Tromsøbadet opplever store mengder gjenglemte gjenstander daglig, inkludert klær, smykker og til og med en barnevogn. Hver dag fylles en stor boks med gjenglemte eiendeler.
Badet oppfordrer folk til å hente det de har glemt. Klær oppbevares i 14 dager før de sendes til Fretex, mens verdisaker tas vare på lenger.
Til tross for at mange glemmer ting, er det kun et fåtall som kommer tilbake for å hente det. En besøkende forteller at hun har sett store mengder gjenglemte klær tidligere og synes det er dumt at folk glemmer så mye.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Badevakter ved Jessheimbadet opplever at mange voksne ikke følger reglene om å dusje grundig uten badetøy før de går i bassenget. Personalet forteller at mange vegrer seg for å dusje nakne, og at de ofte møter motstand når de påpeker dette. Enkelte gjester oppgir ulike årsaker, som nylig farget hår eller ubehag ved å dusje nakne. Daglig leder tror kroppspress kan være en medvirkende årsak, og ser en økning i bruken av fellesgarderober. Manglende dusjing kan på sikt føre til økt bruk av klor i bassengene, da renseanlegget allerede fanger opp store mengder skitt fra de som ikke dusjer.
2 måneder siden
Artikkelen forklarer hvorfor reisende glemmer igjen eiendeler på flyplasser, spesielt på Oslo lufthavn Gardermoen, hvor nesten 50.000 gjenstander havnet på hittegodskontoret i fjor. Psykolog Martin Bystad forklarer at stress og rutinesvikt fører til redusert oppmerksomhet og hukommelsessvikt. Kvinner har en liten fordel når det gjelder hukommelse. Elektronikk er den vanligste typen hittegods, men folk glemmer også ofte klær og personlige eiendeler. Teamleder for hittegods på Gardermoen forteller at stress og tidsnød bidrar til at folk glemmer ting. Psykologen anbefaler å være ekstra oppmerksom og ha god tid for å unngå å glemme eiendeler.
3 måneder siden
Det nyåpnede Tøyenbadet har opplevd stor pågang, spesielt i helgen, med lange køer som følge. Badet har en kapasitet på 650 personer, og ventetiden var på det meste opp mot fire timer. Kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten, Arve Rosland, oppfordrer folk til å være tålmodige og anbefaler å besøke badet på hverdager før kl. 15 for å unngå de lengste køene. Det nye badet, som erstatter det gamle fra 2019, har kostet 2,37 milliarder kroner.
3 måneder siden
Treningssentre i Norge forbereder seg på storinnrykk av nye medlemmer i januar, drevet av nyttårsforsetter. Dette fører til økt trengsel og irritasjon blant de som trener jevnlig. Sentrene opplever en betydelig økning i besøk i januar, opptil 50% sammenlignet med desember. Erfarne brukere irriteres over kø, opptatte apparater og uhensiktsmessig oppførsel som å virre rundt, bruke mobiltelefoner ved apparater, filme andre og bruke stinkende treningstøy. Treningssentrene oppfordrer nybegynnere til å være tålmodige, vise respekt og følge senterets regler. Mange av de nye medlemmene faller fra etter noen uker, og sentrene forventer at situasjonen normaliserer seg i løpet av februar.
3 måneder siden
Det nyåpnede Tøyenbadet i Oslo har opplevd stor pågang, med ventetider opp mot fire timer på lørdag. Bymiljøetaten ber folk om å være tålmodige. Svømmehallen har en makskapasitet på 650 gjester, og det er midlertidig stopp i innslipp når dette antallet overskrides. Det nye badet, som åpnet sist mandag etter å ha vært revet siden 2020, er byens største badeanlegg og skal kunne ta imot 900.000 besøkende årlig. Det er det største idrettsanlegget Oslo kommune har bygget etter Holmenkollen.
2 måneder siden
Tolletaten i Tromsø har opplevd en betydelig økning i arbeidsmengden på grunn av økt turisme. Antall flyankomster har økt kraftig, noe som har ført til flere kontroller og mer smugling. Spesielt fisk beslaglegges i store mengder, ofte fra turister som forsøker å ta med seg mer enn tillatt. Mange dumper også fisk ved leiebilparkeringen for å unngå kontroll. Tolletaten har rekruttert flere ansatte for å håndtere den økte trafikken. I tillegg til fisk, beslaglegges også narkotika, alkohol, tobakk og matvarer, men det er ingen indikasjoner på nye typer beslag.
4 måneder siden
Avinor advarer reisende om pakketabber som kan føre til at julegaver blir konfiskert på flyplassen. De understreker at 47 tonn med mat, drikke og skjønnhetsprodukter kastes årlig i sikkerhetskontrollen på Oslo lufthavn. Vanlige feil inkluderer å pakke powerbanker eller primuser i innsjekket bagasje, samt å ha med væsker over 100 ml i håndbagasjen. Reisende bør også være oppmerksomme på at innpakkede gaver kan bli åpnet i sikkerhetskontrollen. Pinnekjøtt og ribbe er tillatt i håndbagasjen, men reglene for destinasjonslandet må sjekkes. Feil pakking kan føre til erstatningsansvar ved skade på andres bagasje.
4 måneder siden
Posten oppfordrer kunder til å hente sine 108.000 uavhentede pakker etter en travel juleperiode hvor de håndterte over to millioner pakker ukentlig. Mange av pakkene antas å være forsinkede julegaver. Hentefristen er sju virkedager, og pakker med hentefrist mellom 23. og 31. desember vil bli returnert 3. virkedag etter nyttår. Posten anbefaler å hente pakkene så snart som mulig. Post i Butikk er åpent i butikkenes åpningstider, mens pakkebokser er tilgjengelige hele døgnet via Posten-appen.
4 måneder siden
Avinor advarer mot gjentagende pakketabber i sikkerhetskontrollen på flyplassene i julen. Mange glemmer reglene for væske i håndbagasjen, som gjelder også for julegaver. Væsker over 100 ml må i innsjekket bagasje. Julemat som kaker, ribbe og pinnekjøtt er tillatt, men surkål inneholder for mye væske. Det anbefales å sende gaver som lekepistoler, bunadskniver og parfyme i innsjekket bagasje, mens powerbanks må i håndbagasjen. Reisende bør spørre om innholdet i innpakkede gaver for å unngå at de må kastes.
4 måneder siden
Avinor advarer om gjentakende pakketabber i sikkerhetskontrollen på flyplassene i julen. Mange glemmer reglene for væske i håndbagasjen, som begrenser mengden til 100 ml per beholder. Julegaver som inneholder væske over denne grensen må sendes i innsjekket bagasje. Julemat som kaker, ribbe og pinnekjøtt er tillatt, men surkål inneholder for mye væske. Det anbefales å sende de fleste julegaver i innsjekket bagasje, inkludert lekepistoler, bunadskniver og parfyme. Powerbanks er et unntak og må tas med i håndbagasjen. Avinor oppfordrer reisende til å spørre om innholdet i innpakkede gaver for å unngå å måtte kaste dem i sikkerhetskontrollen.
11 dager siden
Barnehagebarn i Granåsen finner store mengder søppel, inkludert alkohol, glasskår og kondomer, i skogen etter VM-festligheter. En ansatt i Kolsås Barnehage forteller at de ofte finner diverse gjenstander langs stiene, og at det ikke er uvanlig å finne rusmidler. Barnehagen bruker søppelet som en anledning til å lære barna om forsøpling, men understreker at det er trist at voksne ikke klarer å holde det rent. Tidligere har de også funnet narkotiske stoffer og kontaktet politiet.
4 måneder siden
Posten opplever stor pågang i forbindelse med julehandelen og økt netthandel. De ber kunder om å hente pakkene sine raskt for å frigjøre plass og sikre god flyt på utleveringsstedene. Hentefristen er normalt sju dager, men enkelte sendinger har lengre frist. Posten har satt inn ekstra bemanning for å håndtere den økte trafikken, og oppfordrer kundene til å bruke pakkebokser eller hente pakker på kveldstid for å unngå kø. Værforhold har skapt forsinkelser i enkelte områder, spesielt på Vestlandet, og kundene oppfordres til å følge med i Posten-appen for oppdatert informasjon.
8 dager siden
Et lager med rundt 1800 brannfarlige elbilbatterier står utendørs uten brannsikring i Spydeberg, Østfold, og politiet advarer om stor fare for alvorlig personskade. Bransjen mener dette er en varslet katastrofe, delvis på grunn av høye kostnader ved å ta ut og gjenvinne batteriene. Antallet vrakede elbiler øker kraftig, og det finnes allerede minst 2000 lagrede batterier rundt om i Norge. Norske Bilressurser og miljøstiftelsen Zero etterlyser raskere tiltak for å unngå miljø- og sikkerhetsrisiko. Hydrovolt, et stort gjenvinningsanlegg, har kapasitet, men får ikke nok batterier til behandling. Myndighetene jobber med nye krav og samarbeid for bedre batterihåndtering, mens politiet har siktet to bedrifter for forsøpling knyttet til batterilageret. Bransjen håper på en midlertidig panteløsning for å gjøre gjenvinning økonomisk mulig og unngå flere farlige batterilagre.
4 måneder siden
Store mengder søppel skylles ned i toaletter daglig i norske byer, noe som resulterer i betydelige kostnader for innbyggerne. Engangskluter er den største bidragsyteren til dette problemet, og tetter rør og pumper i avløpssystemet. Dette fører til hyppige reparasjoner og økte avløpsgebyrer. En kilometer lang søppelpølse, bestående av hundrevis av tonn søppel, ble nylig oppdaget i en kloakktunnel, noe som illustrerer omfanget av problemet. I tillegg til de økonomiske konsekvensene, forurenser søppelet også miljøet ved å havne i havet. Det oppfordres til å kaste søppel i søppelbøtten istedenfor i toalettet.
3 måneder siden
Glyptoteket i København opplever utfordringer med besøkende som kler av seg eller poserer med antikviteter for å ta bilder. Dette skjer etter en hendelse der en influenser ble nektet adgang på grunn av lett bekledning. Museet rapporterer om episoder med halvnakne gjester, bruk av uerstattelige gjenstander som rekvisitter, og at garderoben brukes som skifterom. Museets kommunikasjonsjef sier at dette forstyrrer andre besøkende og skaper utfordringer for de ansatte. Museet understreker at hovedformålet med et besøk bør være å oppleve kunsten, ikke å ta bilder.