En filmprodusent som fulgte familien Ingebrigtsen tett i flere år, har vitnet i rettssaken mot Gjert Ingebrigtsen. Produsenten hevder de ikke så tegn til alvorlige problemer eller frykt hos barna under innspillingen.
Under rettssaken mot friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen, som er tiltalt for mishandling av to av sine barn, vitnet produsent Hilde Skofteland fra Skofteland Film AS. Selskapet fulgte familien tett i nærmere seks år under produksjonen av dokumentarseriene «Morgendagens Idrettshelter» og «Team Ingebrigtsen».
Skofteland forklarte i retten at de ikke opplevde at barna levde under kritikkverdige forhold eller var redde for faren, selv om hun erkjente at tonen innad i familien kunne være tøff. Hun beskrev også mye kjærlighet og omsorg.
Produsenten uttrykte overraskelse over at de fornærmede nå hevder serien ikke viser virkeligheten og at scener var framprovosert, og sa at familien fikk se og godkjenne alle episoder før sending.
Hilde Skofteland
Gjert Ingebrigtsen
Jakob Asserson Ingebrigtsen
Arild Dommersnes
Heidi Reisvamg
Skofteland Film AS
Sandnes
9 timer siden
En produsent av TV-serien «Team Ingebrigtsen» har forklart seg i retten. Hun fortalte om familiens dynamikk og hvordan de opplevde filmingen.
1 måned siden
I retten forklarer Gjert Ingebrigtsen seg om anklagene om mishandling i nære relasjoner. Han beskriver presset og forventningene knyttet til sønnen Jakobs sportslige prestasjoner, og hvordan han opplevde bruddet med barna som en krise. Ingebrigtsen forteller om en overbeskyttende farsrolle som utviklet seg fra hans egen oppvekst, og hvordan barnas ambisjoner etter hvert krevde en strengere trenerrolle. Han understreker sin kjærlighet til barna og forteller om gode minner, samtidig som han beskriver familiens vanskelige situasjon etter anklagene. Han forteller også om en trøblete barndom.
1 måned siden
Rettssaken mot Gjert Ingebrigtsen er i gang i Sør-Rogaland tingrett, der han er tiltalt for mishandling. Aktoratet ønsker å bevise at Ingebrigtsen har utøvd et «mishandlingsregime», mens forsvaret argumenterer for at det dreier seg om et strengt treningsregime akseptert av barna. Et sentralt spørsmål er om det var mulig å skille rollen som toppidrettstrener fra rollen som familiefar. Forsvaret brukte klipp fra TV-serien «Team Ingebrigtsen» for å illustrere familielivet. Rettssaken har stor medieinteresse, og det ventes at Jakob Ingebrigtsen skal vitne i en sak som beskrives som et maraton, ikke en mellomdistanse.
1 måned siden
Rettssaken mot friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen, anklaget for mishandling av to av sine barn, har begynt i Sør-Rogaland tingrett. Ingebrigtsen nekter straffskyld. Jakob Ingebrigtsen og hans søster er fornærmet i saken og skal forklare seg om hendelser som strekker seg over flere år. Påtalemyndigheten hevder at Ingebrigtsen har brukt trusler, slag og spark mot Jakob fra 2008 til 2018, og mot datteren fra 2018 til 2022. Mer enn 30 vitner er innkalt, inkludert familiemedlemmer, utøvere han trener, og andre bekjente. Rettssaken forventes å vare til 16. mai, med betydelig medieinteresse og sikkerhetstiltak.
8 dager siden
Tone Ingebrigtsen skal etter planen forklare seg i retten mandag. Det er knyttet stor spenning til om hun vil benytte seg av sin rett til å la være.
1 måned siden
Rettssaken mot Gjert Ingebrigtsen, anklaget for mishandling av to av sine barn, starter 24. mars. Forsvaret har innkalt en rekke vitner, inkludert regissør og produsent av TV-serien «Team Ingebrigtsen», venner, familiemedlemmer og tidligere kollegaer for å belyse saken fra ulike perspektiver. Et lydopptak gjort av sønnen Henrik, der han konfronterer faren om brudd i trenerforholdet, vil også bli presentert som bevis. Påtalemyndigheten har kalt inn 34 vitner, deriblant Tone Ingebrigtsen, de andre barna i familien, trenere og Narve Gilje Nordås. Statsadvokaten understreker at forsvarerne har rett til å føre bevis, men at de må være relevante for saken.
1 måned siden
Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for mishandling av to av sine barn. Under rettssaken ble et lydopptak der sønnen Henrik konfronterte faren med at han ikke lenger ønsket ham som trener, spilt av. Dette førte til en merkbar endring i Ingebrigtsens oppførsel. Han skal ha fokusert mer på sin egen vanskelige situasjon enn å forklare innholdet i opptaket. Økonomi og trenerrollens betydning for Ingebrigtsens inntekt har vært et sentralt tema. Kommentatorer har merket seg avstanden mellom Ingebrigtsens forklaringer og de fornærmedes versjon av hendelsene. Rettssaken varer frem til 16. mai.
1 måned siden
Rettssaken mot Gjert Ingebrigtsen, som er tiltalt for mishandling i nære relasjoner, involverer flere videoklipp som bevis. Klippene er hentet fra TV-programmer som «Lindmo» og «Team Ingebrigtsen», samt Idrettsgallaen. Forsvaret mener klippene støtter Gjerts versjon, og ønsker å vise hvordan barna takket faren. Bistandsadvokaten stiller spørsmål ved bevisverdien av klippene. Flere av Ingebrigtsen-barna har tidligere uttalt at det offentlige bildet av familien ikke stemmer overens med virkeligheten. Rettssaken ventes å vare i seks uker.
1 måned siden
Rettssaken mot Gjert Ingebrigtsen er i gang, der han er tiltalt for vold og trusler mot sine barn. Aktoratet beskriver Ingebrigtsen som en brutal og hissig farsfigur som skapte et skrekkregime, og vil føre en rekke vitner og bevis, inkludert lydopptak og meldinger. Forsvaret, ledet av John Christian Elden, overrasket ved å vise en episode av TV-serien «Team Ingebrigtsen» for å fremstille et annet bilde av familielivet. Elden argumenterer også for at retten må vurdere anklagene opp mot barnas sportslige prestasjoner, og at toppidrett krever spesielle krav til grensesetting. Det kommer også frem at Kristoffer Ingebrigtsen har beskrevet farens oppførsel som terroriserende.
14 dager siden
Martin Askeland Ingebrigtsen vitner i rettssaken mot sin far, Gjert Ingebrigtsen, som er tiltalt for mishandling mot to av sine barn. Martin beskriver oppveksten som trygg og god, og omtaler faren som kjærlig, selv om han kan være humørvarierende og krevende. Han forteller at faren har gjort alt for at barna skulle ha det de trengte, og at det ikke var konflikt da han sluttet med friidrett i tenårene. Martin avviser påstander om at faren har vært manipulerende i forhold til hans idrettskarriere. Han er den eneste av de voksne søsknene som fortsatt har kontakt med foreldrene. Rettssaken har også inkludert vitnemål fra andre søsken, som har gitt et mer kritisk bilde av faren.
1 måned siden
Mandag starter rettssaken mot friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen i Sør-Rogaland tingrett, hvor han er tiltalt for å ha mishandlet to av sine barn. Ingebrigtsen nekter straffskyld, og strafferammen er fengsel i inntil seks år. Rettssaken er ventet å vare i nesten to måneder, med vitneforklaringer fra blant andre Jakob Ingebrigtsen og hans søster, samt andre løpere. Påtalemyndigheten har oppnevnt 34 vitner, og det vil bli presentert video- og lydopptak som bevis. Forsvarerne uttrykker bekymring for stor medieinteresse, både nasjonalt og internasjonalt, og frykter et «mediesirkus». Ingebrigtsens forsøk på å få saken behandlet bak lukkede dører ble avvist.
1 måned siden
Gjert Ingebrigtsen har i retten forklart seg om anklagene om mishandling i nære relasjoner mot to av sine barn. Han fortalte om en oppvekst preget av fattigdom og hardt arbeid, samtidig som han understreket sin kjærlighet til barna. Ingebrigtsen erkjente å ha slått datteren med et håndkle, men hevder det var på fingeren og ikke i ansiktet. Han avviser anklagene om fryktkultur, men beskriver en rigid atmosfære basert på tradisjonelle verdier. Ingebrigtsen uttrykte et sterkt ønske om forsoning med barna og beklaget at hans engasjement kan ha skapt sår. Bistandsadvokaten kommenterte at Ingebrigtsens forklaring bar preg av en kraftfull mann som snakket høyt og tydelig om sitt syn, noe som kan ha fremkalt tøffe minner hos de fornærmede.
1 måned siden
Rettssaken mot Gjert Ingebrigtsen, anklaget for mishandling i nære relasjoner, har startet i Sør-Rogaland tingrett. Forsvaret viser til TV-serien «Team Ingebrigtsen» for å illustrere samspillet mellom familiemedlemmene, og understreker Ingebrigtsens rolle som trener. Bistandsadvokaten kritiserte tilstedeværelsen av tiktokere i rettssalen og understreket sakens alvor. Ingebrigtsen avviser anklagene. Datteren til Gjert Ingebrigtsen opplever rettssaken som krevende.
11 dager siden
Tone Ingebrigtsen er stevnet som vitne i rettssaken mot sin ektemann, trenerprofilen Gjert Ingebrigtsen, hvor deres barn er ofre. Hun har så langt nektet å forklare seg for politiet, og det er usikkert om hun vil vitne i retten. Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen understreker at barna opplever sviket fra moren som en stor belastning og håper hun vil støtte barna ved å forklare seg. Tone deltok i et skjult lydopptak som viser at hun har vært en del av familiens konflikter, men forsvarer John Christian Elden mener opptaket ikke beviser noe straffbart. Statsadvokat Ellen Mellemstrand Gimre sier at saken ikke avhenger av Tones forklaring, men at hun er et sentralt vitne. Rettssaken har vært følelsesmessig krevende, blant annet for Gjert Ingebrigtsen som har brutt ut i gråt i retten.
1 måned siden
Friidrettsstjernen Jakob Ingebrigtsen har i retten forklart seg om sin barndom og forholdet til sin far og tidligere trener, Gjert Ingebrigtsen. Han beskriver en oppvekst preget av frykt, verbale krenkelser og fysisk vold. Ingebrigtsen forteller om konkrete voldshendelser, blant annet en episode hvor han ble slått i hodet som barn. Påtalemyndigheten mener Gjert Ingebrigtsen har utøvd vold over flere år, mens forsvarerne argumenterer for at saken er foreldet og at kombinasjonen av far- og trenerrolle har vært utfordrende.
Kine Asper Vistnes fra Fellesforbundet blir ny LO-leder etter at Frode Alfheim trakk sitt kandidatur. LO-kongressen er åpnet, og avtroppende leder Peggy Hessen Følsvik fokuserte på kampen mot «pengemakt». Interne diskusjoner preger kongressen, spesielt rundt fremtidig kraftpolitikk, der Fellesforbundet-veteraner krever nasjonal kontroll over strømpriser, og en ny AFP-ordning, hvor Fagforbundet ønsker radikale endringer for å inkludere flere arbeidstakere.
Stortinget skal tirsdag kveld avgjøre sentrale spørsmål for Norges oljefremtid, inkludert den 26. konsesjonsrunden og elektrifiseringen av Melkøya-anlegget. Det ligger an til flertall for å pålegge regjeringen å forberede en ny oljerunde, med støtte fra Senterpartiet, Høyre, Frp og den uavhengige representanten Christian Tybring-Gjedde. Samtidig ser et kompromissforslag om å utrede alternativer til elektrifisering av Melkøya ikke ut til å få flertall, da Venstre ikke vil støtte det.
EU-kommisjonen har lagt frem en plan for å fullstendig fase ut all import av russisk energi, inkludert gass og kjernekraftbrensel, innen utgangen av 2027. Målet er å stanse pengestrømmen til Russlands krigføring og forhindre utpressing. Planen inkluderer et forbud mot nye gasskontrakter fra slutten av 2025. Dette kommer etter at EUs import av flytende naturgass (LNG) fra Russland har økt betydelig siden krigen i Ukraina startet. Det er imidlertid usikkerhet om planen vil lykkes, da sanksjoner krever enstemmighet blant medlemslandene.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu har bekreftet planer om en ny, intensiv offensiv i Gaza med mål om å erobre området og etablere permanent militær tilstedeværelse. Finansminister Bezalel Smotrich uttaler at Israel ønsker kontroll over hele enklaven og at den palestinske befolkningen skal drives sørover. Planen, basert på «Generalenes plan», innebærer å tømme Nord-Gaza for sivile. Eksperter frykter dette vil føre til ytterligere ødeleggelser, etnisk rensning og de facto annektering, med katastrofale humanitære følger.
En fersk årsrapport fra politiet viser en totalvekst i kriminaliteten i Norge på 4,1 prosent fra året før. Økningen er spesielt markant for ran, grove narkotikalovbrudd og mishandling i nære relasjoner. Barne- og ungdomskriminaliteten er på sitt høyeste nivå siden 2010. Rapporten viser også at færre saker oppklares, og at politiansatte utsettes for mer vold og trusler. Høyre reagerer sterkt på tallene og krever politisk handling for å snu utviklingen.
Regjeringsadvokat Fredrik Sejersted mener forhandlinger om salg av Aktieselskabet Kulspids, som eier Søre Fagerfjord på Svalbard, er i strid med sikkerhetsloven. Et regjeringsvedtak krever samtykke fra Nærings- og fiskeridepartementet for slike forhandlinger. Sejersted advarer om at selve forhandlingsprosessen kan være straffbar. Selskapet hevder å forhandle salg til globale miljøorganisasjoner for en pris langt over regjeringens tilbud, men eiernes advokat bestrider at det er innledet forhandlinger som krever samtykke.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!