Høyre opplever en vanskeligere vei mot valgseier etter at Frp har kapret velgere og Støre har samlet sentrum.
Partiet har lansert en ny strategi om å være «pur kjedelig» og fokusere på sakspolitikk fremfor slagord, i et forsøk på å appellere til velgere som ønsker alvor i turbulente tider.
Samtidig sliter Høyre med å engasjere unge velgere og tydeliggjøre sin rolle i et endret politisk landskap, hvor konkurransen om å fremstå som mest fornuftig er stor.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Høyres utfordringer i valgkampen, der Erna Solberg møter økt press etter Aps fremgang. Solberg forsøker å fremstå avslappet gjennom medieopptredener, men partiet sliter med å definere en tydelig profil og spisse sin politikk. Aps fokus på utenrikspolitikk skaper en utfordring for Høyre, spesielt for Sylvi Listhaug. Artikkelen antyder at Høyre vurderer å endre strategi, inkludert å ta selvkritikk og slutte å være så ansvarlige, for å vinne tilbake velgere. Solberg må finne nye måter å engasjere velgerne på, utover tradisjonelle temaer.
22 dager siden
En fersk måling fra NRK viser et dødt løp mellom de rødgrønne og de borgerlige partiene, med MDG i vippeposisjon. Både Arbeiderpartiet og Høyre satser på å fremstå som trygge og erfarne styringspartier i valgkampen. Målingen indikerer endringer i styrkeforholdet innad i blokkene, der Ap vinner velgere fra partier som ikke ønsker Solberg som statsminister, mens Høyre mister velgere til Frp. Flere partier kjemper for å passere sperregrensen, noe som gjør situasjonen kompleks og kan føre til vanskeligheter med å danne en stabil flertallsregjering.
2 måneder siden
Høyre opplever en dramatisk nedgang på meningsmålingene, og mister velgere til både Fremskrittspartiet og et revitalisert Arbeiderparti under Jonas Gahr Støre. Støres nylige regjeringsendringer har gitt Arbeiderpartiet et markant oppsving, mens Erna Solbergs tillit som statsminister er svekket. Det borgerlige flertallet er borte, og flere partier sliter med å holde seg over sperregrensen. Høyre står overfor store utfordringer med å finne tilbake til en tydelig profil og gjenvinne velgernes tillit før valget.
5 dager siden
Kristelig Folkeparti (KrF) står overfor utfordringer før valgkampen, preget av økt konfliktnivå i verdipolitikken og et uklart fiendebilde. Partiet har blitt tydeligere på temaer som kjønn, seksualitet og familiepolitikk, men dette har skapt splittelse og gjort det vanskeligere å tiltrekke seg bredere velgergrupper. KrF har hatt en jevn nedgang i oppslutning og medlemsmasse over tid, og er i dag mer regionalt enn nasjonalt forankret. Den nye ledelsen under Dag Inge Ulstein forsøker å balansere mellom tydelig verdimønstring og å unngå å bli oppfattet som en kulturkrig. Familiepolitikken er sentral i partiets strategi for å utvide velgergrunnlaget, men det er usikkert om dette vil snu nedgangen. KrF må ta klare valg og stå samlet for å lykkes i valgkampen.
6 dager siden
KrF sliter med å komme over sperregrensen på fire prosent i meningsmålingene, noe som blir partiets viktigste mål foran valget. Dag-Inge Ulstein har vært partileder siden januar etter at Olaug Bollestad trakk seg under vanskelige omstendigheter i fjor. Partiet har beveget seg mot en tydeligere borgerlig profil og nærmer seg Fremskrittspartiet i flere saker, som EU-skepsis, bevæpning av politiet og redusert kvoteflyktningtak. Landsmøtet i Bergen skal vedta nye programpunkter under temaet «trygghet», men kjønnsdebatten er tonet ned. KrF ønsker å nå unge, konservative velgere, men står overfor utfordringer med å fornye partiet uten dagens stortingsrepresentanter. Ulstein har sagt nei til gjenvalg, noe som kan skape usikkerhet blant velgerne. Partiet fokuserer nå på hjemlige verdier og velgere, samtidig som det tar avstand fra tidligere forsøk på å bevege seg mot sentrum.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Høyres utfordrende situasjon i norsk politikk. Etter å ha sett Arbeiderpartiet slite, befinner Høyre seg nå i en vanskelig posisjon med Frp som største parti på høyresiden, og Jens Stoltenbergs retur som styrker Ap. Erna Solbergs aksjeskandale har også bidratt til usikkerhet. Senterpartiets uttreden fra regjeringen gir Ap muligheten til å markere egen politikk, mens Stoltenbergs tilstedeværelse kan overbevise usikre Ap-velgere. Høyre må nå aktivt jobbe for å unngå å bli oversett og utfordre både Ap og Frp for å vinne tilbake velgere.
1 måned siden
Høyre opplever lave meningsmålinger og får 16,3 prosent i Nettavisens ferske måling, en liten fremgang fra krisetallene i februar, men fortsatt historisk lavt. Partiet mister velgere til Frp, som nå er større enn Høyre. Til tross for de dårlige tallene er det et knappest mulig borgerlig flertall på målingen, mye grunnet at Venstre er over sperregrensen. Valgforsker spekulerer i at Erna Solberg kan gå av som partileder hvis Høyre får et dårlig valgresultat. Solberg selv fokuserer på den alvorlige situasjonen verden står i, og behovet for å styrke Norge.
1 måned siden
En fersk meningsmåling viser at Frp er på vei ned etter en periode som landets største parti. Arbeiderpartiet fortsetter sin fremgang, mens Senterpartiet sliter med rekordlav lojalitet blant sine velgere, og mister velgere til flere partier, inkludert Ap. Høyre opplever en forventet oppgang og har som mål å bli større enn Frp ved stortingsvalget. Målingen indikerer borgerlig flertall, selv om Frp ikke rekrutterer like mange velgere fra Høyre som tidligere.
1 måned siden
En ny måling viser at Arbeiderpartiet går tilbake, og at det nå er dødt løp mellom blokkene i norsk politikk. Ap stjeler velgere fra flere partier, men mister det solide flertallet de hadde i februar. Frp gjør det bra, spesielt blant menn og yngre velgere, mens Sp sliter etter regjerings-exiten. Listhaug (Frp) mener målingen viser at mange ønsker en ny politisk kurs, mens Brenna (Ap) sier partiet skal styre Norge trygt i usikre tider. Valgforsker peker på at sperregrensen kan avgjøre valget.
4 måneder siden
Arbeiderpartiet står overfor en dyp krise med en oppslutning på 18,9 % i VGs desembermåling, noe som likevel er en forbedring fra tidligere målinger på rundt 14 %. Partiet mister velgere til både Frp og Høyre, og interne konflikter skaper ytterligere utfordringer for statsminister Jonas Gahr Støre. Regjeringspartner Senterpartiet opplever også en kraftig tilbakegang, med kun 30 % av tidligere velgere som fortsatt støtter partiet. Samtidig har Frp stabilisert seg som landets største parti, med høy lojalitet blant sine velgere. Høyre, derimot, har hatt en svak nedgang gjennom året, men er fortsatt marginalt større enn Arbeiderpartiet.
2 måneder siden
Høyre opplever sin svakeste måling som parti siden 2021, med en oppslutning på 18,9 prosent. Dette skjer samtidig som Arbeiderpartiet går forbi Høyre på målingen. Frp er nå landets største parti med 25,1 prosent. Senterpartiet styrker seg også markant og får sin beste måling på tre år. Målingen viser at Høyre mister velgere til Frp, mens Senterpartiet ser ut til å dra nytte av regjeringsdramaet. Til tross for et borgerlig flertall på målingen, kan det bli jevnt ved valget, spesielt hvis Venstre havner under sperregrensen.
4 måneder siden
En ny meningsmåling viser et tydelig skifte på høyresiden i norsk politikk, der Frp nå er det største partiet, foran Høyre. Frps fremgang skyldes i stor grad velgere som tidligere stemte på regjeringspartiene og Høyre. Målingen indikerer at Frp ville fått flere representanter på Stortinget enn Høyre, KrF og Venstre til sammen. Høyre har opplevd en betydelig tilbakegang siden første halvår 2023, og en redaktør mener partiet har vært for passive. Samtidig ser man endringer på venstresiden, der SV går tilbake og Rødt går frem. Statsminister Støre ser likevel en mulighet i Frps fremgang til å tydeliggjøre politiske forskjeller.
1 måned siden
Artikkelen analyserer Senterpartiets strategi om å bruke EU-motstand for å vinne tilbake politisk innflytelse etter en periode med nedgang. Sp håper å gjenta suksessen fra 1990-tallet ved å mobilisere velgere mot EU. Både Ap og Høyre er forsiktige med å engasjere seg i en ny EU-debatt, av frykt for splittelse. Artikkelen fremhever at EU-medlemskap er et komplekst spørsmål som krever en nyansert tilnærming, men at Sp ensidig fremmer nei-argumenter. Frp må balansere sin EU-motstand med hensyn til industrien og EØS-avtalen.
3 måneder siden
Høyre-leder Erna Solberg er under press etter fallende meningsmålinger og Frps fremgang. Hun mener Høyre er et mer moderat alternativ og tilbyr bedre og mer helhetlige løsninger enn Frp, selv om velgerne nå signaliserer ønske om en kursendring. Solberg er mer opptatt av langsiktige løsninger enn å jage velgerne. Hun tror ikke nødvendigvis at Frps Sylvi Listhaug blir statsminister selv om Frp blir størst, da det er den statsministerkandidaten som samler flest stemmer bak seg som vil få jobben. Solberg mener det viktigste nå er å bedre næringslivets vilkår, spesielt gjennom å redusere skatten på privat eierskap. Hun vil ikke endre klimapolitikken, men mener Høyre har en annen tilnærming enn dagens regjering.
1 måned siden
Senterpartiet sliter med dårlige meningsmålinger og risikerer å miste profilerte politikere. Partiet ser en mulighet i den økende EU-debatten, etter Høyres landsmøtevedtak om å jobbe for EU-medlemskap. På landsmøtet i Haugesund understreket Trygve Slagsvold Vedum partiets motstand mot EU og fremhevet Senterpartiet som en garantist for norsk selvbestemmelse. Vedum hyllet Anne Enger som et ideal og bekreftet partiets ambisjon om å kjempe for sine saker i regjering. Han kritiserte også høyresiden og understreket partiets engasjement for velferdsstaten og nasjonal kontroll.