Pave Leos bror i vantro over pavevalget
Broren til den nyvalgte Pave Leo XIV deler sin reaksjon på valget. Han gir også innsikt i den nye pavens personlighet og tidligere uttalelser.
Broren til den nyvalgte Pave Leo XIV deler sin reaksjon på valget. Han gir også innsikt i den nye pavens personlighet og tidligere uttalelser.
John Prevost, broren til den nyvalgte Pave Leo XIV (tidligere kardinal Robert Prevost), uttrykker vantro og intens stolthet over brorens valg til den katolske kirkens overhode. Han forteller at de to brødrene vanligvis snakker sammen daglig.
Robert Prevost, en 69 år gammel misjonær fra Chicago som har tilbrakt karrieren med å forkynne i Peru, er den første amerikanske paven og overhodet for verdens 1,4 milliarder katolikker. John Prevost beskriver broren som svært opptatt av de fattige og de som ikke har en stemme, og forventer at han blir en "andre pave Frans", plassert i midten politisk.
Artikkelen nevner også at pave Leo XIV som kardinal delte innlegg på sosiale medier som kan tolkes som kritiske til Donald Trump og JD Vance, og støttende til beskyttelse av innvandrere, reduksjon av våpenvold og bekjempelse av klimaendringer.
John Prevost
Robert Prevost
Pave Leo XIV
Donald Trump
JD Vance
Nayib Bukele
Kilmar Abrego Garcia
Chris Murphy
Laura Loomer
Ralph Fiennes
Thomas Lawrence
Det sixtinske kapell
AP
NBC News
Augustinerordenen
National Catholic Reporter
Fox News
Truth Social
Stortinget
Illinois
New Lenox
Chicago
Peru
El Salvador
Maryland
USA
Las Vegas
Vatikanet
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
Europeiske ledere fra Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Polen har sammen med Ukraina foreslått en 30-dagers betingelsesløs våpenhvile fra 12. mai, med støtte fra USA. Lederne møtte president Zelenskyj i Kyiv for å diskutere forslaget. Russland avviser initiativet og krever full stans i vestlige våpenleveranser til Ukraina som betingelse for en våpenhvile. De europeiske lederne advarer Russland om at strengere sanksjoner vil bli innført dersom forslaget avvises.
India og Pakistan har inngått en umiddelbar våpenhvile etter en periode med gjensidige rakettangrep og økt spenning i Kashmir. Pakistan hevdet India angrep militærbaser, mens India bekreftet angrep mot mål i Pakistan. USAs president Trump hevdet USA meglet frem avtalen, noe Pakistan bekreftet. Til tross for våpenhvilen ble det rapportert om eksplosjoner i indisk Kashmir. G7-landene oppfordrer til dialog.
Norske myndigheter nærmer seg en avgjørelse om anskaffelse av fem til seks nye fregatter, en investering estimert til rundt 125 milliarder kroner. Skipene skal erstatte dagens fregatter og primært overvåke russisk aktivitet langs norskekysten. Fire land – Storbritannia, Frankrike, Tyskland og USA – konkurrerer om kontrakten. Leveransetid, kostnader, strategisk samarbeid og fordeler for norsk industri er sentrale vurderingskriterier.
En varslet intensivert israelsk militæroffensiv på Gazastripen, beskrevet som «total ødeleggelse» av landets finansminister, møter sterk kritikk. Familier til israelske gisler og andre israelere frykter offensiven prioriterer å knuse Hamas fremfor å redde gislene, og mener en våpenhvile og gisselavtale er eneste vei. Det israelske militæret har advart om at gislene risikerer å dø av sult.
En føderal dommer i California har midlertidig stanset president Donald Trumps planer om omfattende masseoppsigelser og omorganiseringer i 21 amerikanske departementer og etater. Dommeren mener administrasjonen mangler nødvendig lovhjemmel for slike endringer uten samarbeid med Kongressen. Kjennelsen, som gjelder i to uker, setter Trumps «Tiltak for å effektivisere arbeidsstyrken» på vent.
Representanter fra USA og Kina har møttes i Sveits for de første formelle handelsforhandlingene siden Donald Trump ble president. Målet er å løse handelskonflikten som ble initiert av Trump med høye tollsatser, og som har påført begge land økonomiske tap. Kina har anklaget USA for å skape risiko for verdensøkonomien. President Trump har antydet åpenhet for å redusere tollen.