Skuespiller George Clooney og tidligere Fox News-programleder Megyn Kelly er i en offentlig ordkrig etter et intervju Clooney ga til Variety. Clooney, som spiller i Broadway-stykket «Good Night, and Good Luck», avviste Kellys påstand om at han ikke er journalist.
Patti LuPone, som deltok i intervjuet, støttet Clooney med en kommentar om Kellys journalistiske status. Clooney fremhevet også sin erfaring fra konfliktområder som Darfur og Kongo, og stilte spørsmål ved Kellys journalistiske meritter.
Kelly svarte med en elleve minutter lang tirade i sin podkast, hvor hun kritiserte Clooneys politiske engasjement, hans åpne brev til Joe Biden, og stilte spørsmål ved hans motivasjon og karriere. Clooney har foreløpig ikke svart på kritikken fra Kelly.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Donald Trump har gått til angrep på George Clooney etter at skuespilleren kritiserte president Joe Biden i et intervju på «60 Minutes». Trump kalte intervjuet et «puff piece» og Clooney en «annerangs filmstjerne» på sitt sosiale medium Truth Social. Clooney hadde tidligere oppfordret Biden til å trekke seg fra valgkampen. I intervjuet forsvarte Clooney sin avgjørelse med at han hadde sett Biden på nært hold og blitt overrasket. Clooney er for tiden aktuell med en Broadway-forestilling om journalisten Edward R. Murrows kamp mot McCarthy-administrasjonen. Trump har tidligere saksøkt CBS for påstått valgpåvirkning.
24 dager siden
George Clooney gjør sin Broadway-debut i «Good Night, and Good Luck», basert på hans film om Edward R. Murrows kamp mot Joseph McCarthys kommunistjakt. Stykket trekker paralleller til moderne politikk med referanser til Trump og Elon Musk. Noen ser Clooneys engasjement som et tegn på politiske ambisjoner. Anmeldelsene av hans prestasjon er blandet, men stykket fremhever viktigheten av å stå opp mot uvitenhet og intoleranse i både fortid og nåtid.
9 dager siden
George Clooney tar lett på Donald Trumps kritikk etter at presidenten kalte ham en «falsk skuespiller» på sosiale medier. I et intervju med CBS Mornings sier Clooney at han ikke bryr seg om Trumps utspill og understreker at hans oppgave er å fortelle sannheten, ikke å tilfredsstille presidenten. Konflikten startet etter at Clooney i et innlegg i The New York Times oppfordret Joe Biden til å trekke seg som presidentkandidat på grunn av alder. Trump svarte med å angripe Clooney på sin plattform Truth Social, hvor han blant annet hevdet at filmkarrieren hans aldri fungerte. Clooney forklarer videre at han ser det som sin borgerplikt å ytre seg, og at ytringsfrihet også innebærer å tåle kritikk.
1 måned siden
Donald Trump angriper George Clooney etter at skuespilleren kritiserte Trumps syn på pressefrihet i programmet «60 Minutes». Trump kalte Clooney en annenrangs filmstjerne og en mislykket politisk analytiker på Truth Social. Clooney har tidligere vært åpen om sitt politiske engasjement og har kritisert Trump ved flere anledninger, blant annet i «The Late Show with Stephen Colbert». Clooney skapte også overskrifter da han ba Joe Biden om å trekke seg fra presidentvalget.
8 dager siden
George Clooney har farget det grå håret mørkt for å spille hovedrollen i teaterstykket «Good Night, and Good Luck» i New York. Stykket handler om CBS-reporteren Edward R. Murrow og er basert på Clooneys egen Oscar-nominerte film fra 2005. Clooney har også farget øyenbrynene for å ligne nyhetslegenden, men han uttrykker at han hater den nye hårfargen og lengter etter sitt gamle utseende. Han forteller at en fordel med forandringen er at han lettere kan gå uforstyrret på gaten fordi folk ikke kjenner ham igjen. Kona Amal Clooney og deres tvillinger synes det er morsomt, men Clooney selv mener at det å farge håret i hans alder ikke gjør ham yngre. Han har vært grå i det meste av livet siden han begynte å gråne som 25-åring.
2 måneder siden
Under NRK-programmet «Debatten» oppstod en opphetet ordveksling mellom podkaster Ole Asbjørn Ness og stortingsrepresentant Audun Lysbakken (SV) under en debatt om J.D. Vances tale. Programleder Fredrik Solvang måtte gripe inn. AUF-leder Gaute Skjervjø reagerte på debattklimaet og kalte det uverdig. Varaordfører Erling Moe (V) kritiserte Ness for å være provoserende og kunnskapsløs, og mente debatten var mislykket. Kringkastingsrådet har mottatt tolv klager på programmet. Redaksjonssjef Solveig Tvedt forsvarer at ulike stemmer må få komme til orde. Lysbakken mener Ness viste et eksempel på en politisk metode som forgifter debatten.
3 måneder siden
Justin Baldoni, kjent fra «It Ends With Us», har saksøkt New York Times for 2,8 milliarder kroner etter en artikkel som omhandlet konflikten mellom ham og medskuespiller Blake Lively. Lively anklager Baldoni for seksuell trakassering og en svertekampanje, mens Baldoni hevder at avisen har publisert en ensidig fremstilling basert på Livelys uverifiserte påstander. Baldoni viser til SMS-er som angivelig motbeviser Livelys påstander om uanmeldte besøk i hennes trailer. New York Times forsvarer sin artikkel og hevder å ha basert seg på grundig dokumentasjon. Søksmålet kommer etter at konflikten mellom de to skuespillerne ble offentlig kjent, og har ført til en polarisert debatt i sosiale medier.
2 måneder siden
I NRK-programmet «Debatten» oppsto en opphetet konfrontasjon mellom Ole Asbjørn Ness og Audun Lysbakken angående Ukraina og JD Vances tale. Ness forsvarte Vance, mens Lysbakken kritiserte ham og trakk paralleller til Trump. Under debatten angrep Ness Lysbakken og beskyldte ham for å komme med nazi-beskyldninger, noe Nettavisen ikke kunne bekrefte. Lysbakken utfordret Ness til å ta avstand fra Trumps forsøk på statskupp, men Ness nektet å svare direkte. AUF-leder Gaute Skjervø kritiserte debattens nivå. I etterkant fikk både Ness, programleder Fredrik Solvang og programmets mangel på kvinnelige deltakere kritikk i sosiale medier.
2 måneder siden
Brandon Sklenar, skuespiller i «It Ends With Us», uttrykker i et intervju at konflikten mellom medskuespillerne Lively og Baldoni overskygger filmens budskap om vold i nære relasjoner. På spørsmål om han støtter Lively eller Baldoni, svarer Sklenar at han støtter «Team It Ends With Us». Han forteller at han deltok i filmen fordi en nærstående person opplever det samme som karakteren Lily i filmen. Tidligere har Sklenar forsvart Lively mot kritikk i sosiale medier.
2 måneder siden
En ordkrig har oppstått mellom PR-toppene Sigurd Grytten og Hans Geelmuyden etter at Geelmuyden kritiserte Jens Stoltenbergs comeback og hans manglende svar om fremtidig regjeringsdeltakelse. Grytten reagerte sterkt på Geelmuydens bruk av begrepet «narrespill» og mente det minnet om skadelig retorikk fra ytre høyre. Geelmuyden avviser kritikken og understreker at han kun ønsker åpenhet rundt Stoltenbergs planer. Striden har også involvert Civita-leder Kristin Clemet, som har likt Geelmuydens innlegg, men vil ikke kommentere saken direkte.
2 måneder siden
Tidligere NRK-sportsanker Line Andersen kritiserer Dagsrevyen for å ukritisk videreformidle Donald Trumps uttalelser om å gjøre Gaza til et ferieparadis. Trumps forslag om at USA bør ta kontroll over Gaza etter krigen og tvangsflytte befolkningen, har møtt sterk internasjonal kritikk og blir avvist av flere land som urealistisk og et brudd på folkeretten. NRKs utenriksredaktør forsvarer dekningen og mener de har gitt nødvendig kontekst gjennom kommentarer fra utenriksministeren og Midtøsten-korrespondenten. Andersen mener NRK videreformidler Trumps løgn.
1 måned siden
Den norske journalisten Kjersti Flaa ble involvert i en konflikt mellom Blake Lively og Justin Baldoni etter å ha publisert et kritisk intervju med Lively på sin YouTube-kanal. Flaa hadde tidligere opplevd en ubehagelig intervjusituasjon med Lively, og publiseringen av klippet skapte stor oppmerksomhet. Da rykter om en konflikt mellom Lively og Baldoni oppstod, ble Flaa anklaget for å være en del av en svertekampanje mot Lively, noe hun selv avviser bestemt. Denne konflikten har ført til økt popularitet for Flaas YouTube-kanal, hvor hun diskuterer kjendisnyheter, intervjuer og rettssaken mellom Lively og Baldoni. Flaa tjener nå mer på YouTube enn som kjendisjournalist.
1 måned siden
USAs visepresident JD Vance har skapt sterke reaksjoner etter et intervju der han stilte spørsmål ved verdien av fredsbevarende styrker fra land uten nylig krigserfaring, tilsynelatende rettet mot Storbritannia og Frankrike. Uttalelsen har blitt tolket som en fornærmelse mot europeiske soldater som har deltatt i konflikter som Afghanistan og Irak. Kritikken har vært hard, spesielt fra britiske politikere og aviser, som har anklaget Vance for manglende respekt for falne soldater. Vance har forsøkt å moderere sine kommentarer, men har blitt møtt med beskyldninger om å lyve og unngå ansvar for sine opprinnelige uttalelser.
2 måneder siden
NRKs «Debatten» har fått kritikk etter å ha invitert Inyheter-profil Ole Asbjørn Ness til en debatt om Ukraina. Debatten, som tok utgangspunkt i USAs visepresident J.D. Vances tale, eskalerte til en opphetet konfrontasjon mellom Ness og SV-politiker Audun Lysbakken. Kritikere hevder at Ness' deltakelse senket debattnivået, noe som har ført til utbredt misnøye i sosiale medier. Kringkastingsrådet har mottatt flere klager angående sendingen. Programleder Fredrik Solvang har forsvart invitasjonen av Ness ved å fremheve hans bakgrunn og tidligere anerkjennelse, samtidig som han erkjenner at visse deler av debatten var problematiske.
1 dag siden
Fellesforbundet og leder Jørn Eggum reagerer sterkt på NRKs omtale i Dagsrevyen. NRK beklaget senere innslaget som inneholdt påstander de ikke hadde grunnlag for.