Regjeringen foreslår en ny matsvinnlov som pålegger butikker å sette ned prisene på matvarer som nærmer seg utløpsdato, og aktivt markedsføre disse. Loven omfatter også krav til matindustrien og grossister om å donere overskuddsmat.
Alle virksomheter som produserer, omsetter eller serverer mat må gjennomføre aktsomhetsvurderinger for å redusere matsvinn.
Loven skal bidra til å redusere CO2-utslippene med over 1,2 million tonn fram mot 2030, og målet er å halvere matsvinnet innen 2030.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
5 måneder siden
NRK
6 måneder siden
NRK
3 måneder siden
Nettavisen
6 måneder siden
NRK
6 måneder siden
e24
2 måneder siden
e24
2 måneder siden
TV2
4 måneder siden
Nettavisen
2 måneder siden
VG
4 måneder siden
Nettavisen
2 måneder siden
Nettavisen
1 måned siden
TV2
3 måneder siden
Nettavisen
3 måneder siden
TV2
2 måneder siden
Nettavisen