Den norske TV-serien «La Palma» har oppnådd stor suksess internasjonalt, med nesten 40 millioner visninger på Netflix. Serien, som handler om en norsk familie som opplever en vulkansk katastrofe på ferie, har toppet strømmetjenestens lister i 81 land.
Manusforfatterne uttrykker overraskelse over den globale responsen, da de opprinnelig siktet mot et norsk publikum.
En filmforsker påpeker at seertallene er eksepsjonelt høye for en norsk produksjon, og mener dette er det høyeste en norsk TV-serie har oppnådd.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Den norske TV-serien «La Palma» har oppnådd stor internasjonal suksess og er for øyeblikket den mest sette ikke-engelskspråklige serien på Netflix globalt. Serien topper strømmetjenestens lister i 23 land, inkludert Norge, og har blitt sett 13,1 millioner ganger denne uken. Manusforfatterne Harald Rosenløw Eeg og Lard Gudmestad er svært fornøyde med mottakelsen. Serien handler om en norsk familie som opplever en katastrofe under et ferieopphold på La Palma, der et vulkanutbrudd og en tsunami tvinger dem til å flykte.
4 måneder siden
Den norske Netflix-serien «La Palma» har oppnådd stor suksess med 40 millioner visninger. Serien, som hadde premiere 12. desember, toppet listene i 23 land den første uken med 13 millioner visninger. Siden da har seertallet økt betraktelig, og serien topper nå listene i hele 81 land. Manuskriptforfatter Harald Rosenløw Eeg uttrykker at suksessen er uvirkelig og fantastisk. Serien handler om en norsk familie som havner midt i et vulkanutbrudd på La Palma. Filmforsker Marius Øfsti mener seertallene trolig er de høyeste for en norsk TV-serie noen gang.
1 måned siden
Den norske serien «La Palma» har oppnådd stor suksess på Netflix, hvor den er den fjerde mest sette ikke-engelskspråklige serien med nesten 70 millioner visninger. Produsenten er stolt over at norsk filmbransje hevder seg internasjonalt og ønsker å lage flere serier for et stort publikum. «La Palma» handler om norske turister som må kjempe for livet når en vulkan våkner på Kanariøyene, og er kun slått av «Squid Game», «Papirhuset» og «Lupin». Roar Uthaugs «Troll» er den mest sette ikke-engelskspråklige filmen på Netflix, og «Troll 2» er under innspilling.
3 måneder siden
Den norske Netflix-serien «La Palma», som handler om nordmenn på ferie i en vulkankatastrofe, har oppnådd over 58 millioner visninger. Dette plasserer serien på 9. plass over de mest populære ikke-engelskspråklige seriene på Netflix. Manuskriptforfatterne Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad fremhever lagarbeidet som en nøkkelfaktor for suksessen. Skuespiller Thea Sofie Loch Næss, som spiller en forsker i serien, forteller om sterke opplevelser under innspillingen. Regissør Kasper Barfoed anser den globale mottakelsen som en stor påskjønnelse for innsatsen som er lagt ned i produksjonen. Serien fortsetter å trende og forventes å nå enda flere seere.
4 måneder siden
Den norske katastrofeserien «La Palma», produsert av Fantefilm, har oppnådd førsteplass på Netflix i Norge og globalt for ikke-engelskspråklige serier. Serien, som ble sluppet 12. desember, har generert 13,1 millioner visninger. «La Palma» følger norske turister som blir fanget i et vulkanutbrudd på øya La Palma. Serien er skrevet av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad, som uttrykker stor glede over den internasjonale suksessen. Flere kjente norske skuespillere, som Thea Sofie Loch Næss og Thorbjørn Harr, medvirker i serien.
3 måneder siden
Den norske serien «La Palma» har oppnådd stor suksess og klatret til en 9. plass på Netflix' liste over mest populære ikke-engelskspråklige serier. Serien, som hadde premiere 12. desember, har blitt sammenlignet med internasjonale hits som «Squid Game» og «Papirhuset». «La Palma» toppet listene i 23 land den første uken og ble sett 13 millioner ganger. Ved årsskiftet hadde seertallet steget til 40 millioner. Filmforsker Marius Øfsti spekulerer i om dette er den mest sette norskproduserte serien gjennom tidene.
4 måneder siden
Den norske Netflix-serien «La Palma» skildrer en tsunami forårsaket av et vulkanutbrudd på den spanske ferieøya. Serien har fått gode kritikker og topper strømmelistene, men en ekspert avkrefter seriens fremstilling av «trygge steder» under en tsunami. Selv om serien er fiksjon, har La Palma opplevd flere vulkanutbrudd, senest i 2021. Dette utbruddet varte i tre måneder, førte til store ødeleggelser og evakuering av tusenvis. Overvåkningssystemer er nå på plass for å varsle om fremtidige utbrudd, slik at turister ikke skal være bekymret.
3 måneder siden
Dokumentarserien «Familien Nerdrum» har oppnådd stor suksess på NRK, med et gjennomsnitt på 900 000 seere for de to første episodene. Serien, som omhandler den usedvanlige kunstnerfamilien Nerdrum, har overrasket NRK med sine høye seertall. Prosjektleder Svanhild Sveinsdotter Grov uttrykker begeistring over at serien har truffet et bredt publikum. Til tross for suksessen er det foreløpig ingen planer om en ny sesong av serien.
3 måneder siden
Dokumentarserien «Familien Nerdrum» på NRK har oppnådd stor seersuksess med et gjennomsnitt på 900 000 seere for de to første episodene. Serien gir et innblikk i hverdagen til Nerdrum-familien og deres forberedelser til åpningen av Nerdrum-museet. NRK er overrasket over de høye seertallene, som vanligvis er forbeholdt humor- og dramaseriene. Over 300 000 har sett hele serien, og seertallene forventes å stige ytterligere. Til tross for suksessen, opplyser NRK at det ikke er planlagt en sesong 2.
3 måneder siden
NRK-serien «Familien Nerdrum» har oppnådd stor popularitet, men har også ført til spekulasjoner om familien er en sekt. Öde Nerdrum avviser dette, og kaller det heller en «kult». Han uttrykker overraskelse over seriens suksess, men er noe misfornøyd med innholdet. Prosjektlederen for serien understreker at det er en dokumentar, ikke reality, og at de har stilt kritiske spørsmål. Rune Furelid, en tidligere elev, har uttalt at familien er en sekt, mens Odd Nerdrums kone, Turid Spildo, synes det er morsomt at folk tror det. Familien bor på en gård i Stavern med barn, barnebarn og elever, og lever et enkelt liv inspirert av tidligere tider.
1 måned siden
TVNorge har bekreftet en ny sesong av serien «Jon blir bonde» med Jon Almaas. Serien, som følger Almaas og hans kones overgang fra villalivet på Oslos vestkant til livet som bønder på Romerike, har vært en stor seersuksess. Programdirektør i Warner Bros. Discovery, Magnus Vatn, uttaler at seriens seertall har overgått forventningene. Første episode ble sett av 516 000 på TV og 386 000 digitalt. Arbeidet med sesong to er allerede i gang, og TVNorge ser frem til å følge ekteparets oppturer og nedturer på gården.
3 måneder siden
Skuespiller Pål Sverre Hagen opplever stor internasjonal oppmerksomhet etter sin rolle i «Exit». Han har medvirket i den svenske Netflix-suksessen «Slipp tak», og spiller nå hovedrollen i krimserien «Blindspor» på Amazon Prime, basert på Anne Holts roman «1222». Hagen forteller om henvendelser fra fans over hele verden, og om ærefrykten han følte da Anne Holt besøkte filmsettet. Han har testet serien på sin familie, som likte den svært godt. Holt skal ha sett det endelige produktet og er fornøyd.
3 måneder siden
NRK-serien «Familien Nerdrum», som gir et innblikk i kunstneren Odd Nerdrum og hans familie, ble forsinket og hadde premiere i romjulen. Produksjonen tok lengre tid enn forventet, men serien har likevel blitt en stor seersuksess med over én million seere per episode. Serien har også ført til økt interesse for Nerdrum-museet i Stavern, med økt billettsalg som resultat. NRK understreker at premieren ikke var planlagt i sammenheng med museets åpning. Selv om det ikke er planlagt en ny sesong, vurderes dette dersom interessen vedvarer.
3 måneder siden
Astrid S opplever overraskende internasjonal suksess med sine norske sanger fra TV-programmet «Hver gang vi møtes». Opprinnelig ment for et nordisk publikum, ble sangene utgitt globalt etter etterspørsel fra fans i land som Taiwan, Egypt og Japan. Astrid S, som nå driver sin egen label, synes det er gøy å jobbe for noe eget. Kaizers Orchestra har også erfart internasjonal interesse for norsk musikk, og mener at det handler om å ha en unik identitet. Music Norway bekrefter en økende global interesse for norsk musikk, uavhengig av språk. Til tross for suksessen, planlegger Astrid S å fortsette med engelske sanger.
2 måneder siden
En ny Netflix-dokumentarserie om Gabby Petito, en reiseinfluenser som ble funnet myrdet, har blitt en stor suksess. «American Murder: Gabby Petito» toppet Netflix' liste over engelskspråklige TV-serier globalt med 31,3 millioner visninger i løpet av uke 8. Dokumentaren går dypere inn i relasjonen mellom Petito og hennes kjæreste, Brian Laundrie, som ble etterlyst i saken. Laundrie returnerte hjem alene og unnlot å samarbeide med politiet. Han ble senere funnet død, og politiet konkluderte med selvmord. Dokumentaren avdekker også hvordan Laudries foreldre unnlot å samarbeide med politiet.