Maya Hawke, kjent fra «Stranger Things», mener at sosiale medier påvirker hvem som får filmroller. I en podkast forteller hun at produsenter krever et visst antall følgere for å finansiere filmer, noe som visker ut skillet mellom skuespiller og kjendis.
Hawke har snakket med regissører som misliker Instagram, men som likevel må ta hensyn til skuespillernes følgertall for å få finansiering. Hun nevner unntak som Tarantino, Cooper og Anderson, som har frihet til å fokusere på filmskapingen uten å tenke på sosiale medier.
Hawke har selv 8,9 millioner følgere på Instagram.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Maya Hawke, kjent fra «Stranger Things», hevder at sosiale medier påvirker casting, og at produsenter krever et visst antall følgere for å vurdere skuespillere. Faren, Ethan Hawke, reagerer kraftig og bekrefter at han har opplevd at skuespillere foreslås basert på følgertall fremfor erfaring. Hawke mener fokuset bør være på skuespillerkunsten, ikke popularitet på sosiale medier. Maya Hawke har 8,9 millioner følgere på Instagram, mens foreldrene Uma Thurman og Ethan Hawke har 1,5 millioner hver.
1 måned siden
Millie Bobby Brown kritiserer medier for utseendefokus i et innlegg på Instagram, og kaller det mobbing. «Stranger Things»-stjernen reagerer på artikler og overskrifter som kommenterer hennes utseende og aldring. Hun uttrykker frustrasjon over hvordan unge kvinner i rampelyset behandles, og kritiserer spesielt voksne skribenter som bidrar til å undergrave støtten til unge kvinner. Brown har tidligere snakket om presset ved å vokse opp offentlig og nekter å be om unnskyldning for sin utvikling.
2 måneder siden
Millie Bobby Brown kritiserer offentliggjøringen av lønnskontraktene sine fra da hun var tenåring. Hun mener slike lekkasjer setter unge skuespillere i fare. Uttalelsen kommer etter rapporter om at hun tjente 10 millioner dollar for «Enola Holmes 2» og minst 250 000 dollar per episode av «Stranger Things». Brown er kritisk til bransjens behandling av unge stjerner og mener det er for lite regulering av paparazzi og medier. Hun roser foreldrene for å ha beskyttet henne og lært henne å sette grenser.
4 måneder siden
Lily-Rose Depp snakker om hvordan hun balanserer kjendislivet med privatlivets fred. Hun forteller om sin begeistring for Tønsberg, hvor hun slappet av under Slottsfjellfestivalen i 2023. Depp understreker viktigheten av å beskytte privatlivet for å ikke miste forstanden i rampelyset. Hun er aktuell med filmen «Nosferatu», der hun spiller en kvinne som blir dratt mellom et normalt liv og mørke krefter. Depp har tidligere uttalt seg om «nepo baby»-stempelet og kritikken av serien «The Idol». «Nosferatu» har premiere i Norge 3. januar 2025 og har fått positive anmeldelser.
1 måned siden
Sophie Elise fronter NRKs nye serie «Rekviem for Selina», som handler om en rosablogger og er inspirert av danske Fie Laursen. Serien utforsker rosabloggeres bruk av tilsynelatende ærlighet og skamløshet, der kontroverser og oppmerksomhet er viktigere enn faktisk innhold. Serien viser hvordan rosabloggere fremstiller seg selv i kontrast til mobbere og kultureliten, som kritiserer dem, men samtidig ønsker å dra nytte av deres popularitet og store følgerskare. Serien belyser hvordan ny teknologi har gjort det mulig å tjene penger på å dele intime detaljer, og at evnen til å fange oppmerksomhet er den viktigste valutaen.
20 dager siden
Turneren Olivia Dunne, kjent for sin store tilhengerskare på sosiale medier, kritiserer kompensasjonsordningen for collegeutøvere i USA. Hun mener den nye avtalen, som fordeler 28 milliarder kroner fra NCAA, favoriserer idretter som amerikansk fotball og basketball. Dunne argumenterer for at hun gikk glipp av betydelige inntekter før NIL-reglene ble opphevet i 2021, og at systemet ikke anerkjenner verdien hun skapte selv. Hun krever at utøvere kompenseres rettferdig for sin egen markedsverdi, uavhengig av idrettens popularitet.
2 måneder siden
Skuespiller og influencer Tale Torp Torjussen (19) deler sin historie om spiseforstyrrelser i tenårene i en podkast. Hun forteller at sykdommen startet da hun var 14 år og spilte i NRK-serien «Klassen», og at det var en vanskelig periode som påvirket både henne og hennes familie. Torjussen understreker at spiseforstyrrelser er en alvorlig sykdom som tar over både kropp og sinn. I dag beskriver hun seg selv som frisk og fokuserer på å leve et normalt liv. Ved siden av skuespillerkarrieren er Torjussen også en aktiv influencer og er nå aktuell i «Kompani Lauritzen».
1 måned siden
I en NRK-podkast diskuterer Linnea Myhre og Sophie Elise Isachsen sitt forhold, som har likhetstrekk med karakterene i serien «Rekviem for Selina». Isachsen forteller om ærefrykt for Myhre, som igjen beskriver et ønske om å beskytte og inkludere Isachsen i sin vennegjeng. Vennskapet ble vanskeligere da Isachsen ble mer kontroversiell, og de har stått på hver sin side i offentlige debatter om blant annet kroppspress. De understreker at uenigheter har gjort det vanskelig, men at de innerst inne ønsker hverandre vel.
3 måneder siden
Artikkelen utforsker hvordan bloggere og influencere utvikler seg fra profiler i sosiale medier til bedriftseiere, og de utfordringene som følger med. Den svenske influenceren Matilda Djerf er et eksempel på en som har fått kritikk for dårlig behandling av sine ansatte. Influensermarkedsføring er en milliardindustri, men det er viktig med tydelig merking av reklame og bevissthet rundt rollen som forbilder. Flere norske influencere har lykkes med å bygge store virksomheter, men kontroverser kan påvirke merkevaren. Likevel kan feiltrinn også styrke merkevaren på sikt.
1 måned siden
Influenser og programleder Linnea Myhre lanserer en ny podkast kalt «Lev vel» på NRK Radio 2. april. I podkasten vil Myhre, sammen med inviterte gjester, utforske hvordan man kan leve smartere og ta mer reflekterte valg innen helse og livsstil. Myhre ønsker å hjelpe lytterne med å navigere i den uoversiktlige jungelen av råd som finnes på sosiale medier. Dette er en av flere podkaster Myhre har hatt, hun er også aktuell med «Seriesnakk».
4 måneder siden
Den nye TikTok-trenden «deinfluencing» har fått oppmerksomhet for å vise livets utfordringer og nedturer, som en motvekt til perfeksjonspresset på sosiale medier. Influencere som Thea Garlid deler ærlige innlegg om blant annet angst og sykdom, og mener det er viktig å vise at livet ikke er perfekt. Psykologspesialist Line Marie Warholm advarer imidlertid om at trenden kan føre til sykeliggjøring av normale følelser og utfordringer. Hun påpeker også at sårbarhet kan bli iscenesatt og brukt som et markedsføringstriks, noe som kan skape en kaldere samfunnskultur. Trenden reiser spørsmål om balansen mellom ærlighet og ansvar på sosiale medier.
1 måned siden
Skuespiller Ane Dahl Torp er bekymret for barns økende skjermbruk og tidlige eksponering for sosiale medier. Hun mener at barn betaler prisen i form av dårligere psykisk og fysisk helse, og etterlyser strengere reguleringer og aldersgrenser. Dahl Torp deler sine erfaringer med skjermtidsbegrensninger hjemme og understreker viktigheten av at foreldre samarbeider om å utsette smarttelefon til ungdomsskolen. Hun viser til foreldrebevegelser som jobber for en smarttelefonfri barndom og oppfordrer foreldre til å stå sammen.
2 måneder siden
Etter at Sophie Elise Isachsen ble meldt til barnevernet basert på innhold i sosiale medier, har flere kjendiser tatt henne i forsvar. Bekymringsmeldingen omhandlet blant annet ferieturer og eksponering av barn i sosiale medier, men barnevernet henla saken. Dette har ført til en debatt om anonyme bekymringsmeldinger, der noen mener det er viktig for å avdekke alvorlige tilfeller, mens andre frykter misbruk. Kjendiser uttrykker støtte til Isachsen, men understreker samtidig viktigheten av å melde fra ved reell bekymring for barns velferd. Barne- og familieetaten påpeker at anonymitet kan senke terskelen for å melde, men understreker at de vurderer alle meldinger nøye.
19 dager siden
Ines Nystrand (26) uttrykker frustrasjon over lange køer i Oslo, et problem hun mener forsterkes av virale trender på TikTok. Hun kritiserer folk for å ukritisk følge strømmen. Gard Øksendal, kjent som «Tiktok-tester», erkjenner at influensere bidrar til å skape «hype», men understreker at kvaliteten på produktet er avgjørende for å opprettholde populariteten. Hege Landsvik fra NHH forklarer at frykten for å gå glipp av noe (FOMO) og sosial bekreftelse gjennom sosiale medier forsterker villigheten til å stå i kø. Populære steder som Fåbro Gård, Sats og Los Tacos bekrefter lange køer, spesielt i helgene. Rådene for å unngå kø er å komme tidlig eller å unngå TikTok.
1 måned siden
Artikkelen belyser hvordan podkaster blir en stadig viktigere arena for politikere i valgkampen. Medieforsker Henrik G. Bastiansen mener podkaster kan påvirke valgresultatet, og flere politikere, som Tina Bru (H) og Mímir Kristjánsson (Rødt), prioriterer å delta i ulike podkaster. Kristjánsson fremhever verdien av å delta i uavhengige podkaster for å snakke mer fritt. Samtidig advarer Bru mot polarisering og feilinformasjon i noen podkaster. Flere partier og politikere har egne podkaster, og forskere mener disse kan forsterke lytternes overbevisning og påvirke stemmegivningen, slik man så under presidentvalget i USA 2024.