
Julebrunost: Mer sukker, høyere pris – ekspert advarer
1 artikkel
9 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...

1 artikkel
9 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Julebrunosten, som rives vekk fra hyllene, inneholder 41 prosent sukker, 30 prosent mer enn vanlig brunost, og koster 16 prosent mer. Professor Birger Svihus ved NMBU anbefaler ikke julevarianten grunnet det høye sukkerinnholdet, og Tine forklarer prisforskjellen med flere råvarer.
Julebrunosten inneholder 41 prosent sukker, som er drøyt 30 prosent mer enn i vanlig Gudbrandsdalsost.
Professor Birger Svihus ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet fraråder julebrunosten grunnet det høye sukkerinnholdet og anbefaler originalen.
Julebrunosten koster 64,90 kr for 0,5 kg, 16 prosent mer enn vanlig brunost, og lages kun med kumelk og fløte.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!