Artikkelen er en slakt av realityserien «The Baldwins» med Alec Baldwin. Serien beskrives som en katastrofe og en skam for reality-sjangeren, falsk og konstruert.
Alec Baldwin anklages for å være ukomfortabel og desperat etter oppmerksomhet, og for å ha blitt den minst interessante av Baldwin-brødrene.
Anmelderen anbefaler sterkt å ikke se serien, og beskriver den som et offentlig sammenbrudd filmet i sanntid.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer NRK for en skuffende MGP-finale og et «pinlig» forsvar mot kritikken. Finalen beskrives som uferdig og preget av manglende konkurranse, noe som får artikkelforfatteren til å spekulere i om NRK bevisst saboterte for å unngå å arrangere Eurovision. MGP-sjefens forsvar, med henvisning til god stemning i salen, avfeies som irrelevant. Artikkelen etterlyser en mer seriøs satsing på MGP fra NRKs side, med Sverige som et forbilde, og inviterer til en MGP-debatt i Oslo med deltakelse fra NRK og andre MGP-eksperter.
16 dager siden
Artikkelen er en kritisk kommentar til flere TV-reklamer som forfatteren finner å være dumme, fordummende og lite effektive. Spesielt reageres det på reklamer for Toro, Smash og Nidar, hvor budskapet oppfattes som irrelevant eller latterlig. Forfatteren stiller også spørsmål ved bilreklamer som viser lovbrudd og kafferelamer som bruker intime scener for å selge produktet. Kiwireklamen kritiseres også. Konklusjonen er at mange reklamer er så dårlige at de trolig virker mot sin hensikt og heller skader folks kjøpevilje.
16 dager siden
Artikkelen utforsker fascinasjonen for psykiske sammenbrudd i reality-TV, med referanse til Martin Lepperøds erfaringer fra "Spillet" og påstander om mobbing i "Paradise Hotel". Den psykologiske forklaringen er at seere opplever spenning og lettelse over at det ikke er dem selv. Samtidig argumenteres det for at overdreven konsum av drama kan føre til nummenhet og endre det moralske landskapet. Artikkelen oppfordrer til refleksjon over hva vi velger å se på TV og hvordan dette påvirker oss som samfunn, og stiller spørsmål ved underholdningens etiske grenser.
2 måneder siden
Hilaria Baldwin forteller om ektemannen Alec Baldwins psykiske helse etter ulykken på filmsettet i 2021, der Halyna Hutchins døde. Baldwin har fått diagnosen PTSD og overlevelsesskyld. I realityserien «The Baldwins» åpner paret opp om hvordan de har taklet tragedien, og Alec Baldwin beskriver situasjonen som uvirkelig og sier han er lykkeligere når han sover enn når han er våken. Hilaria Baldwin kommenterer også kritikken hun har fått for sin spanske aksent og understreker at hun elsker både engelsk og spansk. I januar saksøkte Baldwin påtalemyndigheten i New Mexico for «ondsinnet rettsforfølgelse og brudd på borgerrettigheter».
1 måned siden
Et klipp der Hilaria Baldwin ber ektemannen Alec Baldwin om å tie under et intervju på rød løper, har spredd seg viralt. Hendelsen skjedde under åpningen av Planet Hollywood i New York, der paret ble intervjuet om sin nye realityserie. Hilaria irettesatte Alec for å ha avbrutt henne, noe som førte til en pinlig situasjon. Alec Baldwin har i etterkant forsvart kona og hevdet at det hele var en spøk, og delt en video på Instagram der Hilaria fleiper med situasjonen. Flere kommentatorer mener imidlertid at paret ikke slipper unna med å prøve å latterliggjøre hendelsen.
1 måned siden
Under rettssaken mot Gjert Ingebrigtsen, anklaget for mishandling, kritiserte Jakob Ingebrigtsen NRK-serien «Team Ingebrigtsen» for å gi en feilaktig fremstilling av familien. Jakob hevdet at serien skjulte kritikkverdige forhold og at familien følte seg utrygge på grunn av fremstillingen. Han mente produksjonen visste mer enn de viste offentligheten. NRK har foreløpig valgt å ikke kommentere påstandene, og viser til kommende vitneforklaringer fra produksjonsselskapene Zacapa og Skofteland Film. Gjert Ingebrigtsens forsvarer mener serien er viktig dokumentasjon, mens politiets manglende etterforskning av serien har blitt kritisert.
28 dager siden
Gjert Ingebrigtsen kritiserer pressen for manglende menneskelige hensyn i dekningen av voldssaken. Han føler seg utsatt for forhåndsdømming og demonisering, noe som påvirker ham og hans familie. Ingebrigtsen beskriver vanskeligheter med å leve et normalt liv på grunn av medietrykket, og mener pressen prioriterer sensasjonsoverskrifter og klikk over hensynet til de berørte.
3 måneder siden
Artikkelen er en kritisk kommentar til TV-programmet «Alle elsker David», der David Eriksen pusser opp. Forfatteren hevder programmet er et eksempel på meningsløs underholdning som fører til intellektuell forflatning, og sammenligner det med andre kjendisrealityserier. Han argumenterer for at seere bør bruke tiden på mer givende aktiviteter som å lese bøker. Forfatteren uttrykker bekymring over folks økende preferanse for lettfordøyelig underholdning og antyder at dette er en trist utvikling.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer NRK-serien «Familien Nerdrum» for å være kjedelig og uten innhold. Serien følger Odd Nerdrum og hans familie, som lever et tilbaketrukket liv med fokus på klassisk kunst og tradisjoner. Familien beskrives som en gruppe ja-mennesker som ikke utfordrer Nerdrums autoritet, noe som fører til mangel på dynamikk og utvikling. Serien sammenlignes med å se maling tørke, og det stilles spørsmål ved hvorfor den har blitt så populær. Det antydes også at familiens kvinnesyn er gammeldags, og at miljøet minner om en sekt.
1 måned siden
Dokumentaren «Devil in the Family: The Fall of Ruby Franke» avslører den grufulle sannheten bak YouTube-familien «8 Passengers», der Ruby Franke fremstilte et tilsynelatende perfekt familieliv. Bak fasaden skjulte det seg grov barnemishandling, som dokumentaren avdekker gjennom tidligere usett materiale og intervjuer med familiemedlemmer. Franke er dømt til fengsel, og hennes ektemann advarer mot farene ved å idealisere influensere og den virkeligheten de presenterer. Saken har fått stor oppmerksomhet og reiser spørsmål om ansvarlighet knyttet til eksponering av barn i sosiale medier.
3 måneder siden
Artikkelforfatteren kritiserer Hans Petter Sjøli i VG for å være nedlatende og overfladisk. Sjøli stempler artikkelforfatteren som ytre høyre uten å referere til konkrete holdninger. Artikkelforfatteren argumenterer for lavere skatt, kutt i offentlig sektor og mindre ikke-vestlig innvandring. Sjølis fremstilling av Danby Chois kamp mot kanselleringskultur avvises som feilaktig. Videre kritiseres Sjøli for å stemple familien Nerdrum som ytre høyre. Artikkelforfatteren fremhever sin egen bakgrunn og ser Sjølis innlegg som et tegn på håp for deres medieprosjekt.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer NRKs program «Helt Ramme sporter» for å være et lavmål i underholdningsbransjen. Spesielt episoden der Nicolay Ramm og Emilie Nereng deltok i et vinmaraton, hvor de løp 42 kilometer og drakk 24 vinglass, får sterk kritikk. De to endte opp med over 2 i promille, og Nereng skadet seg. Forfatteren mener NRK har sviktet sitt samfunnsansvar ved å prioritere seertall over sikkerhet og folkeopplysning. Det problematiseres at programmet blander alkohol og idrett, og det stilles spørsmål ved underholdningsverdien av å se kjendiser ramle rundt i fylla. Artikkelen konkluderer med at NRK har sunket ned på et lavmål.
4 måneder siden
Artikkelen kritiserer reaksjoner på statistikk fra justisminister Emilie Enger Mehl om somaliske innvandrere. Den hevder at ubehagelige fakta om lav yrkesdeltakelse og høy kriminalitet i gruppen blir møtt med anklager om fremmedfrykt, og at dette hindrer en ærlig integreringsdebatt. Spesielt kritiseres SVs Marian Hussein for å være mer opptatt av å bli krenket enn å ta tak i konkrete problemer som negativ sosial kontroll og omsorgssvikt. Forfatteren argumenterer for at ærlighet er nødvendig for reell integrering, selv om det kan være ubehagelig.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer NRK for endringene i «Stjernekamp», som har ført til et betydelig fall i seertall. Skribenten mener programmet har mistet sin sjel og blitt et «dommersirkus» istedenfor et stjerneshow. Kritikken går ut på at NRK forsøker å «TikTok-ifisere» konseptet i jakten på et yngre publikum, noe som går på bekostning av det opprinnelige formatet og de trofaste seerne. Forfatteren oppfordrer NRK til å våkne opp og la «Stjernekamp» være det programmet seerne elsket.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer NRK for endringene i «Stjernekamp», som har ført til et betydelig fall i seertall. Skribenten mener programmet har mistet sin sjel og blitt et «dommersirkus» istedenfor et stjerneshow. Kritikken går ut på at NRK forsøker å «TikTok-ifisere» konseptet i jakten på et yngre publikum, noe som går på bekostning av det opprinnelige formatet og de trofaste seerne. Forfatteren oppfordrer NRK til å våkne opp og la «Stjernekamp» være det programmet seerne elsket.