Svensker siktet for drapstrusler mot mann i Oslo
To svenske menn er siktet for grove drapstrusler mot en mann i Oslo. Politiet etterforsker saken og ser på mulige koblinger til svenske kriminelle nettverk.
To svenske menn er siktet for grove drapstrusler mot en mann i Oslo. Politiet etterforsker saken og ser på mulige koblinger til svenske kriminelle nettverk.
To svenske statsborgere er siktet for å ha fremsatt grove drapstrusler mot en mann i 40-årene i Oslo. Mennene, som er barndomskamerater med folkeregistrert adresse i Stockholm, ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. En 34 år gammel mann ble varetektsfengslet i én uke med restriksjoner, mens en 29 år gammel mann ble løslatt. Begge nekter straffskyld.
Politiet, representert ved politiinspektør Marte Heggeli, bekrefter at de etterforsker saken og undersøker mulige tilknytninger til svenske kriminelle nettverk. Ifølge VGs opplysninger mener politiet at truslene kan være knyttet til inndrivelse av gjeld. De siktede skal ha oppsøkt sykehuset der den fornærmede mannen nylig hadde vært innlagt.
Hendelsen som førte til pågripelsene skal ha skjedd på Anker hotell i Oslo lørdag 3. mai. En norsk mann ble også siktet, men ble tidlig løslatt.
Marte Heggeli
Sohbat Arshad
Javeed H. Shah
Marijana Lozic
Lars Leversen
Oslo politidistrikt
Oslo tingrett
VG
Anker hotell
Oslo
Stockholm
Sverige
Norge
India og Pakistan inngikk en umiddelbar våpenhvile etter en periode med trefninger i Kashmir, en avtale USAs president Trump hevdet USA meglet frem. Kort tid etter ble det imidlertid rapportert om gjensidige rakettangrep mellom de to atommaktene. Pakistan hevder India angrep militærbaser, mens India bekrefter angrep mot mål i Pakistan. Konflikten har eskalert den siste tiden, og G7-landene oppfordrer til dialog.
Tysklands, Frankrikes, Storbritannias og Polens ledere møtte Ukrainas president Zelenskyj i Kyiv for å diskutere en 30-dagers våpenhvile. Initiativet følger et tidligere forslag fra USAs president Trump. Ukraina har erklært seg villig til en betingelsesløs våpenhvile, mens Russland krever stans i vestlige våpenleveranser. De europeiske lederne oppfordrer Russland og USA til å godta våpenhvilen for å muliggjøre fredssamtaler.
USA og Kina har innledet handelsforhandlinger i Sveits, de første siden Donald Trump ble president. Målet er å løse handelskonflikten preget av høye tollsatser som har påvirket begge lands økonomier negativt. Kina har anklaget USA for å skape risiko for verdensøkonomien. Begge parter ønsker å redusere tollen, men en løsning anses som utfordrende. President Trump har antydet åpenhet for tollreduksjon.
Norske myndigheter nærmer seg en avgjørelse om kjøp av fem til seks nye fregatter, en investering estimert til rundt 125 milliarder kroner. Skipene skal erstatte dagens fregatter og primært overvåke russisk aktivitet langs norskekysten. Fire land – Storbritannia, Frankrike, Tyskland og USA – konkurrerer om kontrakten. Leveransetid, kostnader, strategisk samarbeid og fordeler for norsk industri er sentrale vurderingskriterier.
En varslet intensivert israelsk militæroffensiv på Gazastripen møter sterk kritikk internt i Israel, spesielt fra familier til israelske gisler. Kritikere, inkludert pårørende og en rabbiner, frykter offensiven vil prioritere militære mål over redning av gisler, og at en våpenhvile og gisselavtale er eneste vei for å få dem hjem i live. Det israelske militæret har ifølge Haaretz advart om at gislene risikerer å dø av sult.
En føderal dommer har midlertidig stanset president Trumps planer om masseoppsigelser i amerikanske departementer, med begrunnelse om manglende lovhjemmel. Samtidig har Trump bedt om en prosess for å innføre 100 prosent toll på utenlandsk film, noe som skaper usikkerhet i den globale filmbransjen. Norsk filminstitutt frykter negative konsekvenser for filmøkonomi og finansiering.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!