Artikkelen diskuterer Torgeir Knag Fylkesnes' avgang fra politikken, som han begrunner med kjærlighet. Det antydes at hans avgang også kan være et symptom på venstresidens problemer med å opprettholde oppslutning og innflytelse.
Mens Frp vinner terreng, har partier som SV og Rødt opplevd tilbakegang. Artikkelen peker på interne konflikter, lederskifter og en høyredreining i samfunnet som mulige årsaker til venstresidens utfordringer.
Det spekuleres i om Fylkesnes' beslutning kan være påvirket av den vanskelige situasjonen i SV.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes forlater politikken etter tre perioder på Stortinget for å prioritere kjærligheten og mer tid som pappa. Han har funnet tilbake til en tidligere kjæreste fra Nederland, og den komplekse livssituasjonen med jobb i Oslo, barn i Oslo og hus i Tromsø gjorde at han valgte å slutte i politikken. Parterapeuter roser valget hans og mener det er beundringsverdig at han prioriterer forholdet. De påpeker at jobb ofte er en årsak til samlivsbrudd, og oppfordrer par til å snakke om hvordan jobb påvirker forholdet. De mener også at flere bør ta et bevisst valg om å prioritere kjærligheten og gode relasjoner.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Arbeiderpartiets fremgang på meningsmålingene etter Jens Stoltenbergs retur til norsk politikk som finansminister, og Høyres utfordringer med å opprettholde sin posisjon. Torbjørn Røe Isaksen påpeker at Høyre må stille seg vanskelige spørsmål om hvordan de skal gjenvinne politisk momentum, mens Frp vinner velgere med sin kritikk av statlig overformynderi. Julie Brodtkorb understreker at politikk er avgjørende for velgernes valg, og at Høyre må utvikle en politikk som appellerer til folk. Støres strategiske håndtering av Stoltenbergs inntreden i regjeringen fremheves som en faktor som kan ha styrket Arbeiderpartiet.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Høyres utfordrende situasjon i norsk politikk. Etter å ha sett Arbeiderpartiet slite, befinner Høyre seg nå i en vanskelig posisjon med Frp som største parti på høyresiden, og Jens Stoltenbergs retur som styrker Ap. Erna Solbergs aksjeskandale har også bidratt til usikkerhet. Senterpartiets uttreden fra regjeringen gir Ap muligheten til å markere egen politikk, mens Stoltenbergs tilstedeværelse kan overbevise usikre Ap-velgere. Høyre må nå aktivt jobbe for å unngå å bli oversett og utfordre både Ap og Frp for å vinne tilbake velgere.
1 måned siden
Artikkelen analyserer ferske meningsmålinger som viser en markant oppgang for Arbeiderpartiet (Ap). Denne fremgangen skjer samtidig som flere andre partier, spesielt på venstresiden, opplever nedgang. Aps nye popularitet skyldes både interne endringer og en krisepreget verdenssituasjon som gir et styringstillegg til regjeringspartiene. Høyre forsøker å mobilisere sine velgere, mens Frp fortsatt står sterkt. Senterpartiet sliter etter å ha forlatt regjeringen, og risikerer å havne under sperregrensen. Den usikre utenrikspolitiske situasjonen favoriserer partier som oppfattes som stabile og trygge.
20 dager siden
Artikkelen analyserer den politiske dynamikken i Tyskland og Norge. I Tyskland opplever AfD (Alternativ für Deutschland) økt støtte, mens CDU/CSU kritiseres for å bryte valgløfter i den nye koalisjonsavtalen. AfD anklager koalisjonen for å føre en for liberal innvandringspolitikk og ser muligheten for å overta kanslerkontoret. Samtidig sliter FrP i Norge med fallende oppslutning, og Sylvi Listhaug forklarer dette med en urolig verden. Artikkelen diskuterer også hvorvidt Donald Trumps handelspolitikk kan få negative konsekvenser for AfD, men foreløpig ser ikke partiet ut til å tape støtte.
4 måneder siden
Presset mot Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, øker etter at partisekretær Kjersti Stenseng kunngjorde sin avgang. Internt i partiet er det sterke krefter, inkludert Oslo Ap, som ønsker å bytte ut Støre. Høyre-leder Erna Solberg kommenterer situasjonen og sier at hun ikke synes synd på Støre, men erkjenner at han har det vanskelig. Hun understreker at det er Arbeiderpartiets politikk som er problemet, og at Høyre vil utfordre dem på dette. Solberg påpeker at det er vanlig med lederdiskusjoner når et parti sliter på meningsmålingene.
4 måneder siden
Artikkelen diskuterer Arbeiderpartiets interne krise og muligheten for et lederskifte, som kan føre til at Jonas Gahr Støre går av som statsminister. Det reises spørsmål om det er hensiktsmessig med en ny regjering så kort tid før valget, og om det er det landet trenger nå. Det påpekes at et skifte kan skape ustabilitet, spesielt med tanke på Senterpartiets posisjon. Artikkelen argumenterer for at Ap bør tenke på landets styring, ikke bare egne interesser, i sin interne prosess. Det understrekes at en ny statsminister bør ha legitimitet, spesielt om vedkommende ikke er folkevalgt.
3 måneder siden
SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes trekker seg fra Stortinget og som nestleder i partiet. Han hadde først sagt ja til en ny periode, men har nå ombestemt seg på grunn av et forhold til en kjæreste i Nederland. Fylkesnes innså at det var vanskelig å kombinere et krevende politisk liv med et privatliv spredt mellom Tromsø, Oslo og utlandet. Troms SV må nå finne en ny toppkandidat til Stortingsvalget. Fylkesnes har vært en markant politiker, blant annet kjent for å ha vunnet over Skatteetaten i pendlerboligsaken.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer de siste meningsmålingene og deres innvirkning på de tre største partiene. Jonas Gahr Støre har opplevd en liten opptur, men er fortsatt bak Erna Solberg. Internt i Ap vurderes Støres lederposisjon, mens Høyre opplever press og spørsmål rundt Erna Solbergs lederskap. Frp er størst på gjennomsnittet av målingene, men velgerne er lunkne til Sylvi Listhaug som statsminister. Artikkelen diskuterer også dynamikken i de ulike partiene og hvordan de håndterer de varierende målingene. Det er også et poeng at de borgerlige samlet sett har et overtak.
3 måneder siden
Artikkelen diskuterer mulige scenarier foran valget i 2025, der Jonas Gahr Støre kan bli presset til å gå av som statsminister og Ap-leder. Tonje Brenna nevnes som en mulig etterfølger. Samtidig har Frp og Sylvi Listhaug hatt en sterk fremgang, og Listhaug fremstår som en samlende leder. Høyre og Erna Solberg kan ha undervurdert effekten av aksjesaken og Listhaugs fremgang. Det spekuleres i om et generasjonsskifte i norsk politikk kan være på vei, med en yngre Ap-leder og en mer samlende Frp-leder, noe som kan endre dynamikken i valgkampen.
23 dager siden
Artikkelen er en kritisk analyse av Arbeiderpartiets landsmøte, der det hevdes at partiet mangler ny politikk og fokuserer på symbolsaker som «pils i park». Forfatteren mener at partiets fremgang på meningsmålingene skyldes at velgerne er mindre misfornøyde etter at Senterpartiet forlot regjeringen, men spår vanskeligheter med å danne flertall etter valget på grunn av mulige samarbeidsproblemer med SV, Rødt, Senterpartiet og MDG. Klimamålene anses som urealistiske, og kommentatorenes hyllest av Støre overdrives, og hans form sammenlignes med tiden som utenriksminister. Artikkelen antyder at det kan bli en konfliktfylt høst for Arbeiderpartiet.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Arbeiderpartiets forsøk på å snu den negative trenden før valget. Statsminister Jonas Gahr Støre har iverksatt flere tiltak, inkludert Senterpartiets avgang fra regjeringen og utnevnelsen av nye statsråder. Et hovedgrep er Jens Stoltenbergs comeback som finansminister, ment å styrke Aps troverdighet og tillit hos velgerne, spesielt i næringslivet. Artikkelen nyanserer Stoltenberg-effekten og understreker at politikk er viktigst for velgerne, og at det er usikkert om dette vil være nok til å snu den negative trenden for Arbeiderpartiet.
27 dager siden
Artikkelen analyserer Arbeiderpartiets oppgang på meningsmålingene frem mot valget, etter en periode med intern uro og lav oppslutning. Senterpartiets uttreden av regjeringen ga Arbeiderpartiet større kontroll over politikken og mulighet til å rigge valgkampapparatet. Ansettelsen av Jens Stoltenberg som finansminister har begeistret velgerne. Den urolige verdenssituasjonen bidrar til at velgerne søker trygghet hos etablerte partier som Ap og Høyre. Sylvi Listhaug er utpekt som Støres hovedmotstander, men Ap ser en mulighet til å danne regjering alene, da et samarbeid med Sp anses som vanskelig.
4 måneder siden
Artikkelen analyserer Sylvi Listhaugs stilskifte og Frps økte popularitet. Listhaug har endret sin fremtoning og politiske retorikk, noe som har ført til økt oppslutning for Frp. Partiet fremstår nå som et realistisk alternativ i en tid hvor kommunene sliter økonomisk. Listhaug har utnyttet situasjonen ved å fremstå som en redningskvinne for skoler og angripe sløseri. Samtidig endrer Ap sin strømpolitikk, mens Erna Solberg risikerer å havne i skyggen. Det er likevel ikke gitt at Frp vil innfri sine løfter, og Solberg kan fortsatt ende i regjering.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Høyres utfordringer i valgkampen, der Erna Solberg møter økt press etter Aps fremgang. Solberg forsøker å fremstå avslappet gjennom medieopptredener, men partiet sliter med å definere en tydelig profil og spisse sin politikk. Aps fokus på utenrikspolitikk skaper en utfordring for Høyre, spesielt for Sylvi Listhaug. Artikkelen antyder at Høyre vurderer å endre strategi, inkludert å ta selvkritikk og slutte å være så ansvarlige, for å vinne tilbake velgere. Solberg må finne nye måter å engasjere velgerne på, utover tradisjonelle temaer.