Et maleri av Donald Trump, fylt med kontroversiell symbolikk, er til salgs på Finn. no for 160.
000 kroner. Maleriet, som befinner seg på Biristrand, viser blant annet Trump med kneet på nakken til en mørkhudet mann og symboler knyttet til Ku Klux Klan og koronaviruset.
Eieren kjøpte maleriet i håp om videresalg dersom Trump ble gjenvalgt. Kunstneren, Rolf Groven, forklarer at verket er ment som en spissformulering og et uttrykk for ytringsfrihet, og at han anser Trump for å være nær å være rasist.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Ida «Bjerkis» Bjerkeskaugs maleri av Donald Trump og Elon Musk i en seksuell positur har skapt stor oppmerksomhet og en heftig budkrig på nett. Maleriet ble solgt for 40.000 kroner, men Ida mottok senere et bud på et sekssifret beløp. Reaksjonene på Facebook har vært mange, med over 1100 kommentarer, hvorav flere er negative, sexistiske og hatefulle. Ida lar kommentarene stå for å vise dobbeltmoralen og hatet som finnes i kommentarfelt. Hun understreker at hun ikke er kunstner, men en person som liker å male, og at hun ikke lar seg skremme av de negative reaksjonene.
3 måneder siden
Ida Bjerkeskaug opplevde en uventet budkrig etter å ha publisert sitt maleri «Bend over» på Facebook. Maleriet, som viser Donald Trump og Elon Musk i en kontroversiell situasjon, har skapt stor interesse. En amerikansk kjøper har tilbudt seg å by 1000 kroner over ethvert bud, opp til 25.000 kroner. Bjerkeskaug, som opprinnelig hadde lovet maleriet til Horten Børs, vurderer nå å selge til høyeste bud. Hun jobber allerede med et nytt maleri inspirert av Elon Musks nazi-hilsen, som skal henge på Børsen. Pengene fra salget av «Bend over» skal brukes til å kjøpe en håndholdt støvsuger.
2 måneder siden
Kunstnaren Ida Bjerkeskaug har motteke truslar og hets etter å ha måla eit kontroversielt bilde av Donald Trump og Elon Musk. Bildet viser dei to i ein seksuell posisjon, noko som har ført til sterke reaksjonar. Finansavisens redaktør Trygve Hegnar kalla måleriet smaklaust, noko Bjerkeskaug har reagert på med eit nytt bilde der ho bruker ein pensel som skjold mot Hegnar. Bjerkeskaug er overraska over at folk reagerer sterkare på kunsten hennar enn på politikken til Trump og Musk. Ytringsfridomsekspert Anine Kierulf påpeikar at kunst har eit sterkt ytringsfridomsvern, og at bildet kan tolkast som ei hyllest til ytringsfridom.
19 dager siden
Donald Trump har erstattet det offisielle portrettet av Barack Obama i Det hvite hus med et bilde av seg selv. Obama-portrettet er flyttet til motsatt side av inngangshallen, der portretter av tidligere presidenter henger. Dette er uvanlig, da presidenter normalt venter flere år etter sin periode før portrettet henges opp. Maleriet viser øyeblikket da Trump reiste seg etter attentatet på et valgkampmøte i Pennsylvania, med blod på øret og knyttneven hevet.
3 måneder siden
Donald Trumps nye offisielle presidentportrett har skapt oppmerksomhet da det ligner på hans arrestasjonsbilde fra 2023. Bildet skiller seg markant fra hans tidligere portrett fra 2017, der han smilte. Eksperter tolker det nye portrettet som et symbol på motstandskraft og en tøffere holdning, i forkant av hans andre periode som president. Trump ble dømt for dokumentforfalskning i mai 2024, men unngikk fengselsstraff i januar 2025.
28 dager siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps gjentatte forsøk på å få Grønland, og hvordan dette budskapet rettes mot ulike målgrupper. En kommunikasjonsekspert mener Trump primært appellerer til amerikanske velgere ved å fremstille Danmark som en motstander. En USA-ekspert argumenterer derimot for at Trump også snakker direkte til Danmark og Grønland, som begge har vetorett i saken. Trump-administrasjonen beskyldes for å skape et falskt narrativ om Grønland for å manipulere opinionen. USAs visepresident har uttalt at Danmark ikke har gjort en god nok jobb med å sikre Grønland, mens Trump selv er overbevist om at USA vil overta øya. Grønlands regjeringssjef avviser bestemt Trumps påstander og understreker Grønlands selvbestemmelsesrett.
3 måneder siden
Artikkelen diskuterer Donald Trumps uortodokse og provoserende uttalelser og handlinger etter hans valgseier. Det trekkes frem eksempler som hans interesse for å kjøpe Grønland, innlemme Canada i USA, og hans bruk av trusler om militærmakt. Dette skaper usikkerhet og bekymring blant både allierte og fiender. Artikkelen påpeker at Trumps fokus ser ut til å ha skiftet fra valgløftene om å senke eggpriser og stanse unødvendige kriger, til å handle om eiendomsmarkedet og en ny verdensorden. Det stilles spørsmål ved om Trump virkelig mener alvor med sine utspill, og om verden trenger enda en leder som bruker makt for å oppnå sine mål.
19 dager siden
Donald Trump har erstattet Barack Obamas portrett i Det hvite hus med et bilde av seg selv etter et attentat i fjor. Obamas portrett er flyttet til motsatt side av inngangshallen, der tidligere presidenters portretter henger. Vanligvis må presidenter vente flere år før deres portrett henges opp. Bildet viser Trump som reiser seg etter attentatet på et valgkampmøte i Pennsylvania. Flyttingen tolkes som et utslag av Trumps rivalisering med Obama. Trump har også hengt opp et gullinnrammet politibilde av seg selv utenfor Det ovale kontor, og en bronsestatue i Mar-a-Lago.
2 måneder siden
Artikkelen undersøker hvorfor Donald Trump bruker en provoserende retorikk. Eksperter mener Trump bevisst bruker kontroversielle utspill for å dominere mediedekningen og holde oppmerksomheten rettet mot seg. Han benytter retoriske triks som skremsel, trusler og ydmykelse. Ketil Solvik-Olsen mener Trump trives i selvskapt kaos, noe som gir ham kontroll. Kjell Terje Ringdal peker på at Trumps retorikk er binær og transaksjonell, der han appellerer til en følelse av urettferdighet. Ekspertene råder norske ledere til å fokusere på Trumps politiske interesser fremfor å snakke om verdier.
1 måned siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps vedvarende interesse for Grønland og de reaksjonene dette skaper, spesielt i Danmark. Trumps ønske om å kjøpe Grønland, først fremsatt i 2019, har blitt gjenopptatt etter presidentvalget, og hans families besøk på øya har skapt mistanker om skjulte motiver. Danske myndigheter er bekymret for en «snikende annektering» og forsøker å navigere situasjonen uten å eskalere konflikten. Samtidig utnytter USA et sårbart politisk øyeblikk i Grønland, der ulike partier har forskjellige syn på selvstendighet fra Danmark. Selv om USA har sikkerhetsinteresser i regionen, stilles det spørsmål ved om Trumps egentlige mål er å distansere seg fra Europa.
3 måneder siden
Donald Trump jr. anklager Danmark for rasisme mot grønlendere etter et besøk på Grønland. Han hevder at unge grønlendere opplever diskriminering i Danmark og kritiserer danske medier for å fremstille USA negativt. Besøket skjer etter at Donald Trump igjen har lansert ideen om at Grønland bør bli en del av USA. Ifølge Institutt for menneskerettigheter i København opplever mange grønlendere i Danmark fordommer og diskriminering. Trumps interesse for Grønland knyttes til øyas strategiske betydning og ressurser, samt USAs konkurranse med Kina. Trump har også uttalt at han ikke utelukker bruk av militærmakt for å sikre seg Grønland.
3 måneder siden
Donald Trumps gjentatte ønske om å kjøpe Grønland har skapt sterke reaksjoner. Trump uttrykte sin beundring for øya og tro på at Danmark vil selge. EU-parlamentariker Anders Vistisen svarte med en klar avvisning og ba Trump om å «fuck off». Grønlands statsminister Múte Bourup Egede understreket at Grønland ikke er til salgs og at de selv vil bestemme sin fremtid. Han understreket også at de ikke ønsker å være amerikanske eller danske. Danmarks statsminister Mette Frederiksen har bekreftet en telefonsamtale med Trump om Grønland.
3 måneder siden
Donald Trump har før sin innsettelse som president kommet med flere kontroversielle utspill om å ta kontroll over Panama-kanalen, annektere Canada og kjøpe Grønland. Disse uttalelsene har skapt reaksjoner internasjonalt, spesielt i Russland, hvor kommentatorer ser det som et tegn på at Trump ikke er imot invasjonskriger. En dansk forsvarskonsulent mener USA kan komme med en maktdemonstrasjon, mens en UiT-professor påpeker at USA må overtale Grønland, ikke Danmark, for å endre status. Danske myndigheter har vært tilbakeholdne med å kommentere saken, og det er lite interesse for Grønland i den danske befolkningen.
3 måneder siden
Donald Trump har igjen uttrykt ønske om å kjøpe Grønland, og antyder at det vil være en uvennlig handling av Danmark å ikke selge. Carl Bildt mener Trump er alvorlig og at Danmark og EU må forberede seg på en konfrontasjon. Både Danmark og Grønland har avvist salg, og Grønland ønsker selvstendighet. Grønland er strategisk viktig for USA på grunn av mineraler, nye skipsruter i Arktis og militær tilstedeværelse. Trump har tidligere uttalt at han ikke vil utelukke bruk av pressmidler for å få kontroll over øya.
3 måneder siden
Donald Trump har uttalt at han tror USA kommer til å få Grønland, og at det ville være en uvennlig handling fra dansk side å ikke tillate dette. Han hevder at Grønlands befolkning ønsker å være en del av USA, og stiller spørsmål ved Danmarks rett til øya. Trump begrunner sitt ønske med at USA er de eneste som kan tilby frihet. Både Danmarks statsminister Mette Frederiksen og Grønlands leder Mute Egede har tidligere avvist at Grønland er til salgs.