som har strømmet inn via en Spleis-aksjon. Syver håper at pengene kan bidra til å finne en kur for sykdommen, som han selv er rammet av. Professor Magnar Bjørås ved NTNU, som forsker på JNCL, er svært takknemlig for bidraget og mener oppmerksomheten rundt sjeldne sykdommer er uvurderlig. Familien Blindheim ønsker at politikere skal prioritere forskning på sjeldne og alvorlige barnesykdommer.
1 måned siden
Syver Blindheim, kjent fra NRK-serien «Team Pølsa», har startet en Spleis-aksjon for å samle inn penger til forskning på barnedemens (JNCL), en sykdom han selv har. På under to uker har han samlet inn over to millioner kroner, langt over det opprinnelige målet på én million. Pengene skal gå til forskning ledet av professor Magnar Bjørås ved Oslo universitetssykehus og NTNU, med mål om å finne en kur for sykdommen. Blindheim tror hans kjendisstatus fra TV-serien har bidratt til den store responsen. Hans far, Øyvind Blindheim, håper også at «Team Pølsa» vil øke bevisstheten rundt inkludering og tilrettelegging for alle.
24 dager siden
Familien til 13 år gamle Syver Blindheim, kjent fra NRK-serien «Team Pølsa», har samlet inn over 19 millioner kroner til forskning på barnedemens. Innsamlingen, som foregikk via Spleis, Vipps og andre kanaler, involverte over 50 000 givere. Pengene vil gå til organisasjonen Kampen mot barnedemens, hvor professor Magnar Bjørås leder forskningen for å finne en behandling. Syver har diagnosen JNCL, en sjelden sykdom som fører til demens og motoriske vansker. Innsamlingen har fått stor oppmerksomhet og vil gi forskningen et betydelig løft.
28 dager siden
Etter at Syver Blindheim (13), kjent fra «Team Pølsa», mistet synet grunnet barnedemens (JNCL), har nordmenn samlet inn over 18 millioner kroner til forskning. Familien Blindheim fra Ålesund har i flere år jobbet for å samle inn penger, og er overveldet over den enorme responsen og dugnadsviljen. Lokalsamfunnet bidrar med kreative innsamlingsaksjoner. Pengene gir familien et fornyet håp om en fremtid, spesielt for barn som rammes av sjeldne sykdommer. Faren, Øyvind Blindheim, etterlyser økte statlige midler til forskning på sjeldne sykdommer, slik at foreldre ikke må bære hele byrden alene.
1 måned siden
13 år gamle Syver Blindheim, kjent fra NRK-serien «Team Pølsa», har en sjelden form for demens (JNCL) som han fikk som sjuåring. Familien har engasjert seg sterkt i å samle inn penger til forskning på sykdommen, og en Spleis-aksjon har samlet inn over 10 millioner kroner. Syver og familien ønsker å øke bevisstheten rundt barnedemens og understreker viktigheten av åpenhet og statlig støtte til forskning på sjeldne sykdommer. Til tross for sin alvorlige diagnose, er Syver aktiv og deltar i ulike aktiviteter, og han er opptatt av å leve hver dag fullt ut.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler 13 år gamle Syver Blindheim som har JNCL, en sjelden og uhelbredelig form for barnedemens. Syver og hans familie har valgt å være åpne om sykdommen for å skape oppmerksomhet og samle inn penger til forskning. Syver deltar i NRK-serien «Team Pølsa» for å leve livet aktivt og inspirere andre. Foreldrene forteller om vanskelige samtaler og hverdagsutfordringer, men understreker viktigheten av å fokusere på livsglede og håp. Forskere i Trondheim jobber med å finne en behandling for sykdommen, og familien håper på støtte fra både forskningsmiljøer og kongefamilien.
3 måneder siden
Norske forskere ved Universitetet i Bergen har utviklet miniatyrhjerner ved hjelp av stamcelleteknologi. Disse minihjernene, som er mikroskopiske kopier av menneskehjernen, er laget av stamceller fra pasienter med mitokondriesykdommer, som epilepsi. Forskningen gir en unik mulighet til å studere sykdomsmekanismer på cellenivå og teste potensielle behandlinger for nevrologiske lidelser. Selv om minihjernene har mangler, som manglende full modenhet og blodforsyningsnettverk, mener forskerne at de har et stort potensial for å revolusjonere behandlingen av sykdommer som epilepsi, Parkinsons og Alzheimers. Klinisk anvendelse av funnene kan ta 10-15 år, men forskningen vil akselerere utviklingen av nye behandlinger.
1 måned siden
Chris Holstens låt «Slå hjerte, slå» har opplevd en renessanse etter å ha blitt brukt i NRK-serien «Team Pølsa», hvor seks ungdommer med funksjonsnedsettelser deltok under ski-VM. I en episode fremfører Syver Blindheim (13) låten sammen med Chris Holsten, noe som har engasjert seere og gitt låten over 55.000 daglige avspillinger på Spotify. Blindheim, som selv har barnedemens, har startet en Spleis-aksjon for å samle inn penger til forskning på sykdommen, og har samlet inn nesten seks millioner kroner.
19 dager siden
Artikkelen beskriver den omfattende dugnaden som har oppstått for å støtte Syver, en 13 år gammel gutt med barnedemens. Initiativet, kalt «Team Pølsa», har inspirert folk over hele landet til å bidra på ulike måter, fra vaffelsalg til strikkeprosjekter. Dugnaden har samlet inn et historisk beløp og har også bidratt til å øke bevisstheten rundt barnedemens og andre sjeldne sykdommer. Artikkelen fremhever viktigheten av fellesskap og engasjement, og oppfordrer leserne til å fortsette å støtte gode saker.
3 måneder siden
Forskere ved Universitetet i Bergen har gjort et viktig fremskritt i forskningen på Huntingtons sykdom. De har utviklet detaljerte illustrasjoner av proteinansamlinger som oppstår i hjernecellene hos pasienter med denne arvelige sykdommen. Disse illustrasjonene gir ny innsikt i hvordan sykdommen utvikler seg og kan være et viktig skritt mot å finne en kur. Huntingtons sykdom er en alvorlig lidelse som gradvis bryter ned hjernen, og det finnes i dag ingen kur. Landsforeningen for Huntingtons sykdom er svært positive til de nye funnene og håper de kan bidra til å utvikle en behandling. Forskningen er et resultat av et internasjonalt samarbeid og har mottatt økonomisk støtte fra en amerikansk stiftelse.
4 måneder siden
Frode Tandstad fikk diagnosen glioblastom, en aggressiv hjernekreftform med kort forventet levetid. Hans venner i Sykkylven startet «Aksjon Håp» for å samle inn penger til hjernekreftforskning. Inspirert av en TV-reportasje om en ung jente som døde av samme sykdom, mobiliserte lokalsamfunnet og samlet inn over en halv million kroner. Pengene ble overrakt til forskere ved Haukeland universitetssjukehus for å teste et nytt legemiddel. Kreftforeningen påpeker at private donasjoner er avgjørende for forskning på sjeldne kreftformer, da statlige bevilgninger er utilstrekkelige. Initiativtakerne håper deres aksjon kan inspirere andre til å bidra til forskning.
1 måned siden
Artikkelen hyller Syver Blindheim fra NRK-serien «Team Pølsa», en ungdom med den sjeldne og uhelbredelige sykdommen JNCL. Til tross for sin diagnose, inspirerer Syver med sin styrke, sitt mot og sin evne til å gripe livets muligheter. Han utfordrer seg selv og minner oss på å være takknemlige for det vi har. Gjennom sin deltakelse i serien fremheves også viktigheten av fellesskap og at vi er avhengige av hverandre. Syvers innsats i «Team Pølsa» viser at mestring handler om å prøve og gjøre sitt beste, ikke om å være best.
1 måned siden
Elever ved Brandbu barneskole arrangerte en besteforeldrekafé for å samle inn penger til forskning på barnedemens, inspirert av TV-serien Team Pølsa. Arrangementet inkluderte kunstutstilling, kakesalg, loddsalg og auksjon. Engasjementet var stort, og elevene solgte over 1400 lodd på kort tid. Både elever, lærere, foreldre og besteforeldre bidro til arrangementet, som samlet inn 6854 kroner til Spleis-innsamlingen for forskning på den sjeldne sykdommen. Foreldre beskriver tiltaket som et herlig initiativ.
3 måneder siden
Forskere ved Universitetet i Bergen har i samarbeid med et internasjonalt team gjort en viktig oppdagelse i kampen mot Huntingtons sykdom. De har for første gang visualisert de detaljerte strukturene til proteinopphopningene som er karakteristiske for sykdommen. Ved hjelp av avanserte datasimuleringer og eksperimentelle metoder har de klart å fremstille et detaljert bilde av disse klumpene. Dette gir håp om å utvikle nye diagnostiske verktøy og behandlinger. Funnene er publisert i tidsskriftet Nature Communications og har allerede skapt interesse hos stiftelser som jobber med Huntingtons sykdom. En representant fra Landsforeningen for Huntingtons sykdom uttrykker stor optimisme og ønsker å invitere forskerne til et møte for å lære mer.