Nyhetssaker
Norske friidrettsutøvere unngår kjøtt i Kina på grunn av dopingfrykt

Norske friidrettsutøvere unngår kjøtt i Kina på grunn av dopingfrykt

NRK logo

Kort oppsummert

  • Olympiatoppen råder norske friidrettsutøvere til å unngå kjøtt i Kina på grunn av dopingrisiko.

Flere norske friidrettsutøvere vurderer å unngå kjøtt under opphold i Kina på grunn av risikoen for dopingkontaminering. Olympiatoppen har rådet utøverne til å begrense kjøttinntaket, da veksthormoner og andre dopingstoffer kan være brukt i kjøttproduksjon i enkelte land, inkludert Kina.

Henriette Jæger og flere lagkamerater skal delta i stafett-VM i Guangzhou og Diamond League i Shanghai, og de prøver å unngå kjøtt så langt det lar seg gjøre. Antidoping Norge forklarer at stoff som clenbuterol, brukt i matproduksjon, kan gi utslag på dopingtester, og viser til tidligere kjente saker som Beijing-OL i 2008 og Tour de France 2010.

Selv om risikoen ikke er veldig høy, tar utøverne rådene på alvor for å unngå uønskede dopingprøver.