Jan-Erik Aalbu, daglig leder for hopplandslaget, signaliserer et ønske om å legge bak seg den nylige jukseskandalen og rette blikket fremover. Etter suspensjoner og tap av sponsorer, observerer han en positiv utvikling hos utøverne, som nå ser frem mot kommende mesterskap som OL i 2026 og VM i 2027.
Samtidig er trenersituasjonen fortsatt usikker, ettersom landslagstrener Magnus Brevig er suspendert, og det er uavklart hvem som skal lede laget neste sesong.
Aalbu understreker viktigheten av å lære av tidligere feil, men fremhever at tiden er inne for å gjenvinne en offensiv tilnærming.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Hoppsjef Jan-Erik Aalbu innrømmer juks med hoppdressene under Ski-VM og peker på landslagstrener Magnus Brevig som ansvarlig. Aalbu sammenligner situasjonen med Bjarne Riis' dopinginnrømmelse, men understreker at tillitsbruddet er for grovt til at Brevig kan fortsette. Selv om Aalbu lover å rydde opp, gjenstår flere spørsmål om omfanget av jukset og hvem som var involvert. Saken har skadet norsk hoppsports omdømme, og de kommende rennene i Holmenkollen blir en viktig arena for å gjenoppbygge tilliten.
19 dager siden
Hopplandslaget opplevde sponsorflukt etter jukseskandalen, men daglig leder Jan-Erik Aalbu melder nå om positive signaler. Flere av de eksisterende sponsorene, inkludert Nammo, har signalisert at de vil fortsette samarbeidet frem til 2027. Aalbu er optimistisk med tanke på å sikre nye sponsorer og understreker at økonomien er stabil. Kommunikasjonsdirektør i Nammo, Fredrik Tangeraas, bekrefter at avtalen gjelder, men logoen vil ikke vises før granskningen er fullført og alle fakta er på bordet.
1 måned siden
Til tross for den nylige hoppskandalen og kritikk rundt ansettelsen av Magnus Brevig, har hoppsjef Jan-Erik Aalbu fortsatt tillit i Skiforbundet. Aalbu har selv uttrykt anger og tatt selvkritikk for å ha vært naiv. Flere kilder antyder at sponsorer ville trukket seg dersom Aalbu forsvant, og hans lidenskap og arbeidskapasitet anses som nødvendig for å rydde opp i sporten. Det understrekes likevel at Aalbu er avhengig av å unngå fremtidige diskvalifikasjoner for å beholde stillingen. Samtidig kommer det frem at det ble brukt trelim på hoppdressene under daværende hoppsjefs tilsyn.
3 dager siden
Etter jukseskandalen i VM søker Norges Skiforbund nytt støtteapparat for hopplandslaget. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu har vært i kontakt med potensielle kandidater.
1 måned siden
Hoppsjef Jan-Erik Aalbu avviser rykter om at Skiforbundet har en strategi for å flytte fokus fra jukset som skjedde under Ski-VM i Trondheim. Aalbu understreker at forbundets hovedfokus er å komme til bunns i jukseskandalen, hvor tre personer i støtteapparatet er suspendert etter å ha manipulert hoppdressene. Han tar sterk avstand fra juks og understreker viktigheten av å ta vare på de involverte. Aalbu uttrykker tillit til utøverne Marius Lindvik og Johann André Forfang, og beskriver situasjonen som den største krisen han har opplevd i hoppsporten. Sponsorene Help og Nammo har midlertidig trukket sine logoer, mens Adidas fortsetter sitt engasjement.
1 måned siden
Hoppsjef Jan-Erik Aalbu informerer om hoppskandalen i VM, hvor tre fra støtteapparatet er suspendert for drakmanipulasjon. Aalbu hevder uvitenhet om jukset før avsløringen, men understreker at juks er uakseptabelt. Han stoler på at det ikke er systematisk juks, og berømmer utøvere som snakker om juksekultur, selv om hans fokus er på den aktuelle saken. Alle VM-drakter er nå til kontroll hos FIS. Han sier de tror de vet hva som har skjedd, men at interne samtaler gjenstår.
1 måned siden
Norges nye landslagstrener i hopp, Anders Fannemel, tar avstand fra påstander om utbredt juks i sporten etter at tidligere hoppstjerner har hevdet at «alle» jukser for å oppnå fordeler. Fannemel understreker at hans fokus er å støtte utøverne og overholde regelverket. Han påpeker at små detaljer er avgjørende i hoppsporten, noe som kan føre til forsøk på å optimalisere utstyr innenfor reglementets grenser. Stemningen i laget er preget av at tre utøvere ble suspendert.
1 måned siden
Norsk hoppsport er i krise etter VM, preget av suspensjoner grunnet dressjuks. Hovedtrener Magnus Brevig og flere profilerte hoppere er suspendert, noe som resulterer i markant dårligere resultater i verdenscupen. Anders Fannemel har tatt over som fungerende trener, med fokus på å gi erfaring til nye utøvere i en turbulent tid. Internasjonalt møtes situasjonen med både sympati og mistenksomhet, og det uttrykkes bekymring for fremtiden til norsk hoppsport og mulige konsekvenser for arrangementer.
4 måneder siden
Hoppsjef Jan Erik Aalbu uttrykker bekymring over at TV-rettighetene for de to siste rennene i hoppuka ikke er solgt til noen norsk aktør. Dette betyr at norske seere kan gå glipp av rennene i Innsbruck og Bischofshofen. Aalbu understreker at Norges Skiforbund ikke har ansvar for situasjonen, og at det er den østerrikske rettighetshaveren som har satt en for høy pris. Han håper likevel at en løsning kan finnes før rennene går av stabelen. Samtidig viser Johann André Forfang god form før hoppuka, noe som gir håp om gode norske prestasjoner.
25 dager siden
Etter at Johann André Forfang og Marius Lindvik ble tatt for ulovlig hopping i ski-VM, mener Slovenias trener Robert Hrgota at det er meningsløst å straffe de norske hopperne. Han mener man heller bør se etter løsninger og at regelverket må forenkles og overvåkes bedre. Slovenia var blant nasjonene som protesterte mot Norge etter rennet. Det er også mistanke om juks med hoppdressene til flere andre norske utøvere. Trener Magnus Brevig og flere er suspendert, og granskingen pågår fortsatt. Hoppsjef Jan Erik Aalbu håper det ikke kommer nye negative funn og at de kan lære av hendelsen.
7 dager siden
Trener Magnus Brevig er fortsatt suspendert av Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) etter avsløringen av manipulering av hoppdresser under ski-VM i Trondheim. Kommentator Ernst A. Lersveen mener at Brevig, som ikke er kriminell, har en framtid i norsk hoppsport, men understreker at han først må sone sin straff. Lersveen sammenligner saken med Therese Johaugs retur etter dopingutestengelse og påpeker at alle kan gjøre feil, men at man må få mulighet til å komme tilbake. Brevig har beklaget handlingene og uttrykt stor anger. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu er i kontakt med Brevig, men ønsker ikke å kommentere videre før FIS har konkludert. Flere utøvere og trenere ble suspendert i saken, men suspensjonene er nylig opphevet av FIS.
1 måned siden
Skipresident Tove Moe Dyrhaug og konstituert generalsekretær Ola Keul har uttalt seg om hoppskandalen under VM i Trondheim. De fordømmer juks og krever full åpenhet fra de involverte for å gjenoppbygge tilliten til hoppsporten og fjerne mistanker fra uskyldige. Uttalelsen kommer etter at hoppsjef Jan-Erik Aalbu innrømmet bevisst juks med hoppdressene. Skistyret forventer at saken får konsekvenser og ønsker FIS sine undersøkelser velkommen. Samtidig understreker de viktigheten av å ivareta alle involverte i saken.
1 måned siden
Tidligere sportssjef i hopp, Clas Brede Bråthen, kommenterer draktskandalen der norske hoppere ble diskvalifisert i VM. Bråthen uttrykker at han er lei seg for situasjonen, men unngår å spekulere i om det finnes en ukultur i hoppsporten. Han avviser at lignende juks har forekommet under hans ledelse og understreker at han nå er utenfor miljøet. Bråthen uttrykker medfølelse med de suspenderte trenerne og understreker at det er en vanskelig situasjon for dem. Han ønsker ikke å mene noe om hvorvidt de involverte kan fortsette i sine stillinger. Skiforbundet har startet en granskning av saken.
1 måned siden
Hoppskandalen i norsk hoppsport fortsetter med utestengelse av Marius Lindvik og Johann André Forfang etter juks under VM, i tillegg til Truls Johansen i kombinert. Flere tidligere hoppere, deriblant Daniel-André Tande, Johan Remen Evensen og Anders Jakobsen, har innrømmet systematisk juks med ulovlig utstyr. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu har blitt konfrontert med påstandene om ukultur, men uttrykker overraskelse. Kommentatorer krever nå full åpenhet fra utøverne for å gjenopprette tilliten til sporten, mens FIS gransker saken.
1 måned siden
Til tross for den pågående krisen i norsk hoppsport fortsetter Jan-Erik Aalbu som hoppsjef. Etter et ski-VM preget av regelbrudd og utestengelser, har Aalbu vurdert sin stilling, men har fått støtte til å fortsette. Krisen eskalerte da det ble avslørt bevisst manipulasjon av hopperdressene til utøverne under ski-VM, noe trenerteamet har innrømmet. Aalbu selv hevder at han ikke var klar over jukset før det ble kjent, og understreker at Norge ikke kan skylde på andre enn seg selv. Norges Skiforbund skal møte pressen for å redegjøre for situasjonen.