Kongehuset beklager etter at en finsk langrennsløper reagerte på manglende garderobeplass under ski-VM i Trondheim. Jasmi Joensuu hevdet at kvinner måtte skifte i samme garderobe som menn fordi kongen hadde overtatt kvinnegarderoben.
Kongehuset bekrefter at de brukte en garderobe på stadion, men beklager dersom dette har skapt problemer for utøverne. En polsk utøver bekrefter også garderobesituasjonen.
VM-sjef Åge Skinstad sier det fantes andre garderober i nærheten og mener kongehuset ikke har gjort noe galt.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Den finske VM-løperen Jasmi Joensuu uttrykker sin frustrasjon over mangelen på garderobefasiliteter for kvinnelige utøvere under VM i Trondheim. Hun retter kritikk mot den norske kongefamilien, og antyder at de har tatt i bruk kvinnenes garderobe. VM-sjef Åge Skinstad bekrefter at en garderobe har vært stengt, men ønsker ikke å kommentere årsaken til dette, eller om kongefamilien var involvert.
1 måned siden
Jasmi Joensuu er svært kritisk til forholdene under lagsprint-kvalifiseringen i ski-VM i Trondheim. Hun reagerer spesielt på mangelen på tilgjengelige garderober for kvinnelige utøvere, og antyder at kongefamilien prioriteres. VM-sjef Åge Skinstad bekrefter at en garderobe har vært stengt, men vil ikke kommentere årsaken eller avkrefte om den var reservert for de kongelige. Flere utøvere slet med å finne et sted å skifte etter rennet på grunn av de vanskelige værforholdene.
2 måneder siden
Det internasjonale skiforbundet (FIS) har formelt bedt Norges Skiforbund om en unnskyldning etter at sportssjef Ivar Stuan kritiserte deres kontrollører under et arrangement i Seefeld. Stuan mente at norske utøvere ble urettferdig behandlet. FIS reagerer også på påstander om upassende oppførsel fra norske trenere overfor kontrollørene. Skiforbundet jobber med et svar til FIS, men har foreløpig ikke bestemt seg for om de vil beklage. Stuan har beklaget sin ordbruk i etterkant, men står fast på at selve kontrollene er problematiske og bør diskuteres.
1 måned siden
Norges hoppsjef Jan-Erik Aalbu har innrømmet at det norske hopplandslaget har jukset under ski-VM i Trondheim. Innrømmelsen kommer etter at flere utøvere ble diskvalifisert i storbakkerennet og lagkonkurransen. Aalbu forklarer at støtteapparatet bevisst sydde inn en forsterket tråd i hoppdressene, i strid med reglementet. Han beklager handlingen overfor konkurrenter, utøvere, sponsorer og publikum. Det internasjonale skiforbundet (FIS) har startet granskning av saken, og Aalbu lover at det vil få konsekvenser. Han avviser at lignende juks har forekommet tidligere. Aalbu antydet først at misunnelige konkurrenter sto bak avsløringen.
3 måneder siden
Landslagssjef i langrenn, Ulf Morten Aune, beklager sterkt etter massiv kritikk av uttaket til verdenscuprennene i Les Rousses. Kritikken kom fra flere hold, inkludert utøvere som ikke fikk delta, og gikk på at kvotene ikke ble fylt og at uttaket ikke var i tråd med Norges Skiforbunds sesonginformasjon. Aune tar på seg ansvaret for den dårlige kommunikasjonen og innrømmer at det ble sendt for få løpere til rennene i Frankrike. Han legger seg flat og sier at de jobber med å forbedre håndteringen av lignende situasjoner i fremtiden.
1 måned siden
Hopplandslagstrener Magnus Brevig beklager hendelsene under ski-VM i Trondheim, etter at det norske laget ble tatt for juks. Uttalelsen kommer etter at hopp-leder Jan-Erik Aalbu innrømmet bevisst juks med hoppdressene, noe som førte til diskvalifikasjon av Johann Andre Forfang og Marius Lindvik. Brevig ønsker å gi en mer utfyllende forklaring, men vil først diskutere saken med sin arbeidsgiver. Jukset ble avslørt da renndirektør Sandro Pertile bekreftet at det var funnet ureglementerte elementer i sømmene på dressene.
1 måned siden
Etter dresskandalen under ski-VM har flere hoppeksperter rettet sterk kritikk mot de norske hopperne Marius Lindvik og Johann André Forfang. Sven Hannawald, Martin Schmitt, Andreas Goldberger og Werner Schuster uttrykker skepsis til forklaringene om at utøverne ikke var klar over manipuleringen av hoppdressene. Ekspertene mener det er usannsynlig at hopperne ikke merket endringene i dressene, og antyder at nordmennene kun innrømmer det som kan bevises. Samtidig har Norges trener Magnus Brevig og Adrian Livelten innrømmet at de bevisst manipulerte dressene, noe de beklager.
4 måneder siden
Therese Johaug fikk et gult kort etter fellesstarten i Toblach for å ha staket i en teknisk sone der diagonalgang var påbudt. Johaug reagerer på at FIS endret den tekniske sonen for herrenes løp etterpå. Hun mener at juryen erkjente en feil ved å flytte sonen, og at reglene burde være like for kvinner og menn. Johaug aksepterer sitt gule kort, men er uenig i at reglene endres for herrene. Hun vil forsøke å få slettet kortet.
1 måned siden
Kulturminister Lubna Jaffery og idrettspresident Zaineb Al-Samarai reagerer kraftig på at det norske hopplaget jukset under ski-VM i Trondheim. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu har innrømmet at utøvere bevisst manipulerte draktene til utøverne Marius Lindvik og Johann Forfang under rennet i storbakken. Jaffery kaller hendelsen uakseptabel og frykter at den vil overskygge resten av mesterskapet. Al-Samarai er skuffet og understreker at regelbruddet må få konsekvenser, da det skader norsk idretts omdømme. Begge forventer at Norges Skiforbund tar saken på alvor og gjenoppretter tilliten.
1 måned siden
Det internasjonale skiforbundet (FIS) gransker alle norske hoppmedaljer fra ski-VM etter at flere hoppere ble diskvalifisert for manipulering av dressene. Hopplegenden Bjørn Wirkola kaller saken en fillesak og uttrykker bekymring for at strenge utstyrskontroller ødelegger idrettsgleden. Hopplandslaget har innrømmet å ha jukset med dressene til Marius Lindvik og Johann André Forfang for å gi dem en fordel. Wirkola, som fulgte VM på TV, er skuffet over utviklingen, men mener likevel Norge bør være stolte over arrangementet i Trondheim.
1 måned siden
Adrian Livelten, hopplandslagets «skredder», beklager overfor Marius Lindvik og Johann Forfang etter hoppdress-skandalen. Livelten og hopptrener Magnus Brevig er suspendert fra sine stillinger etter et møte med Skiforbundet. Livelten uttaler at han angrer på handlingene og aksepterer suspensjonen, og vil samarbeide med granskingen. Det kommer frem at tre trenere var involvert i beslutningen om å endre på hoppdressene. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu vil ikke spekulere i om det kommer flere suspensjoner.
10 timer siden
NRK beklager at de kringkastet alvorlige anklager mot Fellesforbundets leder Jørn Eggum. Fellesforbundet sier de ikke fikk mulighet til å svare før påstandene ble fremsatt.
1 måned siden
Artikkelen omhandler hoppdress-skandalen under ski-VM, der Norge innrømmet å ha tuklet med dressene til utøverne Marius Lindvik og Johann André Forfang. Dette førte til at Lindvik mistet sin sølvmedalje. Hoppsjefen beklaget, men artikkelen uttrykker skepsis til at dette er første gangen det har skjedd. Jan-Erik Aalbu vurderer konsekvenser for landslagstrener Magnus Brevig, som først nektet for juks. FIS har startet gransking av norsk hopp og kombinert, og utenlandske nasjoner mistenker nå at norsk suksess skyldes ulovligheter. Artikkelen kritiserer også fokuset på utstyr i hoppsporten, der nasjoner spionerer på hverandre.
1 måned siden
Under ski-VM i Trondheim har Norge blitt rammet av en skandale etter avsløringer om juks med hoppdressene. Kulturminister Lubna Jaffery har reagert sterkt og krever full åpenhet for å avdekke om dette er en enkeltstående hendelse eller et mer utbredt problem. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu har innrømmet juks og beklaget hendelsen. Det internasjonale skiforbundet (FIS) har igangsatt en granskning. Erna Solberg understreker at Norge skal være et foregangsland for fair play og forventer at idretten tar ansvar og rydder opp i situasjonen.
3 måneder siden
Landslagssjef Ulf Morten Aune beklager etter massiv kritikk av uttaket til verdenscupen i Les Rousses. Kritikken kom fra eksperter og utøvere som mente at Skiforbundet ikke hadde fylt opp kvoten, og at uttaket ikke var i tråd med sesonginformasjonen. Aune innrømmer dårlig kommunikasjon og at sesonginformasjonen ikke ble fulgt. Han forklarer at uttaket var basert på å la VM-aktuelle løpere konkurrere mot hverandre i NM, og at de derfor ikke fylte opp kvoten. Aune avviser imidlertid at uttakssystemet minner om Sovjet-tiden, og viser til at mange utøvere utenfor elitelag har fått delta i verdenscupen.