Lena Danielsen (54) saksøker sin tidligere arbeidsgiver PSS Securitas etter å ha blitt oppsagt fra sin stilling som vekter og instruktør. PSS Securitas mener Danielsen har opptrådt illojalt ved å forsøke å rekruttere en kollega til et konkurrerende firma, og legger frem et lydopptak som bevis.
Danielsen avviser anklagene og hevder at samtalen var uformell og at hun ikke forsøkte å rekruttere kollegaen. Hun mener den reelle årsaken til oppsigelsen er at hun hadde varslet ledelsen om upassende oppførsel fra en annen ansatt.
Partene er uenige om hvorvidt det dreier seg om en rettmessig oppsigelse eller en avskjed, noe som vil påvirke Danielsens rett til oppsigelsestid og erstatning. Saken skal behandles i retten, hvor Danielsen krever erstatning for tapt arbeidsfortjeneste og mener hennes fremtidige jobbmuligheter er svekket.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Kommunikasjonsbyrået Apriil er saksøkt av to tidligere ansatte. Susanne Yndestad Svendsen, som i offentlige registre står oppført som daglig leder, mener hun kun var kunstnerisk leder og saksøker selskapet for usaklig oppsigelse. Hun avviser at hun var daglig leder og dermed ansvarlig for selskapets underskudd. Apriil på sin side mener hun var daglig leder fra februar 2024. En annen tidligere ansatt har også saksøkt selskapet angående permittering. Styrelederen i Apriil avviser Svendsens fremstilling og ser frem til at saken behandles i retten.
4 måneder siden
Etter Flyrs konkurs i 2023 ble sensitive opplysninger om over 400 ansatte lekket som følge av en menneskelig feil fra bostyret. Datatilsynet har konkludert med at dette var et brudd på personvernregelverket. Fire tidligere ansatte, representert av advokat Linnéa Tereza Karlberg fra Danielsen & Co, har varslet søksmål mot bostyret og advokatfirmaet Kvale. De krever 100.000 kroner hver i oppreisning, med henvisning til brudd på GDPR og frykt for misbruk av data. Kvale bestrider ansvaret, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere etter søksmålsvarselet.
1 dag siden
TV 2 har publisert lydopptak som angivelig viser Fellesforbundets leder Jørn Eggum i direkte forhandlinger om en sluttavtale med sin tidligere elskerinne Merethe Solberg. Dette skjer etter at Solberg ble avskjediget fra sin lederstilling i forbundet.
1 dag siden
En artikkel belyser situasjonen rundt Fellesforbundets leder Jørn Eggum og tidligere styremedlem Merethe Solberg. Saken involverer et tidligere forhold, Solbergs fjerning fra styret og påstander om dårlig arbeidsmiljø og manglende saksbehandling.
2 dager siden
Alvorlige anklager rettes mot Jørn Eggum, favoritt til å bli ny LO-leder. Saken omhandler hans håndtering av en tidligere seksuell partner som mistet sin stilling som tillitsvalgt.
1 måned siden
En kvinne i 50-årene er tiltalt i Salten og Lofoten tingrett for å ha publisert videoer på nett som identifiserer og kritiserer ansatte i barne- og ungdomspsykiatrien (BUP). Bakgrunnen er en barnefordelingssak hvor kvinnen er nær slektning av barnet. Videoene inneholder lydopptak av samtaler med barnet og personlige opplysninger. Den BUP-ansatte forteller at hun følte seg utrygg og invadert etter publiseringen. Kvinnens forsvarer hevder at tiltalen er et alvorlig angrep på ytringsfriheten, og at kritikk av offentlig myndighetsutøvelse må tåles. Aktor understreker at retten skal vurdere om delingen av videoene er straffbar, uavhengig av barnefordelingssaken. Det er satt av fem dager til rettssaken, og det vil bli fremsatt krav om oppreisningserstatning.
1 måned siden
En kvinne i 50-årene fra Nordland er tiltalt for hensynsløs adferd etter å ha publisert videoer på sosiale medier der hun henger ut en ansatt i BUP. Bakgrunnen for saken er en tvist om barnefordeling, der kvinnen la ut skjulte lydopptak av samtaler med barnet, samt navn og bilder av BUP-ansatte. Aktor mener kvinnen har krenket offentlige ansatte og oppfordret til hat, og krever 120 dagers fengsel, hvorav 60 dager betinget, samt et forbud mot bruk av sosiale medier i tre år. Kvinnens forsvarer hevder hun ikke er skyldig og at hun har holdt seg innenfor ytringsfrihetens rammer. Barnefaren har også anmeldt kvinnen for å ha delt intime detaljer om barnet i videoene.
4 måneder siden
Eilef Stange, tidligere toppsjef i Gasnor, krever millionerstatning fra biogasselskapet Renevo etter å ha blitt avsatt som administrerende direktør via e-post. Stange hevder han ble lovet stillingen, men selskapet benekter dette og mener han tok seg til rette. Striden har havnet i retten, hvor Stange krever erstatning for fremtidig inntektstap. Biogassanlegget har hatt store problemer med lukt, økonomi og produksjon, og Stange måtte selv betale ansattes lønn. Stange var tidligere direktør for Gasnor, som eier Renevo, og var også styreleder i Renevo. Rettssaken er avsluttet, men dom er ennå ikke avsagt.
23 dager siden
EL og IT forbundet har saksøkt Storm Elektro for angivelig ulovlig bruk av innleid arbeidskraft på et byggeprosjekt ved Universitetet i Oslo. Forbundet mener Storm Elektro, i samarbeid med North Personnel, omgår forbudet mot innleie ved å midlertidig ansette elektrikere. Statsbygg, som er byggherre, håper på en løsning gjennom forhandlinger. OneCo, som er hovedentreprenør, forsvarer Storm Elektro og hevder de kun leier inn HR-tjenester, noe som er lovlig. Storm Elektro avviser anklagene og sier de følger loven ved å ansette midlertidig personell med de samme vilkårene som fast ansatte, grunnet store og tidsavgrensede prosjekter.
3 måneder siden
Sanger Ingeborg Dalheim saksøker Det Norske Solistkor etter at hun ikke fikk fornyet kontrakten sin etter 17 år. Kjernen i saken er om Dalheim skal regnes som arbeidstaker eller oppdragstaker. Solistkoret hevder at Dalheims stemme har endret seg med alderen, mens Dalheim selv mener det er snakk om gammeldagse fordommer. Dommen i saken kan få store konsekvenser for ansettelsesforhold i kunst- og kulturbransjen, der mange jobber som selvstendig næringsdrivende uten rettigheter som feriepenger og pensjon. Tidligere rettssaker, som Aleris-saken, viser at det er realiteten i arbeidsforholdet, ikke kontrakten, som avgjør om man er arbeidstaker.
23 dager siden
Forsvarsadvokat Trygve Staff avviser at Odd Kalsnes har begått økonomisk utroskap mot en eldre kvinne, og argumenterer for frifinnelse. Staff hevder kvinnen ønsket Kalsnes' hjelp og var klar over kostnadene. Han kritiserer politiet for manglende avhør av kvinnen. Kalsnes angrer på at han kontaktet Hammervoll angående fremtidsfullmakt. Påtalemyndigheten krever over fire års fengsel og tap av juristtittelen for Kalsnes, noe som vil hindre ham i å jobbe som eiendomsmeglerfullmektig. En medtiltalt kvinne nekter også straffskyld, og hennes forsvarer mener hun er uskyldig og ber om frifinnelse.
3 måneder siden
En ambulansearbeider ved Oslo universitetssykehus ble oppsagt etter en hendelse på legevakten. Sykehuset hevder han brukte ulovlig makt mot en voldelig pasient ved å «kne» ham i ansiktet, noe ambulansearbeideren benekter. Hendelsen skjedde da ambulansearbeideren forsøkte å hjelpe vektere med å kontrollere pasienten. Norsk Sykepleierforbund har saksøkt sykehuset for å få ambulansearbeideren gjeninnsatt. Rettssaken reiser spørsmål om bevisbyrde, arbeidsgivers lojalitet og hvorfor Helsetilsynet ble varslet først ti måneder etter hendelsen. Den voldelige pasienten er dømt for vold mot ambulansearbeideren, og retten konkluderte med at det ikke var bevis for «kneing».
1 dag siden
En tidligere kollega av kvinnen som anklager Jørn Eggum, avfeier beskyldningene. Han kritiserer samtidig kvinnens lederstil i Fellesforbundet.
3 måneder siden
Tina Søreide bekrefter at det er mottatt varsler mot henne etter sin avgang som konkurransedirektør. Varslene omhandler hennes lederstil og påstås å ha skapt et uforsvarlig arbeidsmiljø. Verneombudet bekrefter at et tjuetalls personer har varslerstatus i saken, og at departementet har behandlet varslene. Søreide avviser blankt påstandene om fryktkultur og kritikkverdig lederstil, og mener det er et ufint angrep på en leder som har gjort jobben sin. Hun er usikker på om det er korrekt å kategorisere informasjonen som varsel.
2 måneder siden
Politibetjent Oda anmelder en leder ved Heimdal politistasjon for brudd på taushetsplikten og personvernlovgivningen etter at et møtereferat med sensitive detaljer ble delt med flere kolleger. Bakgrunnen er at Oda ble venn med en eldre mann, noe som førte til politietterforskning. Spesialenheten henla saken, men Oda mener ledelsen har behandlet henne kritikkverdig i etterkant ved å dele informasjon med uvedkommende og nekte henne muligheten til å delta på kurs og sosiale arrangementer. Politimesteren beklager feilen og erkjenner at deler av prosessen kunne vært bedre, samtidig som Oda har sendt et formelt varsel mot politiledelsen.