Filmen 'Better Man' er en jukeboks-musikal om Robbie Williams, der han spilles av en sjimpanse. Filmen tar for seg hans oppvekst, tiden i Take That, og hans solokarriere.
Den utforsker også hans forhold til sin far og hans problemer med selvtillit. Filmen kritiseres for å være selvgratulerende og for å ha for lite musikk.
Anmelderen mener at filmen kan være underholdende for de som har tålmodighet for Williams' narsissisme og selvmedlidenhet, men at den ikke er spesielt gripende eller original. Filmen får terningkast 4.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Filmanmelderen gir «A Complete Unknown» terningkast 4 og beskriver den som en introduksjon til Bob Dylan for et yngre publikum. Filmen skildrer Dylans ankomst til New York i 1961, hans møte med ikoner som Woody Guthrie og Pete Seeger, samt hans relasjoner til Suze Rotolo (Sylvie Russo) og Joan Baez. Den utforsker Dylans talent og selvoppfinnelse, men også hans problematiske karaktertrekk. Anmelderen påpeker at filmen tar seg friheter med fakta for å skape drama, men fanger likevel essensen av den unge Dylan. Filmen forventes å påvirke motebildet, og anmelderen foreslår videre filmer om Dylans liv.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Henrik Størens første soloforestilling, der han kombinerer musikalsk humor med standup. Støren får ros for sine introspektive viser og selvironiske tekster, spesielt en låt om OCD. Anmelderen mener at Støren er mindre treffsikker i sin satire om politikere og samfunnsaktuelle temaer. Standup-delen av showet beskrives som sjarmerende, men med behov for dramaturgisk opprydning. Parodiene, spesielt Magnus Carlsen, fremheves som et høydepunkt. Anmelderen konkluderer med at Støren har et stort potensial og kan bli en viktig stemme innen musikalsk humor, spesielt for et yngre publikum.
4 måneder siden
Romjulen byr på et variert kinotilbud, med den norske filmen «Kjærlighet» som den mest populære. Filmen er den siste i en trilogi av regissør Dag Johan Haugerud, og utforsker temaer som sex, håp og kjærlighet. Andre filmer som anmeldes er det biografiske dramaet «Team Havnaa», den bhutanske filmen «Munken og geværet», og det italienske dramaet «Vi har ennå i morgen». Animasjonsfilmen «Kvitebjørn» får derimot en lunken mottakelse. Anmelderne fremhever særlig «Kjærlighet» og «Team Havnaa» som sterke filmopplevelser.
1 måned siden
«En fanfare for livet» er en fransk feelgood-film om to brødre. Thibaut får leukemi og oppdager at han har en ukjent bror, Jimmy. Thibaut er en anerkjent dirigent, mens Jimmy jobber i en kantine og spiller trombone i et lokalt janitsjarkorps. Filmen skildrer hvordan de to, til tross for ulike liv, finner et vennskap gjennom musikken. Dynamikken mellom brødrene er filmens styrke, og den skildrer liv og musikk på en sjarmerende måte.
1 måned siden
Ukas musikkanmeldelser spenner fra hip hop til solo kontrabass, med fokus på norsk kvalitet. Nicolas Leirtrø utforsker bassens muligheter, mens Joona Toivanen Trio imponerer med samspill. Ole Fredrik Norbye og Njål Ølnes skaper en kammerperle med fugletema. Peter Danemo bekrefter sin allsidighet, og The Young Mothers leverer sjangersprengende musikk. Hypnopomp inviterer til et rocka frijazz-landskap, og Karl Strømme blander sjangere til et groovy brygg. Anmeldelsene gir terningkast 4 og 5.
3 måneder siden
Nye Hjorten Teater har åpnet i Trondheim med musikalen «Peter Pan – Stargate to Neverland», en forestilling som blander J.M. Barries klassiske fortelling med populærmusikk fra Stargate. Musikalen tar utgangspunkt i de voksne Darling-søsknene som drar tilbake til Neverland for å kjempe mot Captain Hook, som stjeler musikk. Selv om starten er litt treg, tar forestillingen seg opp og byr på spektakulære scener og gode enkeltprestasjoner. Sverre Breivik som Peter Pan får spesielt ros for sin allsidighet. Teateret viser ambisjoner om å skape underholdning, men anmelderen håper på en stødigere historiefortelling i fremtidige produksjoner.
2 måneder siden
«Arven» er en teaterforestilling som utforsker skeiv historie og identitet gjennom tre generasjoner homofile menn i New York. Inspirert av E.M. Forsters «Howards End», følger stykket Eric og Toby gjennom opp- og nedturer, samtidig som det berører temaer som identitet, aids-epidemien og retten til å fortelle sin egen historie. Forestillingen har gode skuespillerprestasjoner og en imponerende scenografi, men kritiseres for å være for lang og tidvis monoton, med en struktur som mangler fremdrift. Likevel fremheves stykkets evne til å sette mennesket i sentrum og åpne for viktige samtaler om skeiv historie.
1 dag siden
En ny bok om Jonas Gahr Støre anmeldes, og anmelderen mener den mangler kritisk distanse. Boken, med tittelen «Fyrsten», beskrives som mer en hyllest enn et avslørende portrett.
12 dager siden
Artikkelen presenterer musikkanmeldelser av Carola, Simin Tander, EH3, Mats Eilertsen, Berke Can Özcan & Jonah Parzen-Johnson og Vaarin. Carola får toppscore for sitt pasjonsspill med Erik Hillestad. Simin Tander roses for sitt personlige og varierte album «The Wind». EH3 hylles for sin jazzrock med elementer av soul og funk. Mats Eilertsen utforsker bassens muligheter på soloalbumet «1». Vaarin tar lytterne med på en nostalgisk reise til sin barndom i Hokksund med albumet «Heading Home». Berke Can Özcan & Jonah Parzen-Johnson får terningkast 4 for «It Was Always Time».
15 dager siden
Ryan Cooglers «Sinners» får terningkast 5 og beskrives som en severdig vampyrfilm. Filmen er en allegori og en metafor om musikk, spesielt blues, og pakker afroamerikansk historie inn i en underholdende blockbuster. Handlingen foregår i 1932 i Mississippi, der tvillingbrødrene Smoke og Stack åpner en nattklubb. Filmen blander elementer av skrekk med musikkens historie og tar opp temaer som rasisme og tradisjoner. Anmelderen fremhever filmens underholdningsverdi og dens evne til å gi seeren mye å tenke på, samt oppfordrer til å se rulleteksten helt til slutt.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler The Weeknds siste album under artistnavnet, «Hurry Up Tomorrow», som markerer slutten på artistens karriere under dette navnet. Albumet er en samling av ulike sjangre og lydbilder fra hans tidligere utgivelser, men oppleves som noe sprikende og for langt. Kritikere savner en tydelig rød tråd og mener at de mest interessante låtene kommer for sent i albumet. Selv om albumet ikke er musikalsk svakt, er det tidvis seigt og kunne hatt godt av en mer konsis tematikk. Albumet utforsker temaer som anger, selvransakelse og artistens oppvekst, men det er de få låtene som omhandler hans vanskelige ungdomsår som skiller seg ut.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Kjartan Lauritzens deltakelse i «Hver gang vi møtes», hvor han reflekterer over sin karriere og fremtid. Han forteller om reaksjoner på sangen «Badebussen» og hvordan han opplevde kritikken fra småbarnsforeldre. Lauritzen avslører også at han skal bli far for første gang, noe som påvirker hans tanker om artisttilværelsen. Han uttrykker ambivalens rundt artistlivet og vurderer å finne et nytt prosjekt. Samtidig driver han hotell og er en ivrig gamer. Kjæresten Randi, som han har vært sammen med siden de var 16, beskrives som en tålmodig støttespiller. Han spøker om at hun må «knipa igjen» til etter konserten i Oslo Spektrum.
2 måneder siden
«A Complete Unknown» skildrer Bob Dylans tidlige karriere, fra ankomsten til New York i 1961 til det elektriske vendepunktet på Newport Folk Festival i 1965. Filmen fokuserer på Dylans relasjoner, spesielt vennskapet med Pete Seeger og forholdet til Joan Baez, samt hans gradvise overgang fra akustisk folkemusikk til en mer elektrisk lyd. Timothée Chalamet spiller Dylan og gir en solid tolkning, selv om filmen ikke graver dypt under overflaten. Regissør James Mangold er mer opptatt av å skildre myten enn å utforske kompleksiteten i Dylans personlighet. Filmen er visuelt imponerende og fylt med tidsriktig musikk, men Dylan-kjennere vil kanskje savne mer substans.
2 måneder siden
En anmeldelse av Wagners «Den flyvende hollender» i Trondheim trekker frem et tynt regikonsept hvor Senta fremstilles som psykotisk, men hvor regissøren ikke lykkes fullt ut med å skape en gripende forestilling om mental sykdom. Scenekunsten er visuelt tiltalende, men regien oppleves som en bortforklaring. Musikalsk sett er det sterke prestasjoner, spesielt fra koret og Mark Stone som Hollenderen, mens Johanni van Oostrum som Senta er mindre overbevisende. Forestillingen som helhet mangler en overordnet fortelling, men gode sangerprestasjoner redder inntrykket.
2 måneder siden
Nettavisens filmanmelder Jon Selås anmelder denne uken Renate Reinsves internasjonale film «A Different Man», en svart komedie der Reinsve fyller sin rolle til perfeksjon. Selås beskriver filmen som morsom, idérik og tankevekkende, og gir den terningkast 5. Han anmelder også barnefilmen «Barna i Sølvgata», som han anbefaler for sin spilleglede, ambisjon og fokus på godhet og samhold. Filmen får terningkast 4.