Artikkelen omhandler bassisten Alex McLaughlins debutalbum 'A Brand New State'. Til tross for at han er relativt ukjent, har han klart å fange oppmerksomheten til anmeldere. McLaughlin er fra California, men bor og arbeider i New York.
Musikken hans er inspirert av den amerikanske 50- og 60-talls tradisjonen, med melodiske og sangbare låter. Albumet er produsert av Ulysses Owens, Jr.
, og har med anerkjente musikere som Tina Raymond, Jeremy Siskind og Jeremy Pelt. Anmelderen mener at musikken er bra, men ikke nyskapende, og at den ville passet godt på en intim jazzklubb.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
14 dager siden
Artikkelen omhandler Mats Eilertsens nye soloalbum «1», som er hans andre solo-utgivelse. Eilertsen er en anerkjent og allsidig bassist, kjent for sitt arbeid med en rekke band innen jazz og folkemusikk. Albumet beskrives som en svenneprøve der Eilertsen utforsker bassens muligheter med inspirasjon fra folkemusikk, jazz og klassisk musikk. Han bruker mye bue og viser stor innlevelse og teknisk dyktighet. Artikkelen fremhever Eilertsens lyriske tonespråk og evne til å skape varme og inderlighet i musikken sin.
2 måneder siden
Ukas musikkanmeldelser presenterer et bredt utvalg av sjangere og artister, hovedsakelig innenfor jazz. Elin Forkelid får anerkjennelse for sitt atmosfæriske album, mens Treverket fremheves for sin livsbejaende musikk. Stein Urheim utforsker unike lydlandskap med et internasjonalt ensemble, og Ben Wendel bekrefter sin posisjon som en fremtredende saksofonist. The New York Second presenterer musikk inspirert av kunstverk, John Stein hylles for sin tidløse jazz, og Mute inviterer lytterne inn i nye musikalske territorier med sin blanding av asiatiske og amerikanske elementer.
2 måneder siden
Artikkelen presenterer musikkanmeldelser av flere artister og album. Rodrigo Villagra debuterer med jazz inspirert av 60-tallet, mens Arbenz møter Ron Carter i et alpint jazzsamarbeid. Karl Bjorå blander sjangre og skaper et unikt lydbilde, og Emmet Cohen leverer hardtswingende jazz i tradisjonell stil. B.B. Kings konsert fra 1977 i Frankrike fanger blueskongen i storform. I tillegg trekkes frem utgivelser fra Ra Kalam Bob Moses og Motvind Records, som begge representerer kreativitet og idealisme innen musikken.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Carl Petter Opsahls nye album «Peace, Love & Justice», som avslutter hans trilogi om tro, håp og kjærlighet. Opsahl, kjent fra Caledonia Jazzband, har utviklet seg musikalsk mot folkemusikk og frijazz. På det nye albumet spiller han bassklarinett og har med seg tre unge musikere fra Norges musikkhøgskole. Musikken er skrevet av Opsahl selv og beskrives som personlig og inspirert av ulike sjangre. Artikkelen trekker også frem den positive utviklingen med flere kvinnelige instrumentalister i musikkmiljøet.
3 måneder siden
Denne artikkelen er en samling av musikkanmeldelser. To album, Innlandet – II og In the Country, Solveig Slettahjell & Knut Reiersrud – Remembrance, fikk terningkast 6. Innlandet beskrives som et skjørt og inderlig uttrykk, mens In the Country, Solveig Slettahjell & Knut Reiersrud presenterer tidløs musikk. Ryan Keberle & Catharsis og Ingi Bjarni fikk begge terningkast 5. Ryan Keberle & Catharsis blander jazz med singer-songwriter-elementer, mens Ingi Bjarni presenterer melankolsk musikk. Alex McLaughlin, Stine Bogsveen og Terje Gewelt fikk alle terningkast 4. McLaughlins musikk er inspirert av 50- og 60-tallet, Bogsveen synger på trysling, og Gewelt presenterer en samling av tidligere uutgitte låter.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Carlos Bicas album '11:11', utgitt i 2024. Bica er en veteran innen portugisisk jazz, og albumet er inspirert av 50-årsjubileet for nellikrevolusjonen. Han har med seg en kvartett bestående av vibrafon, gitar og altsaksofon. Musikken beskrives som en blanding av melankolske stemninger og friere improvisasjoner. Besetningen er uvanlig, og musikken fremstår som både fascinerende og nyskapende. Bica har tidligere spilt med storheter som John Zorn og Lee Konitz, men er likevel ukjent for anmelderen.
29 dager siden
Artikkelen omhandler Kristoffer Cezinando Karlsens nye album «Sinekyre 3», som markerer et tydelig brudd med hans tidligere pop-orienterte stil. Albumet beskrives som udefinerbart, med et lydbilde preget av industriell elektronika, 90-talls hiphop og moderne klassisk musikk. Tekstene er underordnet og fungerer mer som en del av lydbildet. Albumet gir et innblikk i artistens kaotiske tankesett, men er ikke nødvendigvis lett å lytte til. Anmelderen mener at albumet er gjennomtenkt, men ikke plettfritt i gjennomføringen, og at lytterens opplevelse vil være avgjørende for hvordan det mottas.
2 måneder siden
Denne ukens musikkanmeldelser fremhever flere norske artister, inkludert Signe Førre, Sigurd Hole og Wako, som alle får gode kritikker. Ghawgha Tabans musikk, som kombinerer elementer fra hennes hjemland med andre impulser, får terningkast 5. Det gis også ut et nydelig gjenhør med gitaristen Emily Remler, som gikk bort i ung alder. Hennes liveopptak fra 1980-tallet er utgitt for første gang på 33 år. Sigurd Hole Ensembles verk er inspirert av hans miljøengasjement og bekymring for naturen. I tillegg anmeldes Blood Sweat Drum + Bass, som viser at det danske jazzmiljøet er mer enn bare København. kÖök har tatt en radikal u-sving og går fra elektrisk til akustisk lyd på sitt nye album.
1 måned siden
Artikkelen presenterer trompeteren Dan Rosenboom og hans album «Polarity», som beskrives som en skjult skatt fra jazzmiljøet i Los Angeles. Rosenboom har lenge vært en sentral skikkelse i LA, men får nå mulighet til å vise seg frem internasjonalt. Albumet er inspirert av Wayne Shorter, som oppfordret Rosenboom til å spille med en lekende tilnærming. Musikken har røtter i hardbop-tradisjonen, men med et moderne preg. Flere av musikerne på albumet er kjent, inkludert John Escreet og Damion Reid.
3 måneder siden
Denne artikkelen presenterer musikkanmeldelser av seks album som alle har fått terningkast 5. Jakob Bros 'Taking Turns' beskrives som et strålende jazzalbum med usedvanlige musikalske samtaler. Sverre Gjørvads 'Six Pieces for Cinema' er inspirert av samisk musikk og er original. Rasmus Sørensen viser modent pianospill på 'At The Right Time', med inspirasjon fra New Yorks jazzscene. Thea Grant skaper unike stemninger med 'Water and Dreams', som kombinerer elektronikk og improvisasjon. The Bad Plus presenterer et nytt lydbilde på 'Complex Emotions' med to nye medlemmer. Krokofant leverer heftig kvalitetsmusikk på albumet '6', med inspirasjon fra 70-tallets rock og jazz.
20 dager siden
Artikkelen er en anmeldelse av Action & Tension & Space sitt femte album «New Dimensions». Anmelderen beskriver musikken som en spennende blanding av loungerock, folkemusikk, jazz og psykedelia, skapt av Øystein Braut, Ørjan Haaland, Per Steinar Lie og Julius Lind. Albumet inneholder seks låter, hvorav en er en cover av Bjørnar Andresens «Champagne Of Course». Sigbjørn Apeland og Ståle Liavik Solberg bidrar som gjester, og tilfører albumet et ekstra krydder. Anmelderen fremhever bandets unike evne til å skape en suggererende og fascinerende lytteopplevelse.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler Jon Larsens nye album, 'No Man's Land', som kombinerer string swing med strykere fra Minsk kammerorkester. Larsen, kjent for sin allsidighet som gitarist, maler og stjernestøvforsker, har i 30 år hatt et ønske om å oppsummere sin musikk for strykere. Strykerne ble spilt inn for 18 år siden, og nå har han fullført prosjektet med de unge gitaristene Ola Erlien og Gustav Skaaret som solister. Musikken er inspirert av Django Reinhardt, men også av Zappa, Grieg, Piazzolla og film noir. Albumet markerer et generasjonsskifte innen string swing.
1 måned siden
Artikkelen omhandler Karl Strømme og hans nyeste musikalske prosjekt, "The Moonfish", en duo bestående av Strømme og perkusjonist Andreas Bratlie. De to musikerne møttes i 1994 og har siden utviklet et musikalsk samarbeid. Strømme bruker et bredt spekter av instrumenter som trompet, synther, bassgitar og piano, mens Bratlie bidrar med både tablas og trommesett. Musikken beskrives som en blanding av dub, jazz og samtidsmusikk, med innflytelse fra trompetister som Miles Davis og Nils Petter Molvær. Anmelderen fremhever at musikken er groovy og fengende, og mener Strømme fortjener mer anerkjennelse for sitt talent.
2 måneder siden
Knut Kristiansen (78), en sentral skikkelse i norsk jazz siden 60-tallet, er aktuell med albumet «Volum». Albumet viser Kristiansens sterke tilknytning til Thelonious Monks musikalske univers. Kristiansen har med seg de yngre musikerne Aksel Røed, Sigurd Steinkopf og Magne Thormodsæter. Sammen skaper de musikk som umiddelbart fenger lytteren. Albumet inneholder originalkomposisjoner, låter av Ornette Coleman og Cecil Taylor, samt en låt med samisk opprinnelse. Anmelderen beskriver «Volum» som en nydelig manifestasjon av Knut Kristiansens musikalske ståsted i 2025.
2 måneder siden
Artikkelen fremhever Motvind Records som en viktig aktør i norsk musikkliv, og presenterer fire nylige utgivelser. Den beskriver samarbeidet mellom Egil Kalman og Hans Hulbækmo, der de improviserer med synth, munnharpe, bass, congas og trommer. Håkon Thelin tolker folkemusikk på kontrabass, mens Helga Myhr og Tanja Orning skaper unike lydlandskaper med hardingfele og cello. Joel Rings avantgarde jazzprosjekt utforsker jazzens yttergrenser. Felles for musikerne er originalitet, improvisasjon og et sterkt kunstnerisk særpreg.