Olaug Bollestad, tidligere leder for Kristelig Folkeparti (KrF) og en av partiets tre stortingsrepresentanter, har bekreftet at hun ikke deltar på KrFs landsmøte i Bergen til helgen. Hun gikk av som partileder i august i fjor og har også sagt fra seg gjenvalg til Stortinget.
Bollestad oppgir flere årsaker til fraværet, blant annet at landsmøtet i stor grad skal behandle partiets program for neste stortingsperiode, hvor andre representanter vil overta. I tillegg er hun opptatt med en konfirmasjon lørdag, noe som gjør at hun ikke kan delta.
Dette ville i praksis vært hennes siste landsmøte i aktiv rikspolitikk.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Dag-Inge Ulstein ble lørdag valgt til ny leder for Kristelig Folkeparti (KrF) under et ekstraordinært landsmøte. Han har fungert som partileder siden Olaug Bollestad trakk seg i fjor sommer. Valgkomiteen hadde enstemmig innstilt Ulstein til vervet. Med seg i ledelsen får han nestlederne Ida Lindtveit Røse, som fortsetter, og Jorunn Gleditsch Lossius, som er ny i partiledelsen. Bollestad trakk seg etter påstander om press, noe resten av partiledelsen har avvist. Hun ble takket for sin innsats for partiet.
6 dager siden
KrF sliter med å komme over sperregrensen på fire prosent i meningsmålingene, noe som blir partiets viktigste mål foran valget. Dag-Inge Ulstein har vært partileder siden januar etter at Olaug Bollestad trakk seg under vanskelige omstendigheter i fjor. Partiet har beveget seg mot en tydeligere borgerlig profil og nærmer seg Fremskrittspartiet i flere saker, som EU-skepsis, bevæpning av politiet og redusert kvoteflyktningtak. Landsmøtet i Bergen skal vedta nye programpunkter under temaet «trygghet», men kjønnsdebatten er tonet ned. KrF ønsker å nå unge, konservative velgere, men står overfor utfordringer med å fornye partiet uten dagens stortingsrepresentanter. Ulstein har sagt nei til gjenvalg, noe som kan skape usikkerhet blant velgerne. Partiet fokuserer nå på hjemlige verdier og velgere, samtidig som det tar avstand fra tidligere forsøk på å bevege seg mot sentrum.
4 måneder siden
Valgkomiteen i Kristelig Folkeparti har innstilt Dag-Inge Ulstein som ny partileder etter at Olaug Bollestad trakk seg fra vervet i sommer. Ulstein har fungert som partileder siden Bollestads avgang. Samtidig foreslår komiteen Ida Lindtveit Røse som 1. nestleder og Jorunn Gleditsch Lossius som 2. nestleder. Partiet skal formelt vedta endringene i ledelsen under et møte 25. januar. Valgkomiteens innstilling har vært ventet og ser ut til å ha bred støtte internt i partiet.
3 måneder siden
Dag-Inge Ulstein ble formelt valgt til ny partileder i KrF under et ekstraordinært landsmøte. Han har fungert som leder siden Olaug Bollestad trakk seg i august. Ida Lindtveit Røse ble gjenvalgt som første nestleder. Ulstein uttrykte takknemlighet for tilliten og understreket sin motivasjon for å lede partiet fremover. Han erkjente at partiet har hatt en vanskelig tid, spesielt rundt lederbyttet, men mener de nå er tilbake på rett spor politisk.
3 dager siden
Kristelig Folkeparti markerte sin identitet som et borgerlig, kristendemokratisk parti på sitt landsmøte. Partiet fokuserer på en "tredje vei" med vekt på tradisjonelle familieverdier.
1 måned siden
Senterpartiet har valgt ny ledertrio under landsmøtet i Haugesund. Trygve Slagsvold Vedum ble gjenvalgt som partileder, mens Bjørn Arild Gram og Kjersti Toppe ble valgt som nye nestledere. Gram håper å bli valgt inn i Stortinget til høsten, mens Toppe returnerte etter regjeringsbruddet. I tillegg ble flere nye medlemmer valgt inn i partiets sentralstyre, som representerer ulike fylker i landet.
4 dager siden
KrF-leder Ulstein jobber for å løfte partiet over sperregrensen. Han tror tydelig politikk tiltrekker verdibevisste velgere.
3 måneder siden
NHOs årlige konferanse samlet en rekke næringslivstopper og politikere, men Fremskrittspartiet og deres leder Sylvi Listhaug var fraværende fra hovedscenen. Dette til tross for at Frp er Norges største parti på meningsmålingene. Artikkelen fremhever en internasjonal trend med økende anti-establishment-bevegelser, der Frp er en sentral aktør i Norge. Listhaug har tidligere kritisert NHO for å være for etablert og treg. Det antydes at Listhaug kan bli statsminister etter neste stortingsvalg, noe som vil gi henne en naturlig plass på scenen ved fremtidige arrangementer.
3 måneder siden
Tre profilerte Arbeiderparti-politikere, Raymond Johansen, Ingvild Kjerkol og Terje Aasland, har meddelt at de ikke stiller til gjenvalg til partiets sentralstyre. Dette skjer samtidig som partisekretær Kjersti Stenseng går av. Det er knyttet stor spenning til det kommende sentralstyremøtet, der en ny valgkomité skal foreslås. Det er også usikkerhet rundt partileder Jonas Gahr Støres posisjon, med flere sentrale Ap-folk som ønsker utskifting. Samtidig er det sterke krefter som mener det er feil å bytte partileder så kort tid før valget. Flere andre profilerte politikere, som Marte Mjøs Persen og Mette Nord, er også ferdige i sine verv.
6 dager siden
KrF-leder Dag-Inge Ulstein åpnet partiets landsmøte med en advarsel mot å gjenoppta debatten om EU-medlemskap. Han understreket at Norges sikkerhet først og fremst sikres gjennom Nato og EØS-avtalen, og at en ny EU-debatt vil være splittende og unødvendig. Ulstein la vekt på å fremskynde Langtidsplanen for forsvaret, forenkle militære anskaffelser, øke øvelser og våpenproduksjon i Norge. På skoleområdet ønsker KrF å korte ned skoledagen til finsk nivå, innføre foreldrebetaling for SFO for de rikeste, og øke lærerlønnen med 50 000 kroner. Ulstein takket statsministeren for fastheten i sikkerhetspolitikken og avviste muligheten for at KrF vil delta i en regjering ledet av Frp-leder Sylvi Listhaug. Han fremhevet behovet for et sterkt KrF som kan trekke politikken mot sentrum.
4 måneder siden
Valgkomiteen i Kristelig Folkeparti har innstilt Dag-Inge Ulstein som ny partileder, en beslutning som kommer etter en turbulent høst for partiet. Den formelle vedtakelsen av ledelsesendringene skal finne sted 25. januar. Samtidig er Ida Lindtveit Røse innstilt som ny 1. nestleder og Jorunn Gleditsch Lossius som ny 2. nestleder. Ulstein har fungert som partileder etter at Olaug Bollestad trakk seg fra vervet på grunn av en varslingssak knyttet til hennes lederstil.
3 måneder siden
Ingvild Kjerkol (Ap) trekker seg som leder i Trøndelag Arbeiderparti etter fylkesårsmøtet i mars. Hun understreker at beslutningen er personlig og ikke knyttet til den turbulente situasjonen i partiet, selv om hun erkjenner at partiet er i en alvorlig krise. Kjerkol ble vraket som toppkandidat i Nord-Trøndelag i november og ønsker nå et liv med mindre politisk engasjement etter 30 år som folkevalgt. Hun vil likevel bidra til å bygge opp partiet igjen, men uten store forpliktelser. Kjerkol unngår å svare på spørsmål om tillit til partileder Jonas Gahr Støre, men påpeker at partiet må gjøre endringer for å gjenvinne tillit.
3 måneder siden
Marte Mjøs Persen har meddelt at hun ikke stiller til gjenvalg som fylkesleder i Vestland Arbeiderparti. Hun planlegger å søke sivile jobber fra høsten og ønsker nye utfordringer. Avgjørelsen kommer etter et turbulent år, der hun ble vraket fra stortingslisten i Hordaland Ap. Persen, tidligere ordfører i Bergen og statsråd, ba senere delegatene om å støtte Lubna Jaffery som toppkandidat. Jaffery ble valgt som førstekandidat for Hordaland Ap. Vestland Ap skal avholde sitt årsmøte i begynnelsen av mars. Persens avgang følger kort tid etter at Ingvild Kjerkol meldte sin avgang som leder i Trøndelag Ap.
1 måned siden
Høyre avholdt nylig sitt landsmøte hvor flere viktige vedtak ble fattet. Selv om landsmøtet trosset partiledelsen i spørsmålet om EU-medlemskap, understreker Erna Solberg at partiet fortsatt vil jobbe aktivt for EU. Blant de sentrale vedtakene er nedsettelse av en sykefraværskommisjon, obligatorisk militær motstandskurs for 18-åringer, og forsterket grensekontroll mot Russland. Partiet ønsker også å fjerne formuesskatten på arbeidende kapital og konsekvensutrede olje- og gassleting i nordområdene. Andre vedtak inkluderer bevæpning av politiet og en mulig fartsgrense på 120 km/t på egnede veier.
5 dager siden
Kristelig Folkeparti (KrF) står overfor utfordringer før valgkampen, preget av økt konfliktnivå i verdipolitikken og et uklart fiendebilde. Partiet har blitt tydeligere på temaer som kjønn, seksualitet og familiepolitikk, men dette har skapt splittelse og gjort det vanskeligere å tiltrekke seg bredere velgergrupper. KrF har hatt en jevn nedgang i oppslutning og medlemsmasse over tid, og er i dag mer regionalt enn nasjonalt forankret. Den nye ledelsen under Dag Inge Ulstein forsøker å balansere mellom tydelig verdimønstring og å unngå å bli oppfattet som en kulturkrig. Familiepolitikken er sentral i partiets strategi for å utvide velgergrunnlaget, men det er usikkert om dette vil snu nedgangen. KrF må ta klare valg og stå samlet for å lykkes i valgkampen.