Jakob Ingebrigtsen har lansert en YouTube-kanal der han viser frem sin imponerende samling av luksusbiler, inkludert merker som Porsche, Lamborghini og Mercedes-Benz. Eksperter anslår at verdien på bare tre av bilene overstiger seks millioner kroner.
En sikkerhetsekspert advarer mot å eksponere store verdier offentlig, da dette kan øke risikoen for innbrudd. Han anbefaler derfor å investere i gode sikkerhetstiltak som alarm og kameraovervåking.
Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Ingebrigtsens talsperson uten hell.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Influenser Isabel Raad deler åpent om sitt luksusforbruk på sosiale medier, hvor hun bruker rundt 300.000 kroner i måneden på shopping. Økonom Lene Drange advarer Raad mot å dele detaljer om inntekter og dyre kjøp, da dette kan øke risikoen for svindel og uønsket oppmerksomhet. Drange mener Raads forbruk er svært høyt og at slike inntekter sjelden varer evig. Hun understreker også at det kan sette urealistiske forventninger hos unge følgere.
17 dager siden
Sikkerhetseksperter advarer om at moderne biler er sårbare for hacking og datamisbruk. Bilene samler inn store mengder data via kameraer og sensorer, som kan brukes til overvåking eller manipulering. Spesielt kinesiskproduserte biler utgjør en risiko, gitt Kinas statlige overvåkingskapasitet. Bileiere kan uforvarende bli ansvarlige for ulovlig filming. Det er også bekymring for at data fra biler kan brukes til å kartlegge trafikkmønstre og true sikkerheten ved statsbesøk. Nasjonal sikkerhetsmyndighet erkjenner utfordringen og oppfordrer til åpenhet rundt risikoen.
4 måneder siden
Friidrettsutøveren Jakob Ingebrigtsen har kjøpt en Porsche GT3 RS til 3,6 millioner kroner etter en svært suksessfull sesong. Han tok blant annet OL-gull i Paris, to EM-gull i Roma, og satte verdensrekord på 3000 meter under Diamond League. Kona, Elisabeth Asserson Ingebrigtsen, delte bilder og videoer av bilkjøpet på Snapchat, der hun spøkefullt skrev at Jakob hadde gjort noe dumt. Paret giftet seg i september 2023 og fikk sitt første barn i juni 2024. Bilen ble avduket i en Porsche-butikk med datteren deres til stede.
3 måneder siden
Svensk politi advarer om en ny metode der tyver bruker signalforstyrrere for å hindre at biler låses, slik at de kan tømme dem uforstyrret. Dette problemet er økende, spesielt etter ferier når mange har dyrt utstyr i bilen. I Norge har tyverier fra bil økt kraftig, med over 6100 tilfeller i 2023. Tyver bruker også utstyr for å skanne bilnøkkelkoder. Bileiere oppfordres til å være oppmerksomme og sjekke at bilen er låst, samt behandle bilnøkkelen som en verdigjenstand.
2 måneder siden
Tyveri av dekk og felger har økt kraftig de siste årene, spesielt rettes det mot store elbiler med dyre hjulsett. Prisene på dekk og felger har steget, noe som gjør dem attraktive for tyver. Tyvene opererer frekt og stjeler hjul fra garasjer og parkerte biler. Forsikringsselskapet Tryg anbefaler å sikre hjulene med kjetting. Finans Norge rapporterer en kraftig økning i tyverier av bilutstyr, med kostnader estimert til 288 millioner kroner i 2024. Økningen forklares med at vinningskriminelle bander er tilbake etter corona-nedstengningen.
13 dager siden
DNBs sikkerhetsekspert advarer mot en betydelig økning i investeringsbedragerier, spesielt knyttet til kryptovaluta og svindel på bruktmarkeder. Kriminelle utnytter folks interesse for investering og kjøp/salg på nett for å lure dem. De lokker brukere bort fra trygge plattformer som Finn.no, og får dem til å overføre penger via utrygge kanaler. DNB har sett en økning i antall investeringsbedragerier i første kvartal 2025 og understreker viktigheten av å være forsiktig og å snakke med eksperter før man investerer i kryptovaluta. Banken oppfordrer kunder til å kontakte dem umiddelbart hvis de mistenker svindel, da de har rutiner for å spore og forsøke å tilbakeføre tapte midler. Kriminelle er nå fysisk til stede i Norge, noe som gjør situasjonen mer utfordrende.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler en kraftig økning i steinsprutskader på biler i Norge, hvor kostnadene i 2023 var 2,1 milliarder kroner. Forsikringsselskapene melder om en markant økning i år, og eksperter forklarer dette med værsvingninger, bruk av skarpere strømateriale og økt bruk av piggfrie dekk. Skader som ikke dekkes av forsikringen kan bli svært kostbare, spesielt på moderne biler med avansert teknologi. Artikkelen gir råd om hvordan man kan redusere risikoen for steinsprut, blant annet ved å holde god avstand og reparere skader raskt.
1 måned siden
Markus Arnesen (22) investerer alle sparepengene sine i kryptovaluta for å realisere boligdrømmen, og kjøpte sin første bolig som 19-åring etter å ha investert konfirmasjonspenger i Bitcoin. Flere eksperter, inkludert Finanstilsynet, advarer mot denne sparemetoden på grunn av høy risiko og kriminell aktivitet. Arnesen selv er ikke redd for å tape pengene, da han mener han har tid til å ta risiko. Kryptoentusiast Torbjørn Bull Jensen tror flere unge vil følge etter, fordi boligprisene stiger raskere enn tradisjonell sparing. Ekspertene er enige om at boligprisveksten er et problem, men anbefaler forsiktighet og understreker at man risikerer å miste alt.
2 måneder siden
En stor V64-jackpot på over 1,5 millioner kroner er tilgjengelig i kveldens løp fra Mantorp og Bollnäs. Ekspertene gir sine vurderinger og anbefalinger for de seks løpene, med spesielt fokus på 1 Pure Muscle i V64-1 og 10 Ruger i V64-6 som banker. Det er også mulig å delta i V75-løp på Jarlsberg lørdag med en potensiell gevinst på 12 millioner. Artikkelen oppfordrer leserne til å sjekke ut andelslagene for både V6 og V64.
4 måneder siden
Politiet og Finn.no advarer selgere av dyre gjenstander om at de kan bli brukt i hvitvasking. Kriminelle bruker i økende grad kontanter fra straffbare handlinger til å kjøpe gjenstander som klokker, gull, båter og biler. Oslo politidistrikt har sett eksempler på kontantbetalinger for gjenstander fra 50.000 til 260.000 kroner. Finn.no oppfordrer selgere til å være forsiktige med store kontantoppgjør og samarbeider med politiet for å forebygge kriminalitet på plattformen.
1 måned siden
Etter Norges seier over Israel ble Erling Braut Haaland og Erik Botheim observert med luksusvesker. Haaland vakte oppsikt med en antatt Hermès HAC-veske, potensielt verdt opp mot 420 000 kroner. En moteekspert forklarer at dette er en svært eksklusiv modell og et statussymbol. Botheim hadde en Bottega Veneta-veske til en verdi av rundt 62 000 kroner. Haaland har tidligere vist frem kostbare designervesker på landslagssamlinger, i kontrast til tidligere tiders mer beskjedne bagasje.
28 dager siden
Nettavisen melder om en stor V86-jackpot fra Åby og Solvalla, med nesten 7 millioner kroner ekstra i premiepotten. Artikkelen gir tips og vurderinger for hvert løp, inkludert bankerforslag og rangeringer. Ekspertene fremhever Cross Lane i V86-1 som en sterk kandidat. Det refereres også til tidligere suksesser med Lerums andelslag i V75- og V65-løp, hvor store gevinster ble vunnet. Sendingen starter kl 18:00 og V86-1 er i gang 20:30.
1 måned siden
Tobias Tverberg (24) fra Sandefjord investerte én million kroner i et fond etter å ha spart penger fra panting og deltidsjobber siden 2022. Han startet med flaskepanting og småjobber for å bygge kapital. En TikTok-video der han viser hvordan han tjener 60.000-100.000 kroner ekstra i måneden gjennom investeringer, ble svært populær. Tverberg deler sine tips om investering og understreker viktigheten av å starte i det små og ikke investere mer enn man har råd til å tape. Økonom Lene Drange roser Tverbergs initiativ, men anbefaler å spre risikoen ved å investere i ulike markeder, inkludert bolig.
1 måned siden
Erling Braut Haaland har sammen med investor Ole Ertvaag investert rundt 55 millioner kroner i en Bugatti Tourbillon. Bileksperter påpeker at dette ikke bare er en luksusanskaffelse, men også en investering, da det kun lages 250 eksemplarer, noe som kan drive prisen opp i fremtiden. Tidligere har duoen også kjøpt en Mercedes-AMG One sammen. Ertvaag er kjent som en av Norges største samlere av eksklusive biler.
12 dager siden
Fremtind forsikring melder om en betydelig økning i hytteinnbrudd og utbetalte erstatningssummer. Skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen råder hytteeiere til å sikre verdisaker som alkohol og jaktutstyr før avreise. Hyttetyver opererer ofte i skjermede hytter hvor de tar seg god tid til å stjele alkohol, verktøy, brunevarer, båtmotorer, snøfresere og jaktvåpen. Tiltak for å beskytte hytta inkluderer å skape inntrykk av at den er bebodd, avtale tilsyn med naboer og å låse bort verdisaker.