Ralf Lofstad, tidligere journalist i Dagbladet, har tapt 1,8 millioner kroner på sine investeringer på under to måneder. Til tross for dette er han ikke bekymret og holder fast ved sin investeringsstrategi.
Han mener det er vanskelig å time markedet og at det er bedre å beholde investeringene og ri av stormen. Lofstad jobber nå som frilansjournalist og reiser mye.
Han er for tiden i Vietnam i forbindelse med et adopsjonsarrangement. Han har ingen planer om å gå tilbake til fast jobb og råder andre investorer til å ikke handle i panikk.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
27 dager siden
Ralf Lofstad (50) har tapt 1,8 millioner kroner i sin portefølje siden 19. februar, som følge av uro i markedet etter Donald Trumps tollplaner. Til tross for dette holder den økonomisk uavhengige tidligere journalisten seg rolig og følger sin opprinnelige investeringsstrategi. Lofstad, som for tiden er på reise i Vietnam, understreker viktigheten av å planlegge for nedgangstider og unngå panikksalg. Han har en plan for hva han skal gjøre dersom situasjonen forverres, inkludert muligheten for å selge sin leilighet i Oslo.
24 dager siden
Et børsras utløst av Trumps tollgrep har ført til tap for mange investorer, deriblant helsearbeider Hugo Miguel De Castro-Syrstad. Til tross for et betydelig tap, bevarer Castro-Syrstad roen og råder andre til å unngå panikk. Han mener markedet reagerer irrasjonelt og tror tollsatsene vil endres over tid. Privatøkonom Hallgeir Kvadsheim støtter strategien om å sitte stille, spesielt for langsiktig sparing, men anbefaler salg dersom pengene skal brukes i nær fremtid. Castro-Syrstad, som er administrator i en Facebook-gruppe for aksjeinteresserte, oppfordrer til avslapning og å unngå stress over kortsiktige svingninger.
27 dager siden
Børsuroen, utløst av blant annet Donald Trumps tollpolitikk, har ført til betydelige tap for nordmenn med investeringer i fond og aksjer. Eksperter anslår at verdien av aksjefond har falt med rundt 100 milliarder kroner de siste tre ukene. Oslo Børs har også opplevd kraftige fall, og private aksjonærer har tapt om lag 12 milliarder kroner i april. De største tapene er i aksjer som Equinor, DNB og Kongsberg Gruppen. Til tross for usikkerheten anbefales det å sitte stille i båten, men det understrekes at markedet er svært volatilt og fremtiden vanskelig å forutsi.
28 dager siden
Frode Sørlien (36) har sett verdien av sine fond falle med 150.000 kroner den siste måneden, men lar seg ikke skremme. Han satser hovedsakelig på teknologifond gjennom Nordnet Teknologi Indeks og ser på nedgangen som en mulighet. Sørlien øker til og med sin månedlige sparing i fond. Han har tidligere erfaring med nedgangstider fra corona-pandemien, og lærte da at markedet henter seg inn igjen over tid. Til tross for at teknologiaksjer generelt har opplevd kraftige fall, tror Sørlien på renters rente-effekten og langsiktig avkastning.
24 dager siden
Aksjemarkedet er turbulent, og eksperter råder investorer til å unngå panikksalg. Forbrukerøkonomer understreker viktigheten av en lang tidshorisont og å unngå realisering av tap. De anbefaler å vurdere tryggere sparealternativer som sparekonto for fremtidige investeringer, spesielt for kortsiktige behov som boligkjøp. Artikkelen belyser også risikoen for en global handelskrig som kan påvirke indeksfond. Det understrekes at situasjonen kan være en nyttig påminnelse om å vurdere egen risikotoleranse og investeringsstrategi.
19 dager siden
Sigrid har investert nesten én million kroner i globale indeksfond gjennom KLP og Kron fra oktober til februar. Hun har kjøpt når markedet har gått ned, men har tapt rundt 70.000 kroner på grunn av nylig uro. Hun spør nå Hallgeir Kvadsheim om råd angående sin fondssparing: Skal hun sitte stille, kjøpe mer, eller vurdere andre alternativer?
2 måneder siden
Artikkelen omhandler økende uro i markedet grunnet geopolitiske spenninger og frykt for finanskrise, og hvordan dette påvirker folks investeringer. Eksperter understreker viktigheten av langsiktig sparing og tilpasning av risiko etter tidshorisont. Investeringsplattformen Nordnet ser at folk søker mer informasjon og at investorer flytter investeringer fra amerikanske aksjefond til andre markeder. Det anbefales å ha en kontantbuffer for å kunne utnytte eventuelle kjøpsmuligheter som oppstår i et fallende marked. Ekspertene understreker at det ikke er grunn til panikk, og at markedet historisk sett har kommet seg gjennom perioder med uro.
1 måned siden
I en artikkel om aksjesparing i usikre tider, deler Johan H. Andresen og Magne Gundersen sine synspunkter. Andresen understreker at selv om han ikke gir konkrete råd, har investering i verdensøkonomien historisk sett vært lønnsomt. Gundersen råder folk til å bevare roen og minner om at markedene har en tendens til å komme seg etter kriser. Han anbefaler også jevnlig sparing og ser nedgangstider som muligheter for å kjøpe aksjer til redusert pris. Begge ekspertene foreslår å vurdere nordiske fond for å spre risikoen, og Gundersen anbefaler å søke personlig tilpasset veiledning fra pålitelige kilder for å ta informerte investeringsbeslutninger.
7 dager siden
Statens pensjonsfond utland, kjent som Oljefondet, rapporterte et tap på 415 milliarder kroner i første kvartal 2025, tilsvarende en negativ avkastning på 0,6 prosent. Markedet var preget av store svingninger, særlig innen teknologiaksjer som trakk ned resultatet. Fondets ledelse valgte å holde en langsiktig investeringsstrategi og foretok få endringer i porteføljen. Til tross for markedsuroen uttrykker ledelsen fortsatt tillit til amerikanske investeringer, som utgjør omtrent halvparten av fondet. Tallene dekker ikke den største markedsuroen som oppsto etter 2. april, da Trump innførte nye straffetollsatser, noe som førte til et betydelig verdifall for fondet. Den norske kronen styrket seg mot flere valutaer, noe som bidro til å dempe tapene. Avkastningen var negativ på aksjer, men positiv på renteinvesteringer, unotert eiendom og fornybar energi.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg usikkerheten rundt fondssparing i nedgangstider. Eksperter anbefaler å spre investeringene, redusere eksponeringen mot amerikanske aksjer og å søke veiledning. Mange sparere selger unna globale indeksfond, og det understrekes viktigheten av å ha en langsiktig plan og ikke la seg stresse av markedets svingninger. For unge sparere er det essensielt å vurdere investeringshorisonten og risikoviljen, mens andre oppfordres til å se nedgangen som en potensiell kjøpsmulighet.
24 dager siden
Etter kraftige børsfall råder sjefstrateg Erik Bruce i Nordea Markets småsparere til å ikke selge aksjer i panikk, men heller holde seg til sin strategi og ha en lang tidshorisont. Han understreker at historisk sett følger sterke oppturer etter kraftige fall. Markedet er preget av uro etter president Trumps kunngjøring om nye tollsatser, og frykt for en handelskrig mellom USA og Kina. Direktør Christian Henriksen i Verdipapirfondenes forening (VFF) anbefaler å fortsette med månedlig sparing.
24 dager siden
Oljefondet har opplevd et betydelig fall og er nå under 17.800 milliarder kroner, som følge av uro i markedet. Oljefondsjef Nicolai Tangen forklarer at økte tollsatser og frykt for en handelskrig bidrar til nedgangen. Tangen understreker at fondet er forberedt på store svingninger og er en langsiktig investor. Han minner om at markedet ikke kan forventes å stige kontinuerlig, og at fondet kan falle 40 prosent i et worst-case scenario. Børsene i Oslo, Europa og Asia viser også nedgang.
24 dager siden
Investoren Svend Egil Larsen oppfordrer tradere til å være aktive på dager med store markedssvingninger. Han lastet selv opp med riggaksjer like før oljeprisen falt kraftig, og fokuserer nå på å begrense tapene. Larsen mener det er en god tid for kjøp på Oslo Børs, men ideelt sett skulle det vært mer panikk i markedet. Han er skeptisk til Donald Trumps uttalelser om inflasjon og toll, og investerer forsiktig for å unngå store tap.
24 dager siden
Børsene i Asia opplevde kraftige fall, og det ventes blodrøde tall på Oslo Børs. Aksjemegler Jan Peter Sissener mener likevel det ikke er grunn til panikk, og ser på situasjonen som et forhandlingsutspill fra Trump. Han anbefaler investorer å holde hodet kaldt og vurdere å kjøpe aksjer. Egil Matsen, direktør i Sparebankstiftelsen, mener situasjonen forsterker dramatikken fra forrige uke, og beskriver det som en ny økonomisk verdensorden. Han råder privatpersoner til å kontakte banken for økonomisk rådgivning.
1 måned siden
Oljefondet har tapt 1000 milliarder kroner som følge av uro i markedet, utløst av Trumps tollpolitikk. Eksperter påpeker at markedet reagerte sent på tollsatsene, som også ble høyere enn forventet. Samfunnsøkonom Steinar Juel i Civita uttrykker bekymring for at politiske beslutninger kan svekke markedets funksjon, og peker på ideer i Trump-administrasjonen om å ilegge utenlandske aktører avgifter på renteinntekter fra amerikanske statsobligasjoner. Han frykter at Oljefondet kan bli brukt som pressmiddel, for eksempel ved å fryse midler dersom Norge ikke følger USAs politikk. Oljefondet følger situasjonen nøye, og vurderer tiltak for å redusere risikoen.