Debatt om Ødegaards kapteinsrolle etter Arsenals Champions League-exit
Arsenals exit fra Champions League har utløst debatt i England. Diskusjonen dreier seg blant annet om Martin Ødegaards rolle som lagkaptein.
Arsenals exit fra Champions League har utløst debatt i England. Diskusjonen dreier seg blant annet om Martin Ødegaards rolle som lagkaptein.
Arsenals Champions League-sesong tok slutt etter et tap mot PSG, som vant sammenlagt 3-1. Etter exiten oppstod en diskusjon i talkSPORT-studio mellom verten Jason Cundy og tidligere Tottenham-spiller Jamie O'Hara om hvorvidt Martin Ødegaard er den rette kapteinen for Arsenal. Cundy mente Declan Rice burde lede laget og stilte spørsmål ved Ødegaards form denne sesongen, et syn som tidligere er uttrykt av fotballekspert Mark Lawrenson.
O'Hara avfeide betydningen av kapteinsbindet og forsvarte Ødegaard. Før kampen mot PSG uttalte Rice selv at Ødegaard er en utrolig leder og kaptein.
Ødegaard beskrev tapet som blytungt, pekte på sjansesløsing og motstanderens keeper som avgjørende faktorer, og understreket viktigheten av å fokusere på å sikre andreplassen i Premier League. PSG skal møte Inter i finalen i München.
Martin Ødegaard
Jason Cundy
Jamie O'Hara
Declan Rice
Mikel Arteta
Mark Lawrenson
Arsenal
PSG
talkSPORT
Tottenham
Liverpool
The Standard
TV 2
NTB
Inter
England
Paris
München
Russland markerte Seiersdagen med Kinas president til stede, hvor Putin knyttet Ukraina-krigen til kampen mot nynazisme. Samtidig øker det internasjonale presset: Storbritannia varsler sanksjoner mot Russlands skyggeflåte, og USAs president Trump truer med sanksjoner for å oppnå en 30-dagers våpenhvile, et forslag Ukraina har akseptert. Nordiske ledere på JEF-møtet i Oslo diskuterte støtte til Ukraina og press på Russland, der statsminister Støre fremhevet viktigheten av våpenhvile. Parallelt pågår en debatt i Norge om retur av ukrainske flyktninger til regioner som UDI anser som trygge.
Aker-konsernet gjennomfører en stor restrukturering av sine grønne investeringer, der Aker Horizons fusjoneres inn i morselskapet Aker. Hovedeier Kjell Inge Røkke erkjenner feilvurderinger og uttaler at lønnsom satsing på havvind og hydrogen i Norge ligger minst ti år frem i tid. Planen inkluderer utkjøp av minoritetsaksjonærer i Aker Horizons, en løsning som har blitt positivt mottatt av kreditorer, selv om Røkke beskriver seg selv som den største økonomiske taperen i Aker Horizons.
USAs president Donald Trump har igangsatt en prosess for å vurdere opprettelsen av et amerikansk statlig investeringsfond. Som ledd i dette arbeidet tok USAs finansdepartement direkte kontakt med det norske Oljefondet i mars for å lære av deres erfaringer med oppsett og organisering. Et videomøte fant sted 25. mars med deltakelse fra blant andre oljefondssjef Nicolai Tangen og USAs finansminister Scott Bessent, hvor Oljefondet delte informasjon om sin struktur og organisering.
En redaksjonskomité i LO har lagt frem et forslag til en ny AFP-ordning som tar sikte på å øke forutsigbarheten og sikre at flere arbeidstakere får tilgang til tidligpensjon. Forslaget, som skal stemmes over på LOs landsmøte, innebærer blant annet at arbeidstakere over 50 år med tilstrekkelig opptjening beholder rettigheter, at AFP opparbeides basert på antall år i tariffbundet virksomhet, og at uføre får rett til AFP basert på opptjening før uføretidspunktet.
FNs visegeneralsekretær for politikk, Guy Ryder, beskriver FNs sikkerhetsråd som «til dels dysfunksjonelt» og peker på «fiaskoer på høyt nivå» de siste årene. Han mener vetoretten til de fem faste medlemmene ofte hindrer resolusjoner og handling i kritiske saker som krigen i Ukraina og situasjonen i Gaza. Kritikken støttes av International Crisis Group, og kommer samtidig som FN står overfor en alvorlig økonomisk krise som kan føre til pengemangel i oktober.
Statsminister Jonas Gahr Støre har uttalt at Norge må være forberedt på at krig kan ramme landet, i forbindelse med fremleggelsen av en ny nasjonal sikkerhetsstrategi. Uttalelsen har møtt kritikk fra Frp og Venstre, som mener Støre er sent ute med å erkjenne alvoret og har vært vinglete. Statsministerens kontor avviser at det er en motsetning til tidligere uttalelser, og presiserer at budskapet er å være forberedt på en potensiell fremtidig krig, inkludert trusler i «gråsonen» som dataangrep.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!