John Ullyot, tidligere talsperson for det amerikanske forsvarsdepartementet, har kritisert forsvarsminister Pete Hegseth for dårlig lederskap og lekkasjer av sensitiv informasjon om et angrep i Jemen. Ullyot beskriver et «totalt kaos» i departementet og mener Hegseth bør gå av. Kritikken følger avsløringer om at Hegseth delte hemmelige angrepsplaner med familie og advokat via meldingsappen Signal, noe som har skapt stor oppmerksomhet.
Flere av Hegseths nærmeste medarbeidere er nylig blitt sparket i forbindelse med lekkasjesaken, og stabsjef Joe Kasper varsler avgang. Donald Trump Jr.
reagerer sterkt på Ullyots kritikk og erklærer ham uønsket i Trump-bevegelsen. Ullyot støtter fortsatt Trump-administrasjonen, men mener Hegseths tid som forsvarsminister er over.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
9 dager siden
John Ullyot, tidligere talsperson for det amerikanske forsvarsdepartementet, advarer om en full nedsmelting i Pentagon etter at Pete Hegseth ble forsvarsminister. Ullyot beskriver situasjonen som kaotisk og en betydelig distraksjon for presidenten. Problemet forverres etter at Hegseth delte hemmelig informasjon om et angrep i Jemen med familie og en advokat, noe som også lekket til media. Flere av Hegseths nærmeste medarbeidere er nylig blitt sparket på grunn av lekkasjer, og hans stabsjef vil gå av. Ullyot, som selv ble bedt om å trekke seg tidligere i april, mener Hegseth ikke bør bli værende i sin posisjon. Forsvarsdepartementet har også gjennomgått flere oppsigelser i den øverste militærledelsen, og Hegseths bruk av meldingsappen Signal etterforskes nå av Pentagon-generalinspektøren.
8 dager siden
USAs forsvarsminister Pete Hegseth er under sterkt press etter avsløringer om at han delte gradert informasjon om militære angrepsplaner i en privat chatgruppe med familiemedlemmer og andre. Hendelsen, kalt «Signalgate», har ført til fullstendig kaos i Pentagon, ifølge tidligere pressesjef John Ullyot. Eksperter beskriver delingen som straffbar og svært alvorlig, da den kan sette amerikanske liv i fare og svekke landets militære beredskap. Det pågår en diskret prosess for å finne en ny forsvarsminister. Hegseth avviser anklagene og omtaler mediedekningen som bløff, mens president Trump støtter ham. Likevel mener eksperter at Hegseth vil bli erstattet innen noen måneder på grunn av skandalen og svekket tillit både internt og eksternt.
8 dager siden
USAs forsvarsminister Pete Hegseth er under økende press etter at det ble kjent at han delte informasjon om et militært angrep i Jemen i en uoffisiell Signal-chat med sin kone, bror og advokat. Informasjonen skal ha inkludert flyruten til jagerflyene som deltok i angrepet. Det hvite hus avviser at de søker en ny forsvarsminister og benekter at hemmeligstemplet informasjon ble delt. Hegseth selv avviser anklagene og får støtte fra tidligere president Trump. Eksperter kritiserer Hegseth for å ha brutt sikkerhetsregler og mener han deler informasjon for personlig skryt. Hans posisjon vurderes å være avhengig av Trumps støtte, og noen mener han burde erstattes av Ron DeSantis for å sikre stabilitet i forsvarsdepartementet.
5 dager siden
USAs forsvarsminister Pete Hegseth er under kritikk etter avsløringer om at han har delt sensitiv informasjon om militære angrep i Jemen via Signal-appen. Informasjonen skal ha blitt delt med hans kone Jennifer Hegseth, broren Phil og en advokat, alle tilknyttet forsvarsdepartementet. Hegseth skal ha brukt en usikret internettlinje for å omgå Pentagons sikkerhetsprotokoller. Jennifer Hegseth, som ikke har offisiell rolle i departementet, har søkt om sikkerhetsklarering, men det er uklart om hun har fått det. Kritikere og tidligere Pentagon-talsmenn uttrykker bekymring over hennes involvering, spesielt etter at hun deltok i et møte med Storbritannias forsvarsminister. Hegseth bagatelliserer saken og beskriver informasjonen som ikke sensitiv, samtidig som han forsvarer sin kones rolle som rådgiver og mediehåndterer.
4 dager siden
USAs forsvarsminister Pete Hegseth er under press etter lekkasjer om angrepsplaner i Jemen. Kilder beskriver hans oppførsel som ustabil og usikker på egen stilling.
8 dager siden
Forsvarsminister Pete Hegseth er i hardt vær etter at det ble kjent at han skal ha delt detaljer om USAs hemmelige angrepsplaner i Jemen via meldingsappen Signal. Informasjonen, som ble sendt til ham av general Michael Erik Kurilla like før et angrep mot Iran-støttede houtier, skal ha blitt delt i private gruppechatter til tross for advarsler om å ikke bruke usikrede kanaler. Saken har ført til krav om at Hegseth går av, blant annet fra republikanske Don Bacon og demokratiske Angie Craig. Det hvite hus avviser at hemmeligstemplet informasjon ble delt og støtter fortsatt Hegseth. USA-ekspert Hilmar Mjelde mener Hegseth snart kan ha brukt opp sin tillit, særlig etter at flere topprådgivere nylig ble sparket i forbindelse med lekkasjer av klassifisert informasjon.
10 dager siden
Pete Hegseth, USAs forsvarsminister, har fått kritikk etter avsløringer om at han delte detaljer om angrep mot houthiene i Jemen i en privat gruppechat på appen Signal. New York Times rapporterer at en ny gruppechat med over ti medlemmer, inkludert Hegseths kone Jennifer, bror Phil og hans personlige advokat Tim Parlatore, også mottok slike opplysninger. Verken Jennifer eller de to Pentagon-ansatte har roller som tilsier tilgang til sensitiv informasjon om militære angrep. Gruppen skal ha blitt opprettet av Hegseth selv, som brukte sin private telefon for tilgang. Den tidligere avslørte Signal-chatten ble opprettet av Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver Mike Waltz.
11 dager siden
USAs forsvarsminister Pete Hegseth opplever turbulens i Pentagon, med flere rådgivere som går av. En intern gransking om lekkasjer har ført til suspensjoner og oppsigelser av sentrale medarbeidere. Samtidig er Hegseth involvert i en skandale der sensitiv militær informasjon ble delt via meldingstjenesten Signal, noe som førte til kritikk og bekymring for sikkerheten. Tidligere forsvarsministre har uttrykt bekymring over situasjonen og bedt Kongressen om å gripe inn etter flere oppsigelser av toppledere i forsvaret, som de mener er partipolitisk motivert.
10 dager siden
USAs forsvarsminister Pete Hegseth er anklaget for å ha lekket sensitiv informasjon i en ny Signal-gruppe ved å dele gradert informasjon med sin kone, bror og personlige advokat. Ifølge New York Times har Hegseths kone, som ikke har sikkerhetsklarering eller tilknytning til Forsvarsdepartementet, mottatt detaljer om planlagte amerikanske angrep mot Houthi-opprørere i Jemen, inkludert hvordan F/A-18 Hornets skulle brukes. Hegseth har tidligere blitt kritisert for å ha tatt med sin kone til sensitive møter med utenlandske ledere. Den nye lekkasjen ligner en tidligere hendelse der en sjefredaktør i The Atlantic ved et uhell ble inkludert i en Signal-gruppe med høytstående personer i Trump-administrasjonen.
9 dager siden
USAs forsvarsminister Pete Hegseth har delt informasjon om hemmelige angrepsplaner i Jemen i en privat Signal-gruppe med rundt 13 personer, inkludert hans kone, bror og personlige advokat. Gruppen ble opprettet på hans private mobiltelefon før han ble godkjent som forsvarsminister, og informasjonen om angrepene 15. mars ble delt i chatten. Dette er den siste i en rekke skandaler knyttet til Hegseth, og eksperter mener det kan få konsekvenser for ham. Det hvite hus benekter at klassifisert informasjon er delt og avviser spekulasjoner om at Hegseth vil bli erstattet. Tidligere rådgivere som er mistenkt for lekkasjer, skal også ha vært med i gruppen. Eksperter påpeker at bruk av Signal for slike opplysninger er uvanlig og risikabelt, og at Hegseth skal ha blitt advart mot dette. Kritikk rettes også mot at Hegseths familie og nære medarbeidere har tilgang til sensitiv informasjon uten klar grunn.
9 dager siden
Forsvarsminister Pete Hegseth har delt konfidensiell informasjon om et militært angrep i Jemen i flere Signal-grupper, inkludert en der hans familie og The Atlantics sjefsredaktør deltok. Informasjonen ble videre lekket til offentligheten, noe som har skapt oppmerksomhet. Ifølge Reuters og NPR har tidligere president Donald Trump fått nok av Hegseth og skal ha startet jakten på en ny forsvarsminister. Hegseth avviser spekulasjonene og mener media er ansvarlig for ryktene, mens Det hvite hus uttrykker fortsatt støtte til ham. Hendelsen skjedde i forkant av angrepet 15. mars, og lekkasjen har ført til økt usikkerhet rundt forsvarsministerens posisjon.
3 måneder siden
Pete Hegseth, Donald Trumps kontroversielle kandidat til forsvarsminister, møter sterk motstand i Senatets forsvarskomité. Senator Jack Reed hevder Hegseth er ukvalifisert på grunn av tidligere uttalelser og anklager om alkoholmisbruk, utroskap og et overgrep. Hegseth, som har militær bakgrunn, har også blitt kritisert for manglende erfaring sammenlignet med tidligere forsvarsministre. Han har tidligere uttalt seg kritisk om kvinners rolle i militæret, men har moderert sine synspunkter etter nominasjonen. Hegseth har også kritisert militærledelsen for å slå ned på soldater med ytre høyre-sympatier og har selv blitt varslet for høyreekstreme sympatier. Til tross for motstanden, har Trump gitt sin fulle støtte til Hegseth.
9 dager siden
Det hvite hus avviser rapporter om at de leter etter en ny forsvarsminister etter kritikk mot Pete Hegseth. NPR meldte mandag at jakten på en erstatter var i gang, men Det hvite hus kalte dette «falske nyheter». Kritikken mot Hegseth kom etter avsløringer om at han delte detaljer om et amerikansk angrep mot houthi-militsen i Jemen i en privat gruppechat på appen Signal. Informasjonen ble først kjent da Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver Mike Waltz ved en feil la til en journalist i en gruppechat. Senere ble det også avslørt at Hegseth delte lignende informasjon i en annen chat med familie. Det hvite hus hevder at ingen hemmelig informasjon ble delt, og president Donald Trump uttrykte sin støtte til forsvarsministeren samme dag.
1 måned siden
USAs forsvarsminister Pete Hegseth møter sterk kritikk etter at det ble avslørt at han har en tatovering med det arabiske ordet «kafir», som betyr «vantro». Kritikere mener tatoveringen er støtende mot muslimer, spesielt med tanke på at det amerikanske forsvaret inkluderer tusenvis av muslimske soldater. Aktivister og ledere for muslimske organisasjoner har fordømt tatoveringen som et uttrykk for islamofobi. Hegseth har tidligere blitt kritisert for tatoveringer med symboler knyttet til korstogene. Kritikken kommer samtidig som Hegseth er under økende press i Kongressen etter en lekkasje av sensitiv informasjon, og enkelte politikere har krevd hans avgang.
1 måned siden
USAs forsvarsminister Pete Hegseth møter sterk kritikk etter at det ble avslørt at han har en tatovering med det arabiske ordet «kafir», som betyr «vantro». Kritikere mener tatoveringen er støtende mot muslimer, spesielt med tanke på at det amerikanske forsvaret inkluderer tusenvis av muslimske soldater. Aktivister og ledere for muslimske organisasjoner har fordømt tatoveringen som et uttrykk for islamofobi. Hegseth har tidligere blitt kritisert for tatoveringer med symboler knyttet til korstogene. Kritikken kommer samtidig som Hegseth er under økende press i Kongressen etter en lekkasje av sensitiv informasjon, og enkelte politikere har krevd hans avgang.