Iselin Hesselberg (27) våknet en morgen og oppdaget at hun ikke kunne se. Etter flere måneder med usikkerhet fikk hun diagnosen at hun er definert som blind, og synet vil ikke komme tilbake. Tidligere var hun aktiv innen motorsport, men livet hennes ble snudd på hodet da synet forsvant.
Etter en tung periode med sorg og tilpasning fant hun ny mening gjennom para-skiskyting, en sport som bruker lydsignaler for å sikte. Gjennom Blindeforbundet og støtte fra sponsorer har hun trent aktivt i nesten to år og viser stort talent.
Skiskytterforbundet ser på henne som en potensiell deltaker i paralympics. Til tross for utfordringene har Iselin funnet en ny vei som gir henne mestringsfølelse og adrenalin, og hun har ambisjoner om å bli en dyktig para-skiskytter.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Skiskytteren Marit Øygard (25) opplevde en stor overraskelse da hun ble tatt ut til verdenscupen, bare kort tid etter å ha konkurrert i Norgescup. For fem år siden fikk hun en blodpropp som mange mente ville sette en stopper for en toppidrettskarriere. Til tross for denne og andre helseutfordringer, som en ansiktslammelse, har hun fortsatt å satse på skiskyting. Øygard trener for det meste alene og er ikke en del av noe landslag. Hun ser på medisinstudiet som en alternativ plan. Hun understreker at hun ikke ønsker å bli sett på som en erstatter for Ingrid Landmark Tandrevold, men vil heller fokusere på å gjøre sitt beste og nyte opplevelsen.
2 måneder siden
Ingrid Landmark Tandrevold hadde et turbulent VM, men følte formen var stigende under fellesstarten. Etter en vanskelig periode med hjerteoperasjon før jul, beskriver hun at hun endelig kjente seg selv igjen. Stafettsølvet ble et lyspunkt i mesterskapet. Hun ser fremover mot siste del av sesongen og er motivert for å forbedre skytingen. Lagvenninnen Maren Hjelmeset Kirkeeide tok en overraskende bronsemedalje på fellesstarten.
2 måneder siden
Skiskytteren Ingrid Landmark Tandrevold har hatt et år fylt med sportslige nedturer, inkludert et skuffende VM og tap av verdenscupledelsen. Likevel beskriver hun 2024 som sitt beste år, fordi hun har giftet seg og utviklet et klarere skille mellom sin idrettskarriere og sitt privatliv. Hun fremhever viktigheten av gode relasjoner og trygghet utenfor idretten, noe som hjelper henne å håndtere vanskelige perioder. Foran VM har hun prioritert trening og mentalt fokus, og er opptatt av hvordan man takler utfordringer.
4 måneder siden
14 år gamle Elise ble lam etter en alvorlig fallulykke i slalåmbakken i 2022. Hun var da 12 år gammel. Ulykken førte til at hun ble lam fra brystet og ned, men hun har ikke latt seg stoppe. Etter flere operasjoner og et fire måneders opphold på Sunnaas sykehus, har hun trent hardt for å bli mer selvhjulpen. Elise er aktiv innen ridning, sitski og er også turntrener. Familien har startet en spleis for å skaffe en firehjuling som vil gi henne mer frihet. Hun har et sterkt pågangsmot og drømmer om å delta i Paralympics og jobbe som psykolog.
1 måned siden
Ingrid Landmark Tandrevold (28) uttrykte tvil om sin fremtid som skiskytter etter en skuffende 55.-plass på sprinten i Holmenkollen. Hun antydet manglende motivasjon for et nytt treningsår, men fulgte opp med en uttalelse om at hun var sliten etter en tung sesong. Landslagstreneren mener uttalelsen kommer som følge av skuffelse over en vanskelig sesong preget av helseutfordringer, inkludert en hjerteoperasjon. Samtidig leverte Ida Lien et sterkt løp og endte på 4.-plass i samme renn.
3 måneder siden
Ingrid Landmark Tandrevold opplevde dramatikk under skiskyttersprinten i Anterselva da hun måtte bytte gevær etter stående skyting. Hun ankom skytebanen med våpenet i en uvanlig posisjon, men fikk byttet til et nytt etter å ha truffet fire blinker. Tandrevold har hatt en utfordrende sesong med hjerterytmeforstyrrelser og har stått over renn tidligere. Eksperter påpeker at skyteforholdene i Anterselva er vanskelige. Det har vært stor variasjon i pallplasseringer i sprint denne sesongen, og Elvira Öberg sto over rennet på grunn av sykdom.
3 måneder siden
Ingrid Landmark Tandrevold opplevde dramatikk under skiskyttersprinten i Anterselva da selefestet på hennes gevær røk under stående skyting. Hun måtte bytte til reservegevær etter fire treff. NRK-kommentatorer spekulerte i om hun kunne bli diskvalifisert for måten hun kom inn på standplass med våpenet, da det ikke pekte oppover som sikkerhetsreglene krever. Tandrevold har hatt en trøblete sesong med hjerterytmeforstyrrelser og har stått over renn. Til tross for problemene, skjøt hun én bom med det opprinnelige våpenet og kom i mål på en foreløpig 3.-plass. Elvira Öberg sto over rennet på grunn av sår hals.
4 dager siden
Aline Holbø Dyrset var eit lovande skøytetalent før ho blei alvorleg sjuk. Ein sjeldan tilstand gjorde at ho blei sengeliggande i eit halvt år.
3 måneder siden
Maren Kirkeeide overrasket med en pallplass i sprinten, til tross for reiseutfordringer. TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen var bekymret for hennes tidlige fart, men hun leverte en sterk sisterunde. Ingrid Landmark Tandrevold gjorde comeback etter et hjerteinngrep, og var fornøyd med å være tilbake på startstreken, selv om hun hadde problemer på skytingen. Været i Oberhof var utfordrende med sterk vind og regn, noe som gjorde forholdene vanskelige for utøverne.
1 måned siden
Ingrid Landmark Tandrevold uttrykte usikkerhet rundt sin skiskytterkarriere etter å ha slitt med hjerteproblemer, men opplevde en etterlengtet opptur ved å vinne verdenscuprennet i tjekkiske Nové Město. Etter en operasjon for rytmeforstyrrelser for to måneder siden, åpnet Tandrevold sterkt og leverte en feilfri prestasjon på standplass. Ekspert Emil Hegle Svendsen beskrev prestasjonen som fantastisk, og fremhevet hennes treffsikkerhet.
3 måneder siden
Ida Dahl, en 28 år gammel tidligere toppidrettsutøver i langløp på ski, opplever nå store helseutfordringer. Etter å ha vært verdens beste i sin idrett, ble hun rammet av utmattelsessyndrom i januar 2024. Dette skjedde etter en periode med hard trening og press, og har ført til at hun ikke har konkurrert denne sesongen. Dahl beskriver de siste månedene som de verste i sitt liv, og hverdagen består nå av hvile og rolige aktiviteter. Hun har valgt å dele sin historie for å øke bevisstheten rundt utmattelsessyndrom og for å hjelpe andre i lignende situasjoner.
3 måneder siden
Astrid Øyre Slind, tidligere ansett som en middelmådig langrennsløper, leder nå Tour de Ski etter fire etapper. Etter å ha satset på langløp, har hun opplevd en bemerkelsesverdig utvikling med flere verdenscupseire. Slind fikk et vendepunkt da hun slo Therese Johaug i Birkebeinerrennet i 2022, noe som ga henne selvtillit og en plass i VM-troppen. Hennes suksess tilskrives blant annet trening med herrer, styrke i overkroppen, god trener og bedre ski. Artikkelen reiser spørsmål om nivået i internasjonal kvinnelangrenn har blitt dårligere, siden både en comeback-mamma og en tidligere middelmådig løper nå dominerer.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler roadracingutøveren Mia Rusthen, som opplevde en alvorlig ulykke under et VM-løp i Italia. Hun pådro seg en traumatisk hjerneskade og lå i koma i flere uker. Rusthen er nå i rehabilitering og gjør fremskritt, med støtte fra familie og kjæreste. Hun har tidligere drevet med ballett, noe som har gitt henne en god kroppsbeherskelse og er til hjelp i opptreningen. Rusthen uttrykker et sterkt ønske om å komme tilbake til motorsporten, enten som utøver eller i en annen rolle. Hun ser også muligheten for å prøve seg innen triatlon. Artikkelen beskriver hennes sterke vilje og pågangsmot, både i idretten og i rehabiliteringen.
1 måned siden
Ingrid Landmark Tandrevold vant sprinten i Nove Mesto, hennes første verdenscupseier denne sesongen. 28-åringen skjøt feilfritt og tok seieren etter en vanskelig periode med hjertetrøbbel som krevde operasjon, og problemer med våpenet. Tandrevold uttrykte at hun hadde vært usikker på om hun kunne fortsette med skiskyting. De franske stjernene Justine Braisaz-Bouchet og Julia Simon kom på de neste plassene. Karoline Knotten skjøt også fullt hus, men klarte ikke å sikre seg en pallplass. Maren Kirkeeide endte utenfor topp ti etter én bom.
1 måned siden
Artikkelen handler om 15 år gamle Pia Hasund Vareberg, som har cerebral parese, og hennes vanskeligheter med å finne seg til rette i idretten. Hun forteller om følelsen av å stå utenfor og om manglende tilpasning til hennes behov. Deltakelsen i NRK-serien «Team Pølsa» har gitt henne en ny opplevelse av inkludering, mestring og fellesskap. Møtet med Birgit Skarstein, som selv har overvunnet funksjonsnedsettelser, har vært en stor inspirasjon. Foreldrene håper Pia kan finne et lag eller en idrett hvor hun føler seg inkludert, og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon etterlyser bedre tilrettelegging i idretten for barn og unge med funksjonsnedsettelser.