Artikkelen omhandler Trumps snuoperasjon angående toll på kinesiskproduserte elektronikkvarer. Først ble det meldt at Apple skulle skjermes for tollen, men Trump har senere uttalt at han vil være mer spesifikk om hvilke produkter som skal rammes.
Eksperter mener at dette skyldes massiv lobbyvirksomhet fra teknologiselskaper som Apple, samt press fra republikanere.
En professor uttaler at Trumps uforutsigbare politikk skader amerikanske selskaper og verdensøkonomien, og at land må søke stabile handelsavtaler andre steder.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
15 dager siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps innføring av tollsatser på en rekke varer, inkludert metaller, biler og kinesiske produkter. Tiltakene har ført til global usikkerhet og mottiltak fra flere land, deriblant Kina, EU og Canada. Norsk Industri er bekymret for konsekvensene for norske bedrifter og globale verdikjeder. Trump-administrasjonen har også gitt enkelte unntak og utsettelser, samt truet med ytterligere tollsatser på blant annet trevarer og legemidler. Målet er å flytte produksjon tilbake til USA og redusere landets handelsunderskudd.
20 dager siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps snuoperasjon angående tollpolitikk. Først avviste han en tollpause, for deretter å innføre den. Staben forsøkte å fremstille dette som en genial strategi, men Trump selv innrømmet å ha snudd på grunn av uro i markedene. Handelsrepresentanten ble tatt på sengen da han forsvarte tollene i Kongressen samtidig som de ble reversert. Flere av Trumps støttespillere har kritisert tollpolitikken, og artikkelen konkluderer med at det hele er et stort nederlag for Trump.
22 dager siden
Artikkelen omhandler Trumps tollpolitikk og dens negative innvirkning på verdensøkonomien. Finansminister Stoltenberg beskriver situasjonen som enestående uro. Trumps tollmurer har ført til børsfall globalt, og USAs sentralbanksjef advarer om økt inflasjon og redusert vekst. Eksperter som Eirik Løkke tror ikke Trump vil innrømme feil, men Anders Romarheim påpeker at Trump kan snu raskt og kanskje inngå avtaler for å fremstå som en seierherre. Senator Lindsey Graham, stabssjef Susie Wiles og utenriksminister Marco Rubio nevnes som mulige påvirkere av Trump.
18 dager siden
President Donald Trump har snudd og unntatt smarttelefoner, datamaskiner og annen elektronikk fra den varslede tollen på varer fra Kina. Dette markerer en nedtrapping i handelskrigen mellom USA og Kina, og er fordelaktig for elektronikkgiganter som Apple, som produserer store deler av sine produkter i Kina. Forbrukerne kan også puste lettet ut, da frykten for kraftige prisøkninger på elektronikk reduseres. Beslutningen står i kontrast til tidligere uttalelser fra Trump-administrasjonen om å flytte produksjon av elektronikk tilbake til USA, og kommer kort tid etter at handelsministeren understreket at det ikke ville bli gjort unntak.
28 dager siden
Artikkelen gir en oversikt over USAs president Donald Trumps varslede og innførte tolltiltak, samt mottiltak fra andre land. Trump har varslet toll på en rekke varer, inkludert biler, databrikker og trelast, med mål om å redusere handelsunderskudd og flytte produksjon til USA. Tiltakene har møtt motstand fra blant annet EU, Kina og Canada, som har svart med egne tollsatser. Flere tollplaner er blitt utsatt for å gi rom for forhandlinger, men Trump truer med ytterligere tiltak dersom land samarbeider for å skade USAs økonomi.
3 måneder siden
Donald Trumps økonomiske politikk skaper usikkerhet rundt inflasjon og rentebaner. Økte tollsatser kan føre til høyere priser, men også til at kinesiske varer blir billigere i Norge. Eksperter er uenige om effekten på norske forbrukere, men økt konkurranse kan føre til lavere priser. Trumps politikk kan påvirke Norges Banks rentebeslutninger, og en handelskrig kan føre til dyrere Apple-produkter.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer hvordan Donald Trumps økonomiske politikk kan påvirke Norge. Eksperter peker på at Trumps planer om økte tollsatser kan føre til økt inflasjon og usikkerhet i markedene, noe som kan påvirke Norges Banks rentebeslutninger. Samtidig kan økt konkurranse fra Kina føre til lavere priser på kinesiske biler og elektronikk for norske forbrukere. En potensiell handelskrig kan også føre til at store tilbydere senker prisene for å vinne markedsandeler, men det er en risiko for at enkelte produkter kan bli dyrere dersom Europa svarer med egne tollbarrierer. Det understrekes at Trump vil måtte tilpasse seg næringslivets behov.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer hvordan Donald Trumps økonomiske politikk kan påvirke Norge. Eksperter påpeker at Trumps varslede tollsatser kan føre til økt inflasjon og usikkerhet i markedene, noe som kan påvirke Norges Banks rentebeslutninger. Samtidig kan økt konkurranse fra Kina resultere i billigere kinesiske biler og elektronikk for norske forbrukere. En potensiell handelskrig mellom USA og Kina kan presse prisene på forbruksvarer ned, men det er også en risiko for at enkelte produkter kan bli dyrere. Usikkerheten i markedet kan føre til at norske forbrukere blir mer bevisste på pengebruken og prioriterer hardere.
16 dager siden
USA-børsene åpnet positivt etter tollunntak for smarttelefoner og elektronikk, men oppgangen dempet seg i løpet av dagen. Markedet har vært ustabilt på grunn av Donald Trumps handelskrig og stadige endringer i tollpolitikken. Apple-aksjen opplevde en opptur etter nyheten om tollunntak, men usikkerhet rundt den langsiktige effekten preger markedet. Analytikere understreker at markedet trenger ytterligere tegn på fleksibilitet fra Det hvite hus for å opprettholde oppgangen. Handelskrigen mellom USA og Kina fortsetter med høye tollsatser som i praksis stopper handelen mellom de to landene.
17 dager siden
Donald Trump hevder at ingen «slipper unna» tollkrigen, spesielt Kina, og indikerer at USA gransker hele forsyningskjeden for elektronikk. Han motsier samtidig meldinger fra egne myndigheter om toll-unntak for smarttelefoner og datamaskiner, og insisterer på at disse varene er underlagt eksisterende tollsatser, spesielt den såkalte «fentanyl-tollen». Det hersker stor forvirring rundt de ulike tollsatsene, som kan variere betydelig for ulike kinesiske vareslag.
18 dager siden
Donald Trump har valgt å holde smarttelefoner og annen elektronikk utenfor det nye tollregimet, noe som er gode nyheter for selskaper som Apple og Samsung. Tidligere har det vært spekulert i at handelskrig og flytting av produksjon kan føre til kraftige prisøkninger på elektronikk. Enkelte eksperter har anslått at en iPhone kan koste opp mot 42.000 kroner hvis produksjonen flyttes til USA. Produksjon av databrikker på Taiwan er også unntatt fra toll.
18 dager siden
Smarttelefoner og datamaskiner er unntatt fra Donald Trumps tollregime, ifølge Bloomberg. Dette betyr at teknologigiganter som Apple og Nvidia kan puste lettet ut, og at prisene på produkter som inneholder teknologi som stort sett ikke lages i USA, trolig ikke vil stige så mye. Torgeir Waterhouse i Otte mener dette er viktig for både brukere og leverandører av teknologi, og understreker at prisene ellers ville økt ekstremt. Trump har innført tollregimet for å redusere handelsunderskudd og styrke amerikansk økonomi, men har nylig satt tollsatsene mot alle land unntatt Kina på pause.
27 dager siden
Artikkelen omhandler EUs vurdering av å innføre toll på amerikanske teknologigiganter som svar på Donald Trumps tollpolitikk. Eksperter advarer mot et slikt tiltak, og IKT Norge påpeker Europas store avhengighet av amerikansk teknologi, særlig innen kunstig intelligens. Samtidig viser skylagringstjenesten Jottacloud en økning i antall europeiske kunder siden Trump ble president, noe som indikerer en bevegelse bort fra amerikanske tjenester. Trumps utspill har skapt usikkerhet, og de endelige konsekvensene er fortsatt uklare.
20 dager siden
Donald Trumps nye tollavgifter har skapt forvirring og rammer enkelte land og territorier på uventede måter. Små øysamfunn som Saint Pierre og Miquelon ilegges høye tollsatser basert på eksportoverskudd, mens den ubebodde australske øya Heard straffes for angivelig elektronikkeksport. Samtidig slipper land som Russland, Belarus, Cuba og Nord-Korea unna, noe som ifølge eksperter skyldes Trumps personlige relasjoner og et ønske om å fremme fredsforhandlinger. Kritikere mener systemet er inkompetent og basert på en overdreven fokus på USAs handelsunderskudd.
17 dager siden
Artikkelen utforsker Donald Trumps tollpolitikk og dens innvirkning på verdenshandelen. Trumps mål er å styrke USAs økonomi gjennom høyere tollmurer og å presse handelspartnere til å gi innrømmelser. Dette har ført til handelskrig og negative reaksjoner fra flere land. Eksperter peker på at Trumps strategi kan være et forsøk på å oppnå bedre handelsavtaler, men mange økonomer er skeptiske til om tollmurer vil gjøre USA rikere. Politikken har også skapt bekymring blant republikanere og næringsaktører i USA.